سئو تکنیکال سایت چیست و چرا سئو تکنیکال مهم است؟

  • تیم تحریریه
  • ۹ اسفند ۱۳۹۹
  • سئو تکنیکال
  • ۰

شاید تاکنون، مقالات زیادی در مورد اینکه سئو تکنیکال سایت چیست و اینکه چقدر سئو تکنیکال اهمیت دارد خوانده باشید ولی هنوز نتوانسته باشید با مفهوم دقیق سئو تکنیکال ارتباط برقرار کنید و از تکنیک های آن در وب سایتتان استفاده کنید. در این مقاله می خواهیم شما را با مفاهیم اصلی سئو تکنیکال و همچنین مواردی که با بکارگیری آنها می توانید به واقع بگویید که در مورد فلان سایت خاص، شما سئو تکنیکال را پیاده سازی کردیده اید، آشنا کنیم. در این مقاله شما با اینکه سئو تکنیکال چیست و چگونه می تواند رتبه وب سایت شما را بهبود ببخشد، به طور کامل آشنا می شوید. پیشنهاد می کنیم در کنار بکار گیری تکنیک های سئو تکنیکال، حتما تکنیک های سئو داخلی و سئو خارجی را که پیشتر به آن پرداختیم بکار ببرید.

سئو تکنیکال چیست؟

سئو تکنیکال چیست

سئو تکنیکال سایت به تمام فعالیت‌هایی اشاره دارد که در وب سایت شما برای بهینه سازی خزش آسان تر و ایندکس آسان تر و…  موتورهای جستجو انجام می شود. سئو تکنیکال در کنار عوامل دیگر همچون سئو داخلی و سئو خارجی، یکی از کارهایی است که زمانیکه به درستی انجام شود به بهبود رتبه بندی وب سایت شما در صفحه نتایج موتورهای جستجو منجر می شود.

چرا سئو تکنیکال مهم است؟

از آنجایی که اگر سئو تکنیکال به درستی صورت پذیرد، موتورهای جستجو به راحتی می توانند روی صفحات شما خزش کنند و محتوای شما را به درستی ایندکس کنند، لذا در صورت نقص در این فرایند محتوای شما را کاربران نمی توانند استفاده کنند به دلیل اینکه موتورهای جستجو نمی توانند آنها را پیدا کنند. بنابراین سئو تکنیکال نقش مهمی در وب سایت شما دارد.

عناصر سئو تکنیکال چیست؟

به طور کلی عناصر سئو تکنیکال را می توان به عناصر کرال شدن بهتر، عناصر معماری برای بهینه سازی موارد مختلف و عنصر کلیک پذیری تقسیم بندی کرد.

کرال پذیری

کرال پذیری

یکی از اصلی ترین مواردی که در سئو تکنیکال به آن می پردازیم بحث کرال پذیری سایت است. ربات های موتورهای جستجو سایت های مختلف را به منظور بدست آوردن اطلاعات مختلف کرال می کنند. اگر به هر دلیلی این کار به درستی انجام نپذیرد بنابراین نمی توانند سایت شما را ایندکس کنند و رتبه دهی کنند. بنابراین قابلیت کرال پذیری مناسب بسیار مهم است که به درستی سایت شما به درستی کرال پذیر باشد. در ادامه به ذکر مهمترین مواردی می پردازیم که با انجام آن ها می توانید از کرال پذیری سایت خود اطمینان حاصل کنید.

3-1-1 نرخ خزش (Crawl Budget) خودتان را بهینه کنید

نرخ خزش

نرخ خزش زمانی است که موتورهای جستجو به منظور کرال کردن قسمت های مختلف می گذارند. از آنجایی که نرخ خزش محدود است، بنابراین لازم است یک اولویت بندی روی صفحات مختلف سایت داشته باشید که با توجه به میزان نرخ خزش در نظر گرفته برای سایت شما، موتورهای جستجو بتوانند تمام قسمت های مهم سایت شما را کرال کنند.

به طور کلی نکاتی وجود دارد که با توجه به آنها می توانید نرخ خزش سایت خود را بهینه کنید.

صفحات تکراری سایت خود را حذف یا کنونیکال کنید

لینک های شکسته را ریدایرکت کنید یا درست کنید

مطمعن شوید که فایل های Javascriptو CSS قابل خزش باشند

به طور مرتب آمار خزیدن خود را بررسی کنید و افت و افزایش آن را بررسی کنید

سایت مپ خود را آپدیت نگه دارید

سایتتان را از محتواهای غیرضروری هرس کنید

ساختار مطالب مناسب در سایت داشته باشید

3-1-2 منوی بردکرامب (Breadcrumb) اضافه کنید

منوی بردکرامب

منوی بردکرامب در بالای صفحات وب سایت قرار می گیرد و موقعیت کنونی صفحه ای را نشان می دهد که شما در آن قرار دارید. وقتی از این منو استفاده می کنید، کاربر دقیق می داند کجاست و اگر بخواهد برگردد و… می داند به کجا برود. نکته ای که وجود دارد این است که موتورهای جستجو هم از این منو برای کرال استفاده می کنند. در هنگام ایجاد منوی بردکرامب به دو نکته که اولا واضح برای کاربر باشد تا بتواند به آسانی برگردد و… و دوما یک زبان نشانه گذاری ساختاریافته داشته باشد تا برای کرال موتورهای جستجو نیز به خوبی مورد استفاده قرار گیرد، توجه داشته باشید.

3-1-3 از صفحه بندی استفاده کنید

صفحه بندی کدی است که به موتورهای جستجو زمانی که صفحات مجزایی دارید که به هم مرتبط است، معرفی می کنید.  به عنوان مثال یک محتوایی دارید که چند بخش است. اگر شما به راحتی به موتورهای جستجو بخواهید بگویید بخش بعدی بخش قبلی و… این محتوا کجا است از صفحه بندی استفاده می کنید.

عناصر معماری سایت

در ادامه به مهمترین عناصر معماری سایت که در سئو تکنیکال باید به آنها بپردازیم می پردازیم.

3-2-1 بهینه سازی سرعت

بهینه سازی سرعت سایت

در مقاله سئو داخلی به سرعت سایت به عنوان یکی از عوامل اشاره کردیم ولی به صورت دقیق و فنی تر موبایل سرعت سایت از موارد سئو تکنیکال است که در ادامه به صورت دقیق تر به آن می پردازیم. سایت شما چه در دستگاه های موبایل چه در کامپیوترهای خانگی و لپ تاپ باید به سرعت بارگذاری شود. موتورهای جستجو به خصوص گوگل در درجه نخست به تجربه کاربری و رضایت کاربر اهمیت می دهند. اگر سرعت سایت شما کند باشد به احتمال زیاد برخی از بازدیدکنندگان را از دست خواهید داد.

سرعت سایت یکی از مواردی است که در صورت دیر لود شدن وب سایتتان، کاربران خیلی سریع از سایت شما بیرون می روند و نرخ پرش به شدت بالا می رود و به همین دلیل است که جز یکی از معیارهای رتبه دهی محسوب می شود. ابزارهای مختلفی برای بررسی سرعت سایت شما نظیر GTMETRIX، Google’s PageSpeed Insights، Pingdom و … وجود دارد که می توانید سرعت وب سایت خود را با آن ها بررسی کنید.

برای بهینه سازی سرعت وب سایت (زمان لود مناسب) نکات زیادی وجود دارد که در زیر به برخی از مهمترین عوامل جهت افزایش سرعت سایت اشاره می کنیم:

3-2-1-1 از قالب های  سبک استفاده کنید.

سعی کنید اگر از قالب های آماده برای سایت خود استفاده می کنید، از قالب های ساده و سبک که متناسب با کاربرد شما است استفاده کنید. قالب های سنگین پر از کدهایی است که شاید هیچ کدام از آنها برای شما مفید نباشد به جز اینکه سرعت لود سایت شما را پایین می آورند.

