سایت مپ (Sitemap) چیست؟ چگونه یک سایت مپ بسازیم و به گوگل معرفی کنیم؟

  • تیم تحریریه
  • ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
  • سئو تکنیکال
  • ۰

سایت مپ (Sitemap)

سایت مپ به طور ساده، فایلی است که در آن لیستی از همه صفحات سایت شما قرار دارد و به عنوان یک نقشه راه برای موتورهای جستجو عمل می کند. قبل از پرداختن به بحث سایت مپ، توجه داشته باشید که به طور کلی دو نوع سایت مپ xml sitemap و html sitemap وجود دارد که xml sitemap به موتورهای جستجو، بیشتر در کرال و ایندکس کردن صفحات وب سایت شما کمک می کنند، اما html sitemap برای کاربران وب سایت است که با استفاده از آن می توانید تمام صفحات موجود در وب سایت را معمولا در یک صفحه به کاربر نشان دهید.

از آنجایی که کاربرد html sitemap کمتر شده است، در ادامه به xml sitemap خواهیم پرداخت و در ادامه منظورمان از سایت مپ، xml sitemap است. ضمنا به این نکته توجه داشته باشید که سایت مپ از مباحث سئو تکنیکال است که با بکارگیری درست آن در کنار دیگر عوامل می توانید وب سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه تر کنید.

سایت مپ (Sitemap) چیست؟

سایت مپ چیست

سایت مپ یا نقشه سایت، فایلی با فرمت xml مانند تصویر زیر است که شما در آن اطلاعات مختلفی در مورد صفحاتتان می گذارید و موتورهای جستجو به کمک آن می توانند به صورت هوشمندانه تری سایت شما کرال کنند. در واقع سایت مپ یک فایل است که شما در آن تمام صفحات خود را لیست می کنید و کرالرهای گوگل از آن فایل استفاده می کنند تا تمام صفحات شما را کرال کنند و ایندکس کنند. به علاوه می توانید اطلاعات ارزشمند دیگری هم مانند زمان آپدیت شدن صفحه و… را در سایت مپ قرار دهید تا موتورهای جستجو راحت تر و بهتر سایت شما را کرال کنند.

کد سایت مپ xml

با سایت مپ می توان تقریبا مطمئن شد که موتورهای جستجو هیچ یک از محتواهای سایت شما را از دست نمی دهند. اما توجه داشته باشید حتی داشتن سایت مپ هم نمی تواند به صورت صد در صد گارانتی کند که همه المان های داخل سایت مپ شما کرال و ایندکس می شود و این مسئله به این دلیل است که الگوریتم های موتورهای جستجو از الگوریتم های بسیار پیچیده ای برای زمان بندی کرالینگ و … استفاده می کنند ولی بودنش خیلی می تواند کمک کند.

آیا سایت شما به سایت مپ نیاز دارد؟

اهمیت سایت مپ

اینکه آیا سایت شما به سایت مپ نیاز دارد یا نه، بستگی به شرایط سایت شما دارد اما به طور کلی داشتن سایت مپ با توجه به اینکه به کرال بهتر موتورهای جستجو کمک می کند، می تواند برای سایت شما مفید باشد.

در واقع با ارائه سایت مپ به موتورهای جستجو، آن ها می توانند همه صفحات شما را کرال کنند و ایندکس کنند. در این حالت، اگر لینک سازی خوبی در سایت شما اتفاق افتاده باشد، موتورهای جستجو بدون نیاز به سایت مپ می توانند تمام صفحات شما را کرال و ایندکس کنند. ولی اما حتی اگر لینک سازی خوبی هم داخل سایت شما اتفاق افتاده باشد تا موتورهای جستجو به راحتی بتوانند تمام صفحات سایت شما را کرال و ایندکس کنند، باز هم به دلایلی که در ادامه می گوییم داشتن سایت مپ برای سایت شما مهم است.

خوب بپردازیم به اینکه سایت مپ از چه جنبه های دیگری مهم است و می تواند به سایت شما کمک کند.

اگر سایت شما بسیار بزرگ است، سایت مپ می تواند برای سایت شما مفید باشد.

اگر واقعا سایت شما بسیار بزرگ است، این احتمال وجود دارد که کرالرهای موتورهای جستجو از برخی از صفحات جدید یا تازه بروز شده شما غافل بمانند که البته امروزه احتمال این کار کمتر شده است.

اگر سایت شما جدید است و لینک های خارجی بسیار کمی به آن است، سایت مپ می تواند برای سایت شما مفید باشد

اگر سایت های دیگر به شما لینک نداده باشند، ربات های موتورهای جستجو به احتمال زیاد نمی توانند صفحات شما را کشف کنند بنابراین در این مورد سایت مپ می تواند به موتورهای جستجو کمک کند و برای سایت شما مفید باشد.

اگر سایت شما دارای محتوای ویدیویی یا تصاویر غنی است، سایت مپ می تواند برای سایت شما مفید باشد

در این صورت موتورهای جستجو می توانند از سایت مپ اطلاعاتی را در ازای سرچ کاربران در جای مناسب به آنها نشان دهند.

در کل داشتن سایت مپ، اگر به درستی بکار گرفته شود، می تواند به کرال بهتر موتورهای جستجو کمک کند و برای سایت شما مفید باشد.

چند نوع سایت مپ داریم؟

انواع سایت مپ

به طور کلی XML Sitemap و HTML Sitemap وجود دارد که هر کدام کاربرد خودشان را دارند. همچنین چند نوع سایت مپ xml نیز وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. در ادامه به انواع سایت مپ می پردازیم. فقط نکته ای که به آن توجه شما را دوباره جلب می کنیم این است که ما در این مقاله به سایت مپ xml پرداختیم و از بین انواع سایت مپ xml به XML Sitemap یا همان Text XML Sitemap پرداختیم.

