آموزش سئو - بهینه سازی سایت - بهبود رتبه گوگل

خیلی کوتاه از سئو یا اس ای او!

امروز تصور دنیایی بدون اینترنت و اینترنتی بدون گوگل امکان پذیر نیست. بدون شک گوگل تاثیر گذارترین و پر استفاده ترین ابزار وب است و میتوان گفت دیگر اینترنت بدون گوگل هیچ معنایی ندارد. روزانه میلیاردها جستجو در گوگل انجام میگیرد و وظیفه گوگل رساندن کاربران به بهترین و مفیدترین نتایج ممکن است. اما صفحه اول نتایج جستجوی گوگل فقط گنجانش نمایش 10 نتیجه را دارد و اگر سایت شما در میان این 10 گزینه نباشد به درصد بسیار بالایی از کاربران و مشتریان هدفمند خود دست نخواهید یافت. به کلیه عملیاتی که انجام میشود تا یک سایت در نتایج برتر گوگل ظاهر شود "سئو"، "اس ای او SEO" یا "بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو" می گویند. هرچند سئو یک کار تخصصی است و کارشناسان سئو علاوه بر دانش و علم آن دارای تجربه بسیار زیادی نیز در این زمینه هستند ولی امروز برای هر وبمستر و مدیر سایتی واجب است تا در زمینه آموزش سئو قدم بردارد و سعی در فراگیری این دانش بسیار مهم و پولساز نماید. امروز بودن در صفحه اول نتایج برای برخی شرکتها میتواند میلیونها تومان سود به همراه داشته باشد و همین چند روز پیش بود که یکی از مشتریهای ما که در بسیاری از کلمات کلیدی کسب و کار خود در صفحه اول گوگل است از سود ماهانه 40 میلیون تومانی خود میگفت! پس شک نکنید که حضور کسب و کار شما نیز در صفحه اول گوگل میتواند خیل عظیمی از مشتریها را به سمت کسب و کار شما بکشاند. پیشنهاد میکنم از همین امروز موضوع آموزش سئو را جدی بگیرید و از همین صفحه شروع کنید. 

برای شروع ویدئوی کوتاه زیر را ببینید!

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id=”10026″]
در خبرنامه ما هر زمان امکان لغو عضویت وجود دارد.
چند موضوع مقدماتی و مبانی آموزش سئو

به جرات میتوان سئو را بعنوان یکی از مهمترین و تاثیر گذارترین فاکتورهای دیجیتال مارکتینگ دانست. اگر به آموزش سئو اهمیت میدهید بهتر است در ابتدا به چند موضوع مهم اشاره کنم. یکی از روشهای موفقیت در رسیدن به نتایج برتر گوگل تخصصی بودن سایت در یک زمینه خاص است. یعنی سعی کنید سایت شما فقط در یک موضوع خاصی فعالیت داشته باشد. این مسئله هم از طرفی باعث میشود تمرکز شما در تولید محتوا و به روز رسانی های سایت بیشتر باشد و از طرف دیگر گوگل عاشق سایتهای تخصصی است. در صورتیکه گوگل متوجه شود سایت شما در زمینه خاصی بصورت تخصصی فعالیت میکند کم کم در آن مورد خاص به سایت شما اهمیت بیشتری میدهد. مثلا اگر بصورت تخصصی در زمینه دکوراسیون فعالیت کنید گوگل در جستجوهای مرتبط با دکوراسیون به سایت شما نسبت به سایتهای عمومی تر اهمیت بیشتری میدهد.

موضوع بعدی در آموزش سئو اهمیت فعال بود سایت است. گوگل به راحتی متوجه فعال بودن یا نبودن سایتها میشود و در صورتیکه ببیند شما اهمیتی به سایت خود نمیدهید او نیز کم کم به سایت شما اهمیت نخواهد داد. پس همواره سعی کنید سایت خود را با نوشتن مقالات و مطالب مرتبط با کسب و کارتان به روز نگه دارید.

چشمتان به رقبا باشد!

یکی از مهمترین نکات آموزش سئو که باید به آن توجه زیادی داشته باشید پیگیری مداوم رقبا است. سئو یعنی جنگ با رقبا و هر کسی که قویتر بوده و دانش بیشتری داشته باشد پیروز این جنگ خواهد بود. یک دیدگاه سنتی در مورد سئو این است که سئو یعنی افزایش رتبه در موتور جستجو، ولی در واقع سئو یعنی پیشی گرفتن بر رقبا و شکست دادن آنها، چرا که اگر در یک کلمه کلیدی هیچ رقیبی نداشته باشید حتی بدون رعایت قوانین سئو نیز شما همیشه رتبه 1 گوگل خواهید بود. پس ضروری است که همیشه چشمتان به رقبا باشد. در سئوی امروز یکی از تکنیکهای بسیار مهم و حرفه ای که بزرگترین سایتهای دنیا نیز از آن استفاده میکنند تحلیل رقبا است. شما باید رقبای خود را از نظر محتوا تحلیل کرده و نسبت به آنها محتوای بهتری تولید نمایید. و همچنین در بخش بک لینک سازی و استراتژیهای مختلف لینک بیلدینگ رقبا نیز باید آگاهی داشته و سعی کنید همیشه یک قدم از آنها جلوتر باشید.

index ایندکس چیست؟

اگر گوگل سایت شما در دیتابیس خود ذخیره کند یعنی حداقل یکبار در سایت شما و یک صفحه خاص از سایت شما بخزد (crawl کند) و آن در دیتابیس خود ذخیره کند اصلاحا میگوییم سایت یا آن صفحه ایندکس شده است.

چگونه بفمیم یک صفحه از سایت ایندکس شده است؟

برای اینکه متوجه بشویم سایت یا یک صفحه از سایت ایندکس شده است راههای مختلفی وجود دارد. ولی ساده تر ین راه استفاده از عبارت ":info" قبل از آدرس URL آن صفحه می باشد. مثلا برای اینکه متوجه شویم همین صفحه آموزش سئو در گوگل ایندکس شده است یا نه کافیست عبارت info:https://rayatarh.com/seo-tutorial/ را در گوگل جستجو کنیم.

انواع سئو

← سئوی داخلی on page SEO

بخش از عملیاتی که در جهت افزایش رتبه سایت در گوگل انجام میدهیم بایستی بر روی خود سایت انجام پذیرد. مثلا اینکه محتوای سایتتان چگونه باشد، سرعت سایتتان چقدر باشد و یا حتی طراحی و UX سایت چگونه باشد و ... تمامی عملیاتی که با هدف سئو بر روی خود سایت انجام میگیرد سئوی داخلی یا on page SEO گفته میشود. سئوی داخلی از اهمیت بسیار زیادی برای گوگل برخوردار است و بویژه در طی چند سال اخیر گوگل با بوجود آوردن الگوریتمهای جدید مانند الگوریتم مرغ مگس خوار و رنک برین، اهمیت خیلی زیادی به موضوع سئوی داخلی داده است. اخیرا در یک تحقیق از 1200 نفر بازاریاب فعال اینترنتی 43 درصد آنها بر این باورند که سئوی داخلی بیشترین تاثیر را در سئو و بهبود رتبه سایت در گوگل دارد.  

← سئوی خارجی off page SEO

سئوی خارجی شاید جذابترین بخش از فرایند سئو باشد. برخلاف سئوی داخلی که در بالا توضیح داده شد جهت بهبود رتبه گوگل برخی عملیات نیز باید خارج از سایت ما انجام پذیرد و ارتباطی به محتوای سایت و یا خود سایت ما ندارد. به اینگونه عملیات سئو که در خارج از سایت انجام میگیرد سئوی خارجی یا off page SEO گفته میشود. از شاخص ترین بخشهای سئوی خارجی میتوان به لینک بیلدینگ و همچنین سوشیال سیگنالها (شبکه های اجتماعی) اشاره کرد. سئوی خارجی نقش بسیار مهم و پر رنگی در سئو دارد. اهمیت سئوی خارجی به قدری بالاست که تا چند سال پیش فقط توسط لینک بیلدینگ میتوانستیم حتی سخت ترین کلمات کلیدی را نیز به صفحه اول گوگل بیاوریم، ولی همانطور که اشاره شد در چند سال اخیر گوگل تغییراتی را در الگوریتم بوجود آورد و اهمیت بیشتری به موضوع سئوی داخلی و بویژه محتوا داد. ولی با این حال ارزش و اهمیت سئوی خارجی و بویژه بک لینک کم نشده است و برای رسیدن به رتبه های بالای گوگل حتما باید به این بخش نیز نگاه ویژه ای داشت. بررسی های اخیر که توسط سایت موز انجام شده است به این نتیجه رسیده است که بک لینکها همچنان بیشترین تاثیر را در رتبه بندی گوگل دارند.

این ویدئو را حتما ببینید. 3 عامل مهم سئو کدامها هستند؟

❖ سئوی داخلی) اهمیت محتوا در بهبود رتبه گوگل

حتما شما هم تا کنون جمله ای مانند محتوا پادشاه است (content is king) را شنیده اید. واقعیت این است که محتوا در سالهای اخیر در الگوریتم موتور جستجوی گوگل اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است و گوگل بیش از پیش به محتوا اهمیت میدهد. اما گوگل به هر محتوایی اهمیت نمیدهد و بایستی محتوای شما ویژگیهای خاصی داشته باشد. اول اینکه محتوای سایت و نوشته های شما باید بصورت یونیک باشد یعنی هرگز محتوا را از سایت دیگری کپی نکنید. اما آیا یونیک بودن محتوا برای رتبه گرفتن کافیست؟ پاسخ خیر است. محتوا علاوه بر یونیک بودن بایستی کیفیت بالایی داشته باشد. فرض کنید شما عبارت "آموزش سئو وردپرس" را جستجو کرده اید و وارد یک سایت شده اید، این سایت هرچند محتوای یونیکی دارد و مواردی نیز در زمینه سئوی وردپرس توضیح داده است ولی بصورت کامل به این موضوع نپرداخته است و شما مجبور میشوید دوباره برگردید به گوگل و عبارت مورد نظر خود را مجددا جستجو کنید و این بار وارد سایتی میشوید که علاوه بر یونیک بودن محتوا کلیه تکنیکها و آموزشهای لازم را در زمینه سئوی وردپرس توضیح داده است، بطوریکه شما پس از مطالعه این محتوا دیگر نیازی به بازگشت و جستجو مجدد آن عبارت ندارید. بنابراین سایت اول علی رغم یونیک بودن محتوایش کیفیت لازم را ندارد ولی سایت دوم محتوای بسیار غنی و باکیفیتی ارائه کرده است. گوگل به طرق مختلفی این موضوع را متوجه میشود و به سایتهایی با محتوای غنی اهمیت و اعتبار بیشتری میدهد. 

پس از پاراگراف فوق میتوان دریافت که محتوای باکیفیت یعنی محتوایی که در آن زمینه خاص بتواند به تمام سوالات جستجو کننده پاسخ دهد و جستجو کننده پس از مطالعه آن به پاسخ کامل در تمام ابعاد عبارت جستجو کرده برسد. اگر شما تاکنون چنین محتوایی را درسایت خود تولید کرده اید تبریک میگویم شما در حال تولید محتوای باکیفیت هستید، ولی اگر در سایتتان نوشته هایی دارید که فکر میکنید میتوانید توضیحات آن را کاملتر کنید همین امروز دست به کار شوید و آن نوشته های خود را تکمیل کنید.

در تولید محتوای باکیفیت حتما به این موضوع توجه نمایید که یک محتوای غنی فقط متن و نوشته نیست، بلکه حتما سعی کنید تصاویر مربوطه را نیز به تعداد مورد نیاز در محتوای خود بگنجانید. استفاده از ویدئو نیز میتواند در باکیفیت کردن محتوا کمک شایانی بکند و اگر فکر میکنید با ایجاد یک ویدئو میتوانید موضوع مورد نظرتان را بصورت کاملتری به بازدیدکننده ارائه دهید، حتما در نوشته خود از ویدئو استفاده نمایید.

نکته آموزش سئو : تعداد کلمات یک محتوای باکیفیت چقدر باید باشد؟

این سوالی است که بسیار پرسیده میشود که در واقع آیا گوگل به تعداد کلمات یک محتوا اهمیت میدهد؟ فرض کنید برای موضوعی یک محتوای 500 کلمه ای نوشته اید. حال دوباره برگردید و در پاراگراف بالا تعریف محتوای باکیفیت را مجددا بخوانید! فکر میکنید اگر بخواهید بصورت کامل موضوع مورد نظر خود را توضیح دهید و به تمام سوالات ممکن در آن زمینه پاسخ دهید 500 کلمه کافیست؟ گوگل نیز به خوبی میداند که یک نوشته 500 کلمه ای نمیتواند یک محتوای کامل باشد. بله گوگل به تعداد کلمات متن اهمیت میدهد و این موضوع را میتوان از نتایج گوگل متوجه شد. تعداد متوسط کلمات در بسیار ی از نتایج صفحه اول گوگل بالای 1890 کلمه است (البته این آمار در پی تحقیق در حدود 1 میلیون وب سایت خارجی بدست آمده است و متوسط کلمات در سایتهای فارسی کمتر از این میزان است. لذا هم اکنون فرصت خوبیست تا شما با نوشتن متن طولانی تر از رقبای خود پیشی بگیرید). پس سعی کنید در نوشتن محتوای باکیفیت به اینکه محتوا دقیقا چه تعداد کلمه داشته باشد خیلی توجه نداشته باشید، بلکه به پرداختن به تمام زوایای موضوع محتوای آن صفحه تمرکز کنید.

❖ سئوی داخلی) اهمیت سرعت سایت در بهبود رتبه گوگل

طی تماسهایی که ما داریم بارها از من سوال میشود که آیا واقعا گوگل به سرعت سایت اهمیت میدهد؟ از نظر من این موضوع کاملا طبیعی و معقول است. بارها اشاره شده است که گوگل سعی در ارائه بهترین سایتها برای جستجو کننده هایش است. به نظر شما یک سایتی که کند باشد و هنگام باز شدن باید چندین ثانیه منتظر ماند تا تمام المانهای سایت لود شوند میتواند در بین بهترین سایتها قرار بگیرد؟ گوگل در چند سال اخیر بیش از پیش به موضوع UX (تجربه کاربری) اهمیت میدهد و دوست ندارد کاربرانش را به سایتهایی هدایت کند که از بودن در آن سایت تجربه خوبی نداشته باشند. قطعا بودن در یک سایت سریع میتواند احساس خیلی بهتری نسبت به یک سایت کند داشته باشد. موضوع سرعت سایت به قدری مهم است که گوگل رسما در وبلاگ خودش این موضوع را اعلام کرده که به سرعت سایت اهمیت میدهد، حال آنکه گوگل اغلب بصورت مستقیم به فاکتورهای الگوریتمش اشاره نمیکند. همچنین داشتن سایت سریع باعث میشود کاربران صفحات زیادی از سایت را ببینند. 

آموزش سئو و سرعت سایت

نکته آموزش سئو : سرعت سایت دقیقا باید چند ثانیه باشد؟

اصولا سرعت سایت بایستی باتوجه به حجم صفحه سنجیده شود. مثلا نباید سرعت صفحه ای با حجم بالا و با تصاویر زیاد یا درخواستهای زیاد را با سرعت صفحه ای که حجم بسیار پایینی دارد مقایسه کرد، ولی بهترین حالت را میتوان زیر 2 ثانیه در نظر گرفت. بنابراین اگر سایت شما زیر 2 ثانیه باز میشود مشکلی ندارد. اگر حجم صفحه تان بالا است در این شرایط بهترین تایم زیر 3 ثانیه است. ولی اگر مدت زمان لود شدن سایتتان بالای 3 ثانیه باشد بایستی فکری برای افزایش سرعت آن بکنید.

سرعت سایت را از کجا میتوان سنجید؟

برای سنجش سرعت سایت ابزارهای متفاوتی وجود دارد که بهترین آنها سه ابزار پینگدام، گوگل و جی تی متریکس است.

پینگدام: این سایت یکی از بهترین سایتهایی است که شخصا خودم به این سایت علاقه دارم. سنجش سرعت سایت در پینگدام خیلی ساده است. کافیست در باکس URL آدرس سایت خود و از باکس Test from نیز سرور استکهلم سوئد را انتخاب کنید و سپس بر روی START TEST کلیک کنید. سرعتی که سرور استکهلم ارائه میدهد تقریبا سرعت دقیق و واقعی در 95 درصد موارد است. همچنین در پایین آن نیز یک تحلیل کامل از تمام درخواستهای سایت شما همراه با حجم و مدت زمان لود آن نشان میدهد که در صورت کند بودن سایتتان از این طریق نیز به راحتی میتوانید متوجه شوید که مشکل کجاست.

گوگل پیج اینسایتز: این گزینه ابزار ارائه شده توسط خود گوگل برای تست سرعت سایت است. کافیست آدرس سایت را وارد کرده و بر روی ANALYZE کلیک کنید و نتیجه را ببینید. گوگل سرعت سایت شما را آنالیز کرده و از 0 تا 100 به آن امتیاز میدهد. اگر امتیاز شما بصورت سبز رنگ و بالای 80 بود یعنی شرایط سایت شما بسیار خوب است. اگر امتیاز شما نارنجی رنگ و بالای 60 بود یعنی سرعت سایت شما متوسط است و باید به آن توجه کنید. اگر امتیاز شما قرمز رنگ بود یعنی شرایط سرعت سایت شما بد بوده و حتما باید سعی در افزایش سرعت سایت نمایید. خود گوگل نیز در این صفحه راهکارهایی را برای افزایش سرعت در صورت وجود مشکل ارائه میدهد.

جی تی متریکس: این سایت نیز یکی از محبوبترین سایتهای سنجش در دنیا میباشد. جی تی متریکس در دو شاخص به سایت شما امتیاز میدهد PageSpeed Score و YSlow Score که اولی اهمیت دارد و سعی کنید امتیاز اولی سبز رنگ باشد. این سایت نیز در صورت وجود مشکل، در زیر امتیازات مشکلات سایت را ذکر میکند که با رعایت آنها میتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید. (توجه: دقت نمایید که سایت جی تی متریکس یک لود تایم بر اساس ثانیه میدهد ولی لود تایمی که سایت پینگدام و سرور استکهلم آن ارائه میدهد دقیق تر است)

در صورتیکه در سایتهای بالا امتیاز خوبی داشته باشید یعنی سایت شما مشکل سرعت ندارد. 

❖ سئوی خارجی) لینک بیلدینگ و انواع آن

در این قسمت از آموزش سئو به موضوع مهم بک لینک می پردازیم. بک لینک یعنی اینکه لینک سایت شما در سایتهای دیگر قرار بگیرید. در واقع هر لینکی که از سایتهای دیگر توسط متن یا عکس به سایت شما پیوند شود یک بک لینک برای سایت شما محسوب میشود. بگذارید در ابتدا به این اشاره کنم که بک لینک از کجا آمده است و اصلا چرا اینقدر اهمیت دارد. گوگل از زمان پیدایش خود به دنبال راهکاری برای رتبه بندی سایتها بود تا بتواند بهترین سایتها را در نتایج نمایش دهد. الگوریتم گوگل در ابتدا بسیار ساده بود و گوگل مانند امروز متوجه کیفیت محتوا، تجربه کاربری و ... نمیشد (موتور جستجوی گوگل امروز از هوش مصنوعی استفاده میکند). راهکاری که کارشناسان گوگل در آن زمان ارائه دادند این بود که اگر سایتی به سایت دیگری لینک بدهد یعنی به نوعی سایت دوم را معرفی میکند. حال اگر یک سایتی توسط سایتهای زیادی معرفی شوند و از سایتهای زیادی به آن سایت لینک داده شود یعنی این سایت یک سایت معتبر و مهمی است، چرا که سایتهای زیادی آن را معرفی میکنند. در واقع این موضوع باعث افزایش قدرت آن سایت در الگوریتم گوگل میشد. این ایده اولیه بقدری اهمیت داشت که ارتباط بین سایتها از طریق لینک تا امروز نیز یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی است. البته امروز در کنار این فاکتور، گوگل به سایر فاکتورها نیز اهمیت میدهد و میتوان گفت گوگل برای رتبه بندی سایتها 200 فاکتور دارد.

آموزش سئو و بک لینک

مشخص شدن بک لینک بعنوان یک فاکتور رتبه بندی گوگل باعث شد تا وبمستران سراسر دنیا به این موضوع اهمیت بیشتری بدهند و سعی در گرفتن بک لینک از سایتهای دیگر کنند. اصولا بک لینک باید بصورت طبیعی ایجاد شود، بدین شکل که مثلا شما یک مطلب باکیفیت در سایت خود بنویسید و بازدیدکننده ها بعلت کیفیت بالای محتوای شما آن را در سایت و وبلاگ خودشان با کاربران خودشان به اشتراک بگذارند و به شما لینک بدهند. این طبیعی ترین و بهترین نوع بک لینک است که گوگل انتظار دارد. ولی همیشه همه چیز آنجوری که گوگل میخواهد پیش نمی رود. این مسئله باعث شد تا مواردی مانند لینک بیلدینگ و خرید بک لینک بوجود آید. البته گوگل نیز همواره در حال سخت تر کردن این موضوع برای وبمستران میباشد. هم اکنون بک لینکهایی برای سایت اهمیت دارند که از سایتهای قوی و اصطلاحا سایتهایی با اتوریتی بالا باشند، و اگر بک لینکهای شما همگی از سایتهای بدون اتوریتی و ضعیف صورت پذیرند تاثیری در رتبه سایت شما نخواهند گذاشت. 

یکی از روشهای لینک بیلدینگ درخواست از کاربران است مثلا میتوانید از کاربران یا مشتریان خود درخواست کنید تا لینک سایت شما را در سایت یا وبلاگ خودشان قرار دهند. همچنین میتوانید در سایتهایی که این اجازه را میدهند پست مهمان بنویسید، بدین شکل که در این سایتها مقاله بنویسید و در انتهای مقاله بعنوان نویسنده به سایت خودتان لینک بدهید.

چند نوع بک لینک وجود دارد؟

بک لینکها میتوانند انواع مختلفی داشته و به روشهای مختلفی ایجاد شوند. مثلا بک لینکهای سایدبار که در سایدبارهای سمت راست یا چپ سایتها قرار میگیرد. بک لینکهای فوتر که در قسمت انتهای سایت قرار میگیرد. بک لینکهای پروفایلی که از داخل یک پروفایل کاربری ایجاد شده در سایتهای دیگر می آید. بک لینکهایی که از قسمت نظرات یا کامنت می آیند. بک لینک تصویری که میتواند مانند بنرهای تبلیغاتی باشد. بک لینک رپورتاژ که از داخل یک مقاله مرتبط با کلمه کلیدی شما می آید. بک لینکهایی که از داخل شبکه های اجتماعی می آیند و ...

نکته آموزش سئو : آیا بک لینک نوفالو nofollow ارزشی دارد؟

در حالت کلی دو نوع بک لینک وجود دارد. بک لینک فالو که با کد rel="follow" در هنگام ساخت لینک ایجاد میشود و بک لینک نوفالو که با کد rel="nofollow" ایجاد میشود. برخی بر این باورند که فقط بک لینکهای فالو ارزش دارند و گوگل هیچ اهمیتی به بک لینکهای نوفالو نمیدهد، مت کاتس (مدیر بخش اسپمینگ گوگل) نیز در ویدئویی گفت که بک لینک نوفالو از نظر گوگل ارزشی ندارد. ولی تجربه چیز متفاوتی را نشان داده است. طبق تجربه شخصی خودم گوگل به بک لینک نوفالو نیز اهمیت میدهد و آن را در رتبه بندی مورد توجه قرار میدهد، ولی قدرت و ارزش آن نسبت به بک لینک فالو کمتر است. البته این به این معنی نیست که حتما باید تمام بک لینکهای ما فالو باشند، چرا که اگر تمام بک لینکهای شما فالو باشند نشان دهنده غیر طبیعی بودن بک لینک سازی شماست و در پروسه بک لینک سازی حتما باید بک لینک نوفالو نیز داشته باشید.

❖ نکته آموزش سئو : اهمیت برند شدن در سئو

شاید در نگاه اول هیچ ارتباطی بین سئو و برندینگ دیده نشود. در واقع برندینگ چیزی است که بر روی افراد صورت میگیرد و شناخته شدن در بین مردم باعث ایجاد برند میشود ولی سئو کاریست که برای موتور جستجو انجام میشوند. پس چگونه میشود که این دو موضوع با همدیگر ارتباط داشته باشند. اگر ویدئوی آموزش سئو بالا را دیده باشید، دومین فاکتور مهم سئو که در آنجا معرفی شد اعتماد (TRUST) بود. یعنی گوگل دوست دارد تا سایتهایی را در نتایج بالا نشان دهد که آنها اعتبار بیشتری دارند و گوگل به آنها اعتماد دارد. یکی از راههایی که گوگل به سایتها اعتماد میکند برند بودند آن سایت است . یعنی اگر سایت شما برند باشد باعث میشود گوگل نسبت به سایتهای رقبا ارزش و اعتبار بیشتری به شما بدهد.

اهمیت برند در آموزش سئو

اما چگونه میتوان خود را بعنوان یک برند به گوگل نشان داد. یکی از مهمترین مسائلی که میتواند باعث شود سایت شما از نظر گوگل یک برند شناخته شود جستجوی نام دقیق شرکت شما توسط کاربران است. اگر کاربران زیادی در روز نام شرکت یا سایت شما را جستجو کنند این موضوع باعث میشود که گوگل فکر کند شرکت شما در زمینه کاری خود یک برند است و مردم برای پیدا کردن سایت شما نام آن برند را جستجو میکنند. مثلا روزانه افراد زیادی کلمه "آدیداس" را جستجو میکنند تا وارد سایت آدیداس شوند و گوگل از این طریق متوجه میشود که آدیداس یک برند است. 

بنابراین شما باید بتوانید کاری کنید که کاربرانتان بیشتر نام شما را جستجو کنند. یک راهکار در ویدئوی بالا ذکر شد و این بود که شما میتوانید در روزنامه ها و مجلات مقاله بنویسید و این مسئله باعث میشود مردم نام شما را در گوگل جستجو کنند. راهکار دوم داشتن بک لینک از سایتهای با اتوریتی بالا میباشد. همانطور که در بحث بک لینک در بالا گفتم، گوگل بک لینک را به چشم یک معرفی می بیند، یعنی یک سایت، سایتی دیگر را معرفی میکند. وقتی تعداد این بک لینکها از سایتهای معتبر بیشتر شود در واقع در نظر گوگل سایتهای بیشتری به معرفی شما می پردازند و همین موضوع نیز باعث برند شدن و افزایش اعتماد گوگل به سایت شما خواهد شد.

❖ اهمیت طراحی وب در سئو

در حالت کلی میتوان گفت هر چیزی که به یک سایت مرتبط باشد با سئو در ارتباط است. طراحی سایت از جهات مختلفی میتواند باعث افزایش قدرت سئوی سایت شما بشود. از مهمترین فاکتورهایی که میتوان به آنها شاراه کرد بحث UX یا تجربه کاربری است. درواقع هر کاربری که وارد سایت شما میشود، میتواند از این موضوع احساس خوشایندی داشته باشد و یا احساس بدی داشته باشد. اینکه کاربر در سایت شما چه احساسی دارد همان تجربه کاربری است و شما باید همواره سعی کنید که کاربران از بودن در سایت شما احساس خوشایند و راحتی داشته باشند. این موضوع نه تنها باعث رونق کسب و کارتان میشود بلکه باعث میشود کاربران مدت زمان زیادی را در سایت شما بگذرانند و صفحات بیشتری را ببینند و یا در فعالیتهای مرتبط با سایت اقداماتی را انجام دهند مثلا کامنت بگذارند و ... تمامی این موارد از نظر گوگل اهمیت دارد. درواقع گوگل از زمانیکه یک کاربری را به یک سایتی میفرستند تا زمان خروج، کاربر را مانیتور میکند و فعالیتهای او را در سایت شما ارزیابی میکند. اگر گوگل فکر کند که کاربر از بودن در سایت شما احساس خوشایندی دارد، مدت زمان زیادی در سایت شماست، صفحات بیشتری را میبیند و ... به اعتبار سایت شما خواهد افزود.

آطراحی وب در سئو

گاه تغییر ساده ای مثلا تغییر جایگاه یک دکمه میتواند باعث شود کاربران زیادی بر روی آن دکمه کلیک کنند و صفحات بیشتری را ببینند، و برای این موضوع باید سایت توسط کارشناسان طراحی سایت طراحی شده و همچنین توسط کارشناسان UX مورد ارزیابی قرار گیرد. به همین دلیل است که من کاملا مخالف استفاده از قالبهای آماده سایت می باشم، چرا که در این قالبها نمی توان المانها را دقیقا همانگونه که از نظر علم UX نیاز داریم طراحی کنیم.

مختصری از الگوریتمهای گوگل

گوگل در طول مدت فعالیت خود برای افزایش کیفیت نتایج جستجو و همچنین برای جلوگیری از روشهای تقلب الگوریتمهایی را بوجود آورده است.الگوریتمهای زیادی در گوگل وجود دارند که ما در زیر به چند مورد از مهمترین آنها همراه با کاربرد آن اشاره میکنیم.

❖ الگوریتم گوگل پنگوئن

گوگل برای سایتی که تعداد لینک ورودی به آن از سایت‌های دیگر بیشتر باشد امتیاز بالاتری قائل شده و آن را در رتبه‌های بالاتر جستجو قرار می‌دهد. الگوریتم پنگوئن وظیفه شناسایی لینکهای اسپم و سایت هایی که تعداد زیادی لینک بی کیفیت داشته باشند را دارد.

❖ الگوریتم گوگل پاندا

حتما بارها و بارها این را شنیده اید که در اینترنت مطالب به راحتی کپی میشود و در سایتی دیگر قرار میگیرد. خوب این عمل فرآیند سئو را دچار اختلال میکرد و سایت های با کیفیت و دسته اول واقعا در میان انبوهی از سایت ها ناپدید میشدند و جایگاه خاصی نداشتند. تا اینکه الگوریتم پاندا به یاری آن ها شتافت. به این صورت که خزنده های این الگوریتم مدام به دنبال مطالب و محتوای دسته اول است و دیگر سایت ها را که مطالب را کپی میکنند را شناسایی و از لیست جستجو حذف می کند.

❖ الگوریتم مرغ مگس خوار

این الگوریتم بیشتر به تجزیه و تحلیل عبارات جستجو شده توسط کاربران میپردازد. تا گوگل با این کار بتواند نتایج بهتری را به کاربران نمایش داده و نتایج خود را بهبود بخشد. در واقع این الگوریتم تاثیر مستقیمی در نتایج رتبه بندی ندارد و صرفا عباراتی را که کاربر جستجو کرده بررسی می کند و بر اساس خواسته های کاربر سعی میکند بهترین نتیجه را نمایش دهد.

❖ الگوریتم کبوتر

صورت مساله اصلی موتور جستجوی گوگل الگوریتم کبوتر است. این الگوریتم به زبان ساده به شیوه زیر عمل میکند. اطلاعات وب‌سایتهای اینترنتی در قفس‌های داده قرار می‌گیرند و در هر قفس تعدادی کبوتر وجود دارد که به بررسی محتوای این سایتها و مقایسه آن‌ها با کلمه کلیدی جستجو شده می‌پردازند. هر بار که مطلبی مناسب کلمه کلیدی پیدا کنند یک بار به آن نوک می‌زنند. صفحاتی که بیشترین مقدار نوک به آنها خورده شده باشد در گوگل بالاتر نشان داده می‌شوند.

❖ الگوریتم گورخر

این الگوریتم جهت کیفیت سنجی فروشگاه های اینترنتی طراحی و اجرا شد و جلوی ترویج و گسترش فروشگاه های اینترنتی تقلبی را میگیرد. طراحی سایت به صورت واکنش گرا یا ریسپانسیو، داشتن بارکد برای تمامی کالاها، استفاده از کوپن های تخفیف برای تشویق کاربران به خرید این محصولات، ایجاد مقایسه با کالاهای موجود در سایتهای دیگر، کم شدن مراحل خرید و راحتی خریدار، وجود قیمت روی کالاها، وجود آدرس معتبر برای فروشگاه و ... عواملی هستند که گوگل در این الگوریتم خود به آنها توجه میکند.

❖ الگوریتم mobilegeddon

با توجه به مصرف موبایل اینترنت و نسبت های آماری نسبت به دیگر دیوایس ها گوگل جدیدترین الگوریتم خود را اعلام کرد این الگوریتم جزء جدیدترین الگوریتمهای گوگل به حساب می آید که در اردیبهشت امثال اعمال گردیده است. سایت هایی که در صفحات تبلت و گوشی های همراه به خوبی نمایش داده نمیشوند به تدریج از نتایج جستجو حذف خواهند شد.

پنالتی گوگل چیست و چرا ممکن است پنالتی شویم؟

پنالتی در واقع به مفهوم جریمه سایت توسط گوگل می باشد. اگر گوگل متوجه انجام تخلف در سایت گردد ممکن است سایت شما را جریمه یا همان پنالتی بکند. در صورتیکه گوگل تصمیم به پنالتی یک صفحه بگیرد، حتی در صورت داشتن رتبه خیلی خوب آن صفحه را از نتایج جستجو حذف خواهد کرد.

نکته آموزش سئو : آیا گوگل تمام سایت را پنالتی خواهد کرد و یا فقط یک صفحه را؟

این سوال مهمی است که بسیار از ما پرسیده میشود. قبلا گوگل در صورتیکه تصمیم به پنالتی میگرفت کل سایت را پنالتی میکرد ولی در حال حاضر فقط همان صفحه ای که تشخیص تخلف داده است را جریمه و از نتایج حذف خواهد کرد.

❖ دلایل پنالتی شدن سایت چیست؟

در این قسمت از آموزش سئو به موضوع پنالتی گوگل می پردازیم. بصورت کلی میتوان گفت اگر در حال انجام یک کار متقلبانه برای افزایش رتبه سایت هستید ممکن است باعث پنالتی گردد. بنابراین یا باید به دنبال راهکارهای تقلب نروید و یا نسبت به اجرای روشها اطمینان کامل داشته باشید. اما از دلایل مهمی که میتواند باعث پنالتی سایت شود به موارد زیر میتوان اشاره کرد:

  • تکرار بیش از حد کلمات کلیدی در یک متن یا keyword stuffing
  • تبادل لینک دوطرفه بیش از حد با سایر سایتها
  • داشتن لینکهای خروجی بیش از حد در یک صفحه
  • داشتن تعداد بک لینک زیاد در سایتهای اسپم و بی کیفیت
  • خرید یکباره بک لینک در تعداد بسیار بالا (سایتهایی که اقدام به فروش 1000 یا 2000 بک لینک میکنند)
  • حذف یکباره تعداد زیادی از بک لینکها (در صورت خرید بک لینکهای ماهانه به این موضوع توجه داشته باشید)
  • داشتن محتوای تکراری زیاد
  • هک یا ویروسی شدن سایت
  • قطع و وصل های بیش از اندازه هاست و از دسترسی خارج شدن سایت
آموزش سئو - پنالتی گوگل
چند اصطلاح پر کاربرد که در آموزش سئو باید بدانید.

White Hat SEO: سئوی کلاه سفید در واقع اصولی ترین نوع سئو است که در آن از هیچ روش غیر قانونی از نظر گوگل برای افزایش رتبه استفاده نمی شود و سایت کاملا طبیعی به رتبه می رسد.
Black Hat SEO: سئوی کلاه سیاه دقیقا عکس مورد بالاست. در این مدل از سئو کلا از روشهای غیر اصولی و متقلبانه برای افزایش رتبه سایت استفاده میشود. در این روش احتمال پنالتی شدن سایت بسیار بالاست.
Gray Hat SEO: سئوی کلاه خاکستری در واقع روشی مابین دو مورد بالاست. در این روش علاوه بر اینکه از تکنیکهای اصولی و کلاه سفید استفاده میشود از برخی تکنیکهای که شاید کمی با اصول گوگل همخوانی نداشته باشد نیز استفاده میگردد.
Crawl: موتور جستجو دارای یک ربات است که به آن گوگل بات یا عنکبوت می گویند. در واقع خزیدن این ربات در یک صفحه برای جمع آوری اطلاعات آن صفحه را کراول یا crawling می گویند.
HTTPS: یک پروتکل امنیتی است که اطلاعات را بین کاربر و سرور بصورت کد شده رد و بدل میکند. نوع غیر امن آن HTTP میباشد. شما میتوانید با صرف هزینه ای نه چندان زیاد بصورت سالانه HTTPS را برای سایت خود فعال نمایید. همانطور که میبینید آدرس سایت ما هم اکنون با HTTPS شروع شده است.
Anchor Text: حتما میدانید که لینک چیست. کلمه ای که لینک بر روی آن انجام میگردد را انکور تکست می گویند. مثلا در اینجا که عبارت آموزش سئو به همین صفحه لینک شده است، عبارت "آموزش سئو" یک انکور تکست می باشد.
CTR:مخفف Click Through Rate به معنی نرخ کلیک است و به درصد بیان میشود. میزان درصد کلیکهایی که در صفحه نتایج بر روی سایت شما میشود به میزان کل کلیکهای صفحه را نرخ کلیک میگویند. مثلا اگر در جستجوی یک عبارت 100 بار کلیک شده باشد و 5 بار از این 100 کلیک بر روی سایت شما صورت گرفته باشد CTR شما 5% محاسبه میشود. CTR هرچقدر بالا باشد برای سئو بهتر است.
Bounce Rate: نرخ پرش میزان درصد بازدیدکننده هایی را نشان میدهد که وارد یک صفحه از سایت شما میشوند و بدون اینکه صفحه دیگری از سایت شما را ببینند از سایت خارج میشوند. نرخ پرش هرچقدر پایینتر باشد برای سئو بهتر است.
DA: Domain Authority شاخص سنجش قدرت دامنه بر اساس سیستم امتیاز دهی سایت Moz میباشد که عددی از 1 تا 100 می باشد و هر چقدر این عدد بالاتر باشد نشان دهنده قدرت بیشتر آن دامنه است. دامین اتوریتی را میتوان توسط این ابزار در سایت موز بررسی کرد.
PA: Page Authority شاخص سنجش قدرت یک صفحه از سایت بر اساس سیستم امتیاز دهی سایت Moz میباشد که عددی از 1 تا 100 می باشد و هر چقدر این عدد بالاتر باشد نشان دهنده قدرت بیشتر آن صفحه است. پیج اتوریتی را میتوان توسط این ابزار در سایت موز بررسی کرد.

در ادامه پیشنهاد میکنیم مقالات آموزش سئو زیر را نیز بخوانید

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id=”10026″]
در خبرنامه ما هر زمان امکان لغو عضویت وجود دارد.
دیدگاه های مطلب
  • امید احمدی گفت:

    بسیارعالی و کاربردی … آقای میرزایی ممنون از شما

  • احسان اسکندری گفت:

    بسیار عالی بود دوست عزیز، ممنون بابت به اشتراک گذاری و سایت خوبتون.

  • وبیمو گفت:

    آیا می شود صرفا بدون لینک سازی و ریپورتاژ و فقط با محتوا در کلمات پر رقابت در نتایج بالای گوگل قرار گرفت ؟

    • امید گفت:

      سوال شما را صرفا با یک جواب نمیتوان پاسخ داد، چون شرایط سایت نیز مهم است.
      اگر سایت جدید باشد یا سایت ضعیفی از نظر قدرت و اتوریتی و برند باشد، خیر بدون لینک سازی در کلمات پر رقابت نمیتوانید نتیجه بگیرید.
      اگر سایتتان بسیار قوی باشد و در زمینه مورد نظر هم بعنوان یک برند قوی مطرح باشید شاید بتوان با لینک سازی کمتر هم به نتیایج بالای گوگل رسید.

  • امیر گفت:

    سایتتون محیط کاربری خوب داره قشنگه

  • مسعود خسروی گفت:

    موفق باشید استفاده کردیم

  • مهناز گفت:

    فوق العاده بود .ممنوووونم

  • باقری گفت:

    اینقدر محتوای سایت شما عالی است که گاهی اوقات فکر میکنم چیزی رو از دست دادم و سعی میکنم چند وقت یکبار مراجعه کنم به سایت و مطالب رو بررسی کنم که چیزی جدیدی نزاشته باشید و من ندیده باشم
    واقعا اینکه میگن برای کاربر بنویسید و برای گوگل ننویسید توی سایت شما رعایت میشه
    مخصوصا فیلم ها که واقعا عالی

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.