3-2-1-2 از پلاگین های جدید استفاده کنید و پلاگین های غیر ضروری را حذف کنید

پلاگین هایی که بروز نیستند، مشکلات امنیتی مختلفی را دارند. همیشه از آخرین ورژن های پلاگین ها استفاده کنید. همچنین پلاگین های غیر ضروری را حذف کنید تا زمان لود وب سایت شما کاهش یابد.

3-2-1-3 انتخاب هاست و سرور مناسب

از هاست مناسب استفاده کنید تا سرعت سایت شما را پایین نیاورد. هاست های اشتراکی برای سایت شما مناسب نیست به دلیل اینکه سرعت آن بسیار پایین است.

به عنوان یک نکته اگر از سایت وردپرسی استفاد می کنید ورژن php هاست مهم است. همیشه از آخرین ورژن ها استفاده کنید.

3-2-1-4 استفاده از پلاگین کش

اگر از سایت وردپرسی استفاده می کنید و سرعت سایت شما بخاطر درگیر کردن منابع سرور کاهش پیدا کرده، افزونه کش برای بهبود سرعت مناسب است. با نصب بهترین افزونه کش وردپرس، سرعت سایت افزایش می‌کند و در نتیجه تجربه کاربر از بودن در سایت شما بهبود پیدا می‌کند.

پلاگین های مختلفی وجود دارند که می توانند باعث افزایش سرعت لود شدن سایت شما شود. یکی از پلاگین های وردپرس برای کش کردن وب سایت W3 Total Cache است.

3-2-1-5 بهینه سازی صفحه اصلی سایت

صفحه اصلی سایت شما مهمترین صفحه شما ست بنابراین مهم است که از سرعت خوبی برخوردار باشد.

3-2-1-6 کلیه فایل ها را فشرده کنید

تصاویر، ویدیو و… را از نظر اندازه، سایز و… بهینه سازی کنید. همچنین فایل های CSS، HTML و JavaScript را فشرده کنید تا به بهبود زمان لود سایت کمک کنید.

3-2-1-7 شبکه توزیع محتوا (CDN) در نظر بگیرید

CDN

یک شبکه توزیع محتوا (CDN) گروهی از سرورها با مکان جغرافیایی متفاوت هستند که در یک راستا و هدف فعالیت می کنند تا بتوانند محتوای اینترنتی یک وب سایت را به سرعت به کاربر ارائه دهند. طبیعتا هرچه کاربر از سرور نزدیکتری اطلاعات را دریافت کند ، سرعت دریافت داده ها و بارگزاری سایت افزایش خواهد یافت.  Content delivery network امکان انتقال سریع داده های مورد نیاز برای بارگیری محتوای وبسایت از جمله صفحات HTML ، فایل های جاوا اسکریپت ، تصاویر و فیلم ها را فراهم می کند. به علت تاثیر بالای سرعت بارگزاری به عنوان فاکتور کلیدی رتبه بندی سایت ها در گوگل ، محبوبیت استفاده از cdn در سئو سایت روز به روز در حال افزایش است. همچنین CDN می تواند در محافظت از وب سایت ها در برابر حملات مخرب مانند حملات DDos  تاثیر مثبتی داشته باشد و امنیت سایت را ارتقا دهد.

در مورد بهینه سازی سرعت سایت مطالب زیادی وجود دارد که ما سعی کردیم به مهمترین آن ها اشاره کنیم.

3-2-2 یو آر ال صفحه

اگر به نواری که در قسمت بالای مرورگرتان در ابتدای همین صفحه قرار دارد نگاه کنید، می‌توانید یک نمونه URL ببینید. یو آر ال صفحه بهتر است ساده و قابل فهم هم برای خواننده و هم موتورهای جستجو باشد.

در هنگام نوشتن URL به این نکات توجه کنید تا منطبق بر اصول سئو باشد:

  • از بکار بردن کلمات اضافی و غیر ضروری پرهیز کنید
  • از کلمه کلیدی استفاده کنید. مثلا اگر در مورد سئو داخلی سایت مطلبی می نویسید یک URL مناسب می تواند On-page sep باشد.
  • اگر ممکن است از HTTPS استفاده کنید به دلیل اینکه موتورهای جستجو به عنوان یک فاکتور رتبه دهی مثبت استفاده می کنند.