HTML Sitemap

HTML Sitemap برای کاربران وب سایت است که تمام صفحات موجود در وب سایت را معمولا در یک صفحه به کاربر نشان می دهد.

XML Sitemap

XML Sitemap انواع مختلفی دارد که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می کنیم.

XML Sitemap یا Text XML Sitemap

در واقع یک فایل است که شما در آن تمام صفحات خود را لیست می کنید و کرالرهای گوگل از آن برای کرال بهتر استفاده می کنند.

Image Sitemap

Image Sitemap یک سایت مپ xml است که برای تصاویر و محتوایش می توانید اطلاعات خاصی را اضافه کنید و به گوگل معرفی کنید تا در نتایج سرچ تصاویر موتورهای جستجو بهتر عمل کنید.

Video Sitemap

Video Sitemap یک سایت مپ xml است که برای ویدیو و محتوایش می توانید اطلاعات خاصی را اضافه کنید و به گوگل معرفی کنید تا در نتایج سرچ ویدیوهای موتورهای جستجو بهتر عمل کنید.

News Sitemap

News Sitemap یک سایت مپ xml است که برای محتوای خبری خودتان می توانید اطلاعات خاصی را اضافه کنید و به گوگل معرفی کنید تا در نتایج سرچ اخبار موتورهای جستجو بهتر عمل کنید.

چگونه سایت مپ بسازیم؟

ساخت سایت مپ

معمولا چه از سیستم های مدیریت محتوای آماده مانند وردپرس استفاده می کنید چه سیستم مدیریت محتوای اختصاصی دارید، ساخت سایت مپ بسیار آسان است.

برای ساخت سایت مپ در سی ام اس های اختصاصی ابزارهای زیادی مانند XML-Sitemaps وجود دارد که کافی است یو آر ال صفحه را بدهید و در خروجی سایت مپ سایتتان را تحویل بگیرید.!!

اما اگر از وردپرس استفاده می کنید، علاوه بر روش بالا، می توانید از افزونه yoast برای اینکار استفاده کنید که علاوه بر ساخت آسان، بروز رسانی خودکار هم انجام می دهد. البته افزونه های دیگری هم هستند که این کار را انجام می دهند اما بهترین افزونه Yoast است که علاوه بر سادگی ایجاد سایت مپ، آن را به طور اتوماتیک بروز رسانی هم می کند. برای ایجاد سایت مپ با yoast کافی است مانند شکل زیر بعد از نصب yoast در قسمت پیشخوان وردپرس وارد بخش SEO شوید و بعد از آن وارد بخش Features (امکانات) و سپس گزینه XML sitemaps را روی on بگذارید. به همین راحتی سایت مپ شما ایجاد شد.

ساخت سایت مپ با yoast

برای مشاهده سایت مپ می توانید روی گزینه علامت سوال کلیک کنید که با انجام آن می توانید محتوای سایت مپ خود را مشاهده کنید. شکل زیر سایت مپ است که در آن تمام صفحات شما لیست شده است.

خروجی سایت مپ xml

چه طور سایت مپ را به گوگل معرفی کنیم؟

بعد از اینکه سایت مپ برای سایت خود ایجاد کردید نوبت به این می رسد که آن را به گوگل معرفی کنید.

برای معرفی سایت مپ به گوگل پس از اینکه وارد اکانت سرچ کنسول خود شدید با سه مرحله زیر می توانید سایت مپ خود را به گوگل معرفی کنید.

معرفی سایت مپ به گوگل

1- از منوی بالا سمت چپ سایت مورد نظر خود را که می خواهید سایت مپ برای آن تعیین کنید را انتخاب کنید.

2- روی گزینه Sitemaps در قسمت سمت چپ سایدبار کلیک کنید.

3- یو آر ال سایت مپ خود را اضافه کنید و Submit را بزنید.

با انجام این مراحل گوگل فایل سایت مپ شما را کرال می کند و شروع به کرال کردن و ایندکس کردن همه لینک های لیست شده در این فایل می کند.

نتیجه گیری :

سایت مپ یا نقشه سایت می تواند به کرال بهتر و ایندکس شدن بهتر صفحات شما کمک کند و ایجاد آن و معرفی آن برای موتورهای جستجو مفید است. در این مقاله به اینکه سایت مپ چیست و اینکه برای سایت لازم است یا خیر و همچنین به انواع سایت مپ و چگونگی ساخت سایت مپ و چگونگی معرفی سایت مپ به گوگل پرداخیتم. امیدواریم با بکارگیری درست آن بتوانید نتیجه بهتری در تکنیکال سئو بدست آورید.

1- سایت مپ (Sitemap) چیست؟

سایت مپ یا نقشه سایت، فایلی با فرمت xml است که شما در آن اطلاعات مختلفی در مورد صفحاتتان می گذارید و موتورهای جستجو به کمک آن می توانند به صورت هوشمندانه تری سایت شما کرال کنند.

2- آیا سایت شما به سایت مپ نیاز دارد؟

اینکه آیا سایت شما به سایت مپ نیاز دارد یا نه، بستگی به شرایط سایت شما دارد اما به طور کلی داشتن سایت مپ با توجه به اینکه به کرال بهتر موتورهای جستجو کمک می کند، می تواند برای سایت شما مفید باشد.

3- چند نوع سایت مپ داریم؟

به طور کلی دو نوع سایت مپ داریم که هر کدام کاربردهای خودشان را دارند و عبارت است از XML sitemap (text sitemap، image sitemap، video sitemap، News sitemap، ...)
HTML sitemap

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید