چگونه یک فروشگاه اینترنتی داشته باشیم؟

how-to-build-online-shop-1

امروزه فروشگاه اینترنتی به یکی از مسائل بسیار مهم در حوزه آی تی تبدیل شده است. در سالهای اخیر بحث کسب درآمد از اینترنت در ایران بسیار رونق گرفته و تقریبا هر کسی که با اینترنت سروکار دارد حداقل یکبار به فکر کسب درآمد از این بازار افتاده است. با این وجود با توجه به اینکه ضریب نفوذ اینترنت در ایران بالای 40 میلیون نفر است بنابراین میتوان گفت تا کنون بیش از 40 میلیون نفر در ایران حداقل یکبار به فکر اینکه چگونه از اینترنت درآمد داشته باشند افتاده اند. من پیش بینی میکنم شما نیز بعنوان خواننده این مطلب حتما تاکنون به این موضوع که چگونه از اینترنت کسب درآمد داشته باشید افتاده اید. وقتی صحبت از کسب درآمد از اینترنت می شود همواره مهمترین و اولین گزینه ای که به ذهن انسان خطور میکند فروشگاه اینترنتی است. فروشگاههای اینترنتی در سالهای اخیر در کشور ما به یک صنعت و شغل جدید تبدیل شده اند و با روی کار آمدن فروشگاههای بزرگی مانند دیجی کالا و … دیدگاه مردم نیز به بحث راه اندازی فروشگاه اینترنتی تغییر کرده است و امروز تعداد زیادی از مردم به فروشگاه اینترنتی به چشم یک شغل می نگرند. هر چند که کسب درآمد از اینترنت روشهای بسیار متفاوت و متنوعی دارد و فروشگاه داری فقط یکی از این روشهاست ولی در این مطلب دقیقا به همین موضوع خاص میخواهیم بپردازیم و میخواهیم ببینیم واقعا چگونه یک فروشگاه اینترنتی داشته باشیم؟

برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی دو روش وجود دارد که من سعی میکنم هر دو روش  را توضیح بدهم.

  1. ایجاد یک فروشگاه اینترنتی بدون صرف هزینه
  2. ایجاد یک فروشگاه اینترنتی با صرف هزینه و خرید یا طراحی یک فروشگاه ساز

1 – ایجاد یک فروشگاه اینترنتی بدون صرف هزینه:

اگر شما بعنوان یک فردی که میخواهید وارد بازار کار اینترنتی شوید تمایلی ندارید هیچ هزینه ای برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی صرف کنید شاید کمی کار پیچیده تر و انتخاب محدودتری داشته باشید، ولی این هرگز به این معنی نیست که بدون صرف هزینه نمیتوان یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کرد. برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی بدون صرف هزینه دو روش وجود دارد.

در این روش شما کافی است در اینترنت عبارتی مانند “ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان” را جستجو کنید. مطمئنا سایتهایی را مشاهده خواهید کرد که سرویس راه اندازی فروشگاه اینترنتی را بصورت رایگان در اختیار شما قرار می دهند. برای استفاده از خدمات این سایتهای رایگان شما نیازی به صرف هیچ هزینه ای ندارید و کافیست ثبت نام کرده و فورا پس از ثبت نام فروشگاه آماده خود را با یک قالب فروشگاهی تحویل بگیرید. البته استفاده از اینگونه سایتها که کاملا خدمات رایگان ارائه میدهند محدودیت هایی دارد. مثلا برخی از این سایتها امکان داشتن یک دامنه اختصاصی را به شما نمی دهند و شما مجبورید بصورت یک سابدامنه از سایت اصلی فروشگاه خود را راه اندازی نمایید و بنابراین مثلا آدرس سایت شما شبیه yourname.site.com خواهد بود که در این آدرس عبارت site.com نام سایت سرویس دهنده است و یا اینکه ممکن است سایت سرویس دهنده یک تبلیغ بنری در تمام صفحات فروشگاه شما داشته باشد، به هر حال در نظر داشته باشید شرکتهایی که خدمات رایگان ارائه میکنند نیز بایستی به طریقی هزینه خدمات رایگان خود را تامین کنند. بنابراین هرچند با استفاده از این طریق میتوان یک فروشگاه اینترنتی ایجاد کرد ولی محدودیتها و همچنین داشتن قالبهای ساده و گاها غیر حرفه ای باعث میشود تا فروشگاه شما هرگز بعنوان یک برند و فروشگاه قوی شناخته نشود.

روش دوم ساخت فروشگاه رایگان استفاده از اسکریپتهای فروشگاه ساز رایگان است. در اینترنت تعدادی اسکریپت فروشگاهی وجود دارد که بصورت رایگان منتشر شده اند و حتی بصورت متن باز نیز هستند تا توسعه دهندگان بتوانند به راحتی این اسکریپتها را توسعه دهند. بعنوان مثال از مهمترین آنها میتوان به فروشگاه سازهایی مانند: ووکامرس و اپن کارت اشاره کرد. البته تعداد این اسکریپتهای رایگان زیاد  است و با جستجو در اینترنت میتوانید آنها را بیابید. هر چند استفاده از اینگونه اسکریپتها خیلی خیلی روش بهتری نسبت به روش اول است، چرا که در اینگونه اسکریتها میتوانید سایت با دامنه خاص خود و همچنین طراحی قالب ویژه خود را داشته باشید و همانند یک فروشگاه حرفه ای شروع به کار کنید ولی باید توجه داشت که راه اندازی اینگونه اسکریپتها نیاز به مهارت و دانش دارد و اگر شما در این کار مبتدی هستید و اگر مثلا کار کردن با لوکال هاست و … را نمی دانید این کار برای شما کمی مشکل خواهد بود که البته آموزشهای زیادی در این زمینه در اینترنت وجود دارد مثلا با جستجوی عبارت “آموزش راه اندازی اپن کارت” میتوانید مقالاتی در زمینه اینکه چگونه خودتان به رایگان فروشگاه خود را راه اندازی نمایید پیدا کنید. بنابراین استفاده از این اسکریپتهای رایگان نیز در صورتیکه خودتان بخواهید سیستم را اجرا کنید و همچنین نیاز به آموزش نیز داشته باشید نیازمند زمان و وقت بیشتری است.

how-to-build-online-shop-2

2 – ایجاد یک فروشگاه اینترنتی با صرف هزینه و خرید یا طراحی یک فروشگاه ساز

اگر تمایل دارید تا هزینه ای برای ایجاد یک فروشگاه صرف کنید مطمئنا میتوانید فروشگاه مجهز تر و اختصاصی تری را داشته باشید. در این روش نیز شما با دو گزینه مواجه هستید. گزینه اول استفاده از فروشگاه سازهایی که شرکتهای طراحی وب قبلا اسکریپت آن را نوشته اند و شما میتوانید آن را خریداری نمایید. روش دوم هم برنامه نویسی یک فروشگاه اختصاصی توسط برنامه نویسان وب می باشد. البته این روش معایبی هم دارد، اول اینکه از آنجاییکه شما از یک برنامه نویس می خواهید بصورت اختصاصی برای شما فروشگاه برنامه نویسی کند بنابراین هزینه بیشتری نسبت به فروشگاه سازهای آماده دریافت خواهد نمود. عیب دوم این روش نیز در انتخاب برنامه نویس می باشد، بدینصورت که اگر برنامه نویس حرفه ای انتخاب نکنید ممکن است وسط کار به مشکل بر بخورد و طرح شما را آنطوریکه میخواهید تنواند ارائه نماید.

بنابراین اگر میخواهید با صرف هزینه ای یک فروشگاه ساز داشته باشید توصیه میکنم اقدام به خرید فروشگاه سازهای آماده از شرکتها نمایید و مادامیکه یک ایده منحصر بفرد ندارید از برنامه نویسی خودداری کنید.

امیدوارم توضیحات بالا پاسخ این سوال شما را که “چگونه یک فروشگاه اینترنتی داشته باشیم” تا حد ممکن داده باشد و شما با مطالعه دقیق روشهای گفته شده روش مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

در صورتیکه تمایل دارید یک فروشگاه حرفه ای و شیک با تمام امکانات داشته باشید که از نظر هزینه نیز کاملا مقرون به صرفه باشد پیشنهاد میکنیم توضیحات فروشگاه ساز رایا طرح را مطالعه نمایید.