3-2-3 لینک داخلی

لینک داخلی

به طور کلی لینک داخلی (پیوند داخلی)، هر پیوندی است که شما در یکی از صفحات سایت، به یکی دیگر از صفحات همان سایت می زنید و از این طریق، به ارتباط بین این دو مطلب اشاره می کنید.

استفاده از لینک داخلی، هم به کاربران و هم به الگوریتم های موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوای سایت شما را راحت تر بفهمند و به درستی در وب سایت شما قدم بزنند. برای آشنایی کامل با لینک داخلی، اهمیت لینک داخلی، نحوه ی ساخت آن و همچنین نکات مهم استفاده درست از لینک داخلی مقاله لینک داخلی و تاثیر آن بر سئو سایت را مطالعه بفرمایید.

3-2-4 نحوه نمایش در دستگاه های موبایل

موبایل ریسپانسیو

در مقاله سئو داخلی به موبایل ریسپانسیو بودن به عنوان یکی از عوامل اشاره کردیم ولی به صورت دقیق و فنی تر موبایل ریسپانسیو بودن از موارد سئو تکنیکال است. امروزه تعداد کاربرانی که از طریق موبایل از صفحات وب دیدن می کنند، خیلی بیشتر از کاربران کامپیوترهای خانگی و لپ تاپ هستند. بنابراین این موضوع مهم است که در هنگام طراحی سایت و طرح محتوا و… به واکنش گرا بودن درست نسبت به دستگاه های موبایل توجه کنیم. این واکنش گرا بودن باید بگونه ای باشد که در همه دستگاه ها خوانا و به راحتی قابل حرکت و… باشد. اگر می خواهید وب سایت خود را از این حیث مورد بررسی قرار دهید می توانید از ابزار Google’s Mobile-Friendly Test  استفاده کنید. این ابزار به شما کمک می کند که ببینید آیا وب سایت شما به راحتی در انواع تلفن های همراه نمایش داده می شود یا خیر. نکته ای که بهتر است به آن توجه کنید این است که واکنش گرا بودن نسبت به دستگاه های موبایل اساسا جز مباحث سئو تکنیکال است اما از آنجایی که برخی از عناصر مختلف سئو داخلی، تکنیکال و خارجی با هم، همپوشانی دارند این مساله به گفته برخی از منابع در این دسته قرار می گیرد.

3-2-5 امنیت

امنیت سایت

برای امنیت بهتر است SSL را پیاده سازی کنید.SSL  با ایجاد یک لایه محافظت شده بین وب سرور و بروزر باعث امن شدن وب سایت شما می شود. زمانیکه شما SSL داشته باشید در صورتی که کاربران سایت شما اطلاعاتی نظیر اطلاعات شخصی، بانکی و… را به سایت شما می فرستند، احتمال هک شدن بسیار پایین است. گواهینامه SSL در کنار دامنه با آیکون قفل نمایش داده می شود و زمانیکه سایتی این قفل را داشته باشد به این معنی است که گواهینامه SSL دارد  و به SSL موتورهای جستجو به عنوان یک فاکتور مثبت رتبه دهی نگاه می کنند.

اگر سایت شما SSL دارد که کاری نباید انجام دهید ولی اگر می خواهید به عنوان یک فاکتور مثبت در سئو، SSL را راه اندازی کنید، باید بعد از راه اندازی آن اقدامات زیر را انجام دهید:

کلیه صفحات http … را به https … ریدایرکت کنید.

یو آر ال های سایت را در xml و robot.txt آپدیت کنید.

اگر از Google Search Console استفاده می کنید، یک نمونه جدید را برای وب سایت https اتان راه اندازی کنید.

3-2-6 از robots.txt استفاده کنید

فایل robots.txt مثل یک مجوز دهنده به ربات‌ها است. وقتی ربات‌ها می‌خواهند صفحه‌هایی از سایت را بررسی کنند، اول فایل Robots.txt را می‌خوانند. در این فایل با چند دستور ساده مشخص می‌کنیم که ربات اجازه بررسی کدام صفحه‌ها را دارد و کدام صفحه‌ها را نباید بررسی کند. صاحبان وبسایت می‌توانند ورود ربات‌ها به وبسایت را از راه‌های مختلفی کنترل کنند. در واقع می توانید بنا به دلایل مختلفی به موتورهای جستجو بگویید کدام صفحات را مشاهده نکنند. برای آشنایی کامل با فایل robots.txt و نحوه ایجاد آن برای سایت خود، مقاله فایل robots.txt را مطالعه کنید.

3-2-7 یک سایت مپ (sitemap) ایجاد کنید

سایت مپ به طور ساده، لیستی از همه صفحات سایت شما است و به عنوان یک نقشه راه برای موتورهای جستجو در سایت شما عمل می کند. با سایت می توان مطمعن شد که موتورهای جستجو هیچ یک از محتواهای سایت شما را از دست نمی دهند. به طور کلی اگر سایت شما از لحاظ لینک داخلی و… به درستی انجام شده باشد، نیازی به سایت مپ نیست اما در کل سایت مپ برای سایت مناسب است. برای آشنایی با سایت مپ و نحوه ایجاد سایت مپ، مقاله سایت مپ را مطالعه کنید.

3-2-8 پیام های مربوط به HTTP را بررسی کنید

خطاهای و مشکلات مربوط به HTTP به صورت کدهای مشخصی مانند 404، 403 و… نمایش داده می شود که پرداختن به آنها هم برای کاربران هم برای موتورهای جستجو بسیار مهم است و در صورت اختلال در آنها،  ربات های موتورهای جستجو نمی توانند به خوبی سایت شما را کرال کنند و در نتیجه ایندکس کنند.

در واقع کد وضعیت http پیامی است که در جواب درخواست مرورگر از سوی سرور صادر می شود و مواردی مختلفی را از جمله اینکه این صفحه در دسترس نیست و… را مشخص می کنند. یکی از کارهایی که مهم است این است که این موارد را در سایت خود بررسی کنید و در صورت مشکل آنها را رفع کنید.

3-2-9 به زنجیره ریدایرکت ها توجه داشته باشید

زمانیکه به هر دلیلی تصمیم به ریدایرکت کردن یک صفحه می گیرید، حواستان باشد که این کار می تواند خزش را با کندی مواجه کند، زمان لود صفحه را بالا ببرید و… . بنابراین بهتر است از تعداد حداقل ممکن از آنها استفاده کنید. برای آشنایی با اینکه ریدایرکت چیست و آشنایی با دو نوع از مهمترین ریدایرکت ها، مقاله ریدایرکت 301 و 302 را مطالعه کنید.

3-2-10 جاوا اسکریپت و سئو

پاسخ اینکه موتورهای جستجو می توانند جاوا اسکریپت را بخزند یا خیر، کار دشواری است. استفاده از JavaScript برای طراحی و عملکرد همیشه با یک موضوع مهم همراه است و آن هم این است که خزندگان نادرست به تفسیر محتوا می پردازند و نتایجی را تولید می کنند که شما قصد نداشتید. بنابراین مهم است که به جنبه های مهم جاوا اسکریپت و سئو توجه داشته باشید.

قابلیت کلیک پذیری

کلیک پذیری

در مقاله نرخ کلیک به اینکه نرخ کلیک چیست و راه های موثری برای افزایش نرخ کلیک اشاره کردیم و گفتیم که عناصری مثل تایتل صفحه، توضیحات متا و… در صفحه نتایج موتورهای جستجو از عواملی هستند که باید به درستی نوشته شوند و در نرخ کلیک موثر هستند. در اینجا می خواهیم به یک مورد از سئو تکنیکال اشاره کنیم که با انجام آن می توانید نرخ کلیک خود را بالا ببرید.

استفاده از نشانه گذاری استاندارد یا Schema

احتمالا شما هم هنگام جستجو در نتایج گوگل سایت هایی را مشاهده کرده اید که در کنار عنوان و توضیحات اطلاعات تکمیلی نیز به کاربر نمایش می دهند. زبان نشانه گذاری Schema شامل یکسری کد جهت تعریف جزئیات سایت است. به این صورت که شما با استفاده از این زبان یکسری توضیحات در مورد بخش های مختلف سایت به موتورهای جستجو می دهید.

کدهای schema کار را برای موتورهای جستجو راحت می کنند و بطور واضح اطلاعات مورد نظر را بیان می کنند و می گویند که برخی از عناصر چه عناصری هستند و زحمت موتورهای جستجو را کم می کنند. مثلا داده های ساختار یافته به موتورهای جستجو می گویند: “این ویدیو است”، “این محصول است” و…

برخی از مواردی که با استفاده از نشانه گذاری استاندارد در صفحه نتایج موتورهای جستجو ظاهر می شوند عبارت اند از:

ستاره های زرد رنگ امتیاز

مقالات

ویدیوها

تصاویر

رویداد ها

محصولات

کتاب ها

نام تجاری خود (برند)

ساختار منو

سوالات پرتکرار (سوالاتی که مردم همچنین می پرسند)

لیست کسب و کارهای محلی

مشخصات شرکت اعم از نوع فعالیت، آدرس، شماره های تماس، ساعت کاری و …..

دقت کنید بسیاری از این موارد مستلزم انجام کارهایی توسط شماست ولی به صرف انجام دادن آنها تضمینی برای ارائه آن ها توسط موتورهای جستجو وجود ندارد. به عبارت دیگر موتورهای جستجو خودشان بستگی به عوامل مختلفی تصمیم به ارائه آن ها می گیرند. به عنوان مثال موتور جستجو گوگل در ازای یک جستجو کاربر، به صورت پاراگراف توضیحی از آن را بالای همه نتایج می آورد.

نتیجه گیری :

زمانیکه تکنیک های سئو تکنیکال را در سایت خود پیاده می کنید، وب سایت شما شروع به بهتر شدن می کند. این کار البته زمانبر است اما با انجام آن سایت شما شروع به افزایش رتبه و جذب ترافیک می کند. در این مقاله یک معرفی جامع از آنچه سئو تکنیکال است انجام دادیم و شما را با عناصر مختلف آن آشنا کردیم. امیدواریم بتوانید با بکارگیری درست این راه کارها بهتر عمل کنید.

سوالات پرتکرار

سئو تکنیکال چیست؟

سئو تکنیکال سایت به تمام فعالیت‌هایی اشاره دارد که در وب سایت شما برای بهینه سازی خزش آسان تر و ایندکس آسان تر و... موتورهای جستجو انجام می شود. سئو تکنیکال در کنار عوامل دیگر همچون سئو داخلی و سئو خارجی، یکی از کارهایی است که زمانیکه به درستی انجام شود به بهبود رتبه بندی وب سایت شما در صفحه نتایج موتورهای جستجو منجر می شود.

چرا سئو تکنیکال مهم است؟

از آنجایی که اگر سئو تکنیکال به درستی صورت پذیرد، موتورهای جستجو به راحتی می توانند روی صفحات شما خزش کنند و محتوای شما را به درستی ایندکس کنند، لذا در صورت نقص در این فرایند محتوای شما را کاربران نمی توانند استفاده کنند به دلیل اینکه موتورهای جستجو نمی توانند آنها را پیدا کنند. بنابراین سئو تکنیکال نقش مهمی در وب سایت شما دارد.

عناصر سئو تکنیکال چیست؟

به طور کلی عناصر سئو تکنیکال را می توان به عناصر کرال شدن بهتر، عناصر معماری برای بهینه سازی موارد مختلف و عنصر کلیک پذیری تقسیم بندی کرد.

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید