چک لیست سئو – بررسی اقدامات سئو سایت

  • تیم رایاطرح
  • ۲۵ شهریور ۱۳۹۷
  • سئو - بهینه سازی سایت
  • ۰

برای فردی که تازه مالک وبسایتی شده، بررسی سئوی وبسایت کار سنگینی به نظر می‌رسد. از طرفی به روز ماندن سئوی وبسایت طبق آخرین تغییرات الگوریتم گوگل هم کار اعصاب خردکنی است.

برای اینکه همیشه به روز باشید باید هر چند وقت یکبار وبسایت را از نظر سئو بررسی کنید. با ایجاد یک چک لیست سئو می‌توانید از آخرین اقدامات مربوط به سئو اطمینان حاصل پیدا کنید.

در این مطلب این فهرست کامل را برای بررسی سئوی وبسایت در اختیار شما قرار خواهیم داد.

چک لیست سئو

مزایای داشتن یک چک لیست برای بررسی سئوی وبسایت:

  • متوجه ضعیف‌ترین بخش‌های وبسایت خواهید شد.
  • اقدامات مربوط به سئوی داخلی و خارجی مشخص می‌شود.
  • بعد از اجرای چک لیست، سرعت وبسایت افزایش خواهد یافت.
  • انجام بررسی وبسایت توسط خودتان
  • افزایش ترافیک طبیعی وبسایت
  • متوجه خطاهای وبسایت از نظر سئو خواهید شد.
  • رنک وبسایت را بالاتر خواهید برد.

ما تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا بهترین چک لیست ممکن را پیدا کنیم اما ممکن است بعضی نکات در این فهرست ذکر نشده باشد.

هدف بررسی مجدد سئوی وبسایت را مشخص کنید

مشخص کردن هدف بررسی مجدد سئو، مهم‌ترین وظیفه شما در این فهرست است. این اهداف، محدوده این بررسی را مشخص می‌کند.

به عنوان مثال: اگر وبسایت شما از نظر سرعت مشکل دارد شاید بخواهید این بررسی را انجام دهید تا متوجه عامل بروز این مشکل شوید. از طرف دیگر اگر یک کاهش ناگهانی ترافیک را شاهد باشید می‌توانید از چک لیست برای مشخص کردن عامل آن استفاده کنید. البته اهداف دیگری هم وجود دارند که به خاطر آنها وبسایت را از نظر سئو مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تحلیل کلمات کلیدی

بررسی سئوی وبسایت

سئو با کلمات کلیدی شروع می‌شود پس فکر خوبی است که بررسی را نیز با تحلیل کلمات کلیدی شروع کنید. مشخص کنید که آیا کلمات کلیدی مناسب را هدف قرار داده‌اید.

سعی کنید کلمات کلیدی بلندتر که رقابت کمی روی آنها وجود دارد را انتخاب کنید. کلمات کلیدی درست به صنعت شما ارتباط دارد، قابل اندازه‌گیری هستند و بدون هدف قبلی هم انتخاب نشده‌اند و به شما کمک می‌کند رنک بهتری بگیرید.

شما می‌توانید برای انجام این کار از ابزارهایی مثل: UberSuggest، SEMrush، Google keyword planner و Google trends استفاده کنید.

باید برای کلمات کلیدی از استراتژی برخودار باشید چرا که با رشد وبسایت نیاز دارید بررسی بیشتری روی کلمات کلیدی انجام دهید و رنک بهتری بگیرید.

وجود کلمات کلیدی متعدد به سئوی وبسایت ضربه می‌زند. اصلاح کردن تعداد کلمات کلیدی نیز ضروری است. وجود کلمات کلیدی در آدرس URL وبسایت به رتبه گرفتن صفحه و پست‌ها کمک می‌کند. سعی کنید طول این آدرس‌ها کوتاه باشد.

وجود کلمات کلیدی مشابه نیز یک عامل منفی برای وبسایت است. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که ۲ صفحه در وبسایت شما برای یک کلمه کلیدی به رقابت می‌پردازند.

در ضمن باید رقبای خود را نیز از نظر کلمات کلیدی مورد بررسی قرار دهید.

آموزش ویدیویی تحقیق کلمات کلیدی و انتخاب کلمه [ ۱۲ استراتژی جدید]

تحلیل محتوا

همه می‌دانیم که محتوای وبسایت شما باید خاص باشد و از جای دیگری هم کپی نشده باشد. اما یک سری بررسی‌های دیگر نیز وجود دارد که باید صورت بگیرد.

ابتدا به بررسی محتوای تکراری در وبسایت خود بپردازید. برای انجام این کار از ابزارهایی مثل: Siteliner.com استفاده کنید. این ابزار، صفحات شبیه به هم را پیدا می‌کند. همچنین می‌توانید از سرویس Copyscape هم استفاده کنید تا ببینید آیا محتوای شما در جای دیگری کپی شده است یا نه.

محتوایی که به رتبه گرفتن وبسایت کمک می‌کند محتوایی است که مخاطب را با خود درگیر کند و از نظر سئو نیز بهینه باشد. مطمئن شوید که از کلمات کلیدی درست در جایگاه درست روی وبسایت یا صفحه خود استفاده می‌کنید:

  • کلمه کلیدی در تیتر صفحه یا پست
  • کلمه کلیدی در اولین پاراگراف
  •  کلمه کلیدی در تگ H1 متن
  • کلمه کلیدی در بخش متا دسکریپشن
  • کلمه کلیدی در آدرس URL
  • کلمه کلیدی در متن alt اولین تصویر استفاده شده
  • کلمه کلیدی در بخش انتهایی مطلب

برای درگیر کردن بیشتر مخاطب با محتوا بهتر است از بخش نظرات در وبسایت خود استفاده کنید. با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و پاسخ سوال‌ها را بدهید.

در کنار رعایت کیفیت باید میزان مطلب شما نیز استاندارد باشد. استراتژی تولید محتوای شما باید برای محتواهایی کوتاه، متوسط و بلند از یک تعادل برخوردار باشد.

منتشر کردن مرتب مطلب نیز یک عامل مهم برای بهبود سئوی وبسایت است.

تحلیل تجربه کاربری UX

بررسی سئوی وبسایت

تجربه کاربری یک عامل خیلی مهم در افزایش ترافیک وبسایت و افزایش مدت زمان باقی ماندن کاربر روی وبسایت است.

می‌توانید به وسیله گوگل آنالکتیک به بررسی تجربه کاربری وبسایت بپردازید. شما می‌توانید با بهبود تجربه کاربری باعث شوید تا کاربر راحت‌تر بتواند به اطلاعات مورد نظرش دست پیدا کند.

یک عامل مهم دیگر در تجربه کاربری، وجود لینک‌ها یا صفحات خراب روی وبسایت است. با استفاده از ابزارهای چک کردن لینک‌ها، می‌توانید لینک‌های خراب را حذف کنید و از روبه‌رو شدن کاربر با آنها جلوگیری کنید.

بررسی بهینه بودن تصاویر

از بهینه بودن تصاویر روی وبسایت خود نیز اطمینان حاصل پیدا کنید. افزونه‌های مختلفی برای بهینه کردن تصاویر وجود دارند. برای بهینه کردن تصاویر نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • از تصاویر با رزولوشن بالا استفاده کنید.
  • اندازه آنها را برای بهبود فضای دیتابیس تغییر دهید.
  • از تصاویر مرتبط با متن خود استفاده کنید.
  • تصاویر را با توجه به کلمه کلیدی نامگذاری کنید.
  • از متن alt برای تصاویر استفاده کنید.

۸ افزونه بهینه سازی تصاویر برای افزایش سرعت وردپرس

بررسی هاست

در ادامه چک لیست سئو به هاست نیز توجه داشته باشید. هاست خوب به بهبود تلاش‌های سئوی شما کمک می‌کند. هاست باید همیشه آماده کار باشد و از سرعت خوبی هم برخودار باشد. هر بررسی سئوی وبسایت باید شامل بررسی هاست وبسایت نیز باشد و اگر هاست مشکل دارد باید نسبت به تغییر آن اقدام کرد.

برای اینکار می‌توانید از ابزارهایی مثل: HostingBooth استفاده کنید.

آیا هاستینگ بر روی سئو سایت تاثیر دارد؟

بررسی سرعت لود وبسایت

بررسی سئوی وبسایت

از ابزارهایی مثل: Pingdom برای بررسی سرعت وبسایت استفاده کنید. اگر بیش از ۲-۳ ثانیه برای لود وبسایت زمان نیاز است باید دست به کار شوید.

این زمان را برای دستگاه‌های موبایل نیز بررسی کنید.

۴ روش بسیار ساده افزایش سرعت وردپرس

آپتایم بودن سایت

در طول بررسی سئوی وبسایت باید موضوع آپتایم بودن وبسایت برای کاربران را نیز بررسی کنید. آپتایم بودن وبسایت به مدت زمان در دسترس بودن وبسایت برای کاربران گفته می‌شود. وبسایتی که مرتب از دسترس خارج شود باعث کاهش ترافیک و رتبه وبسایت می‌شود. به این منظور از ابزارهایی مثل: Uptime Robot، Site 24*7 و Pingometer استفاده کنید.

بررسی لینک‌ها

مطمئن شوید که لینک‌های شما مرتبط و بک لینک‌ها از کیفیت بالایی برخوردارند. Majestic یک ابزار خوب برای بررسی کیفیت لینک‌ها است. با کمک آن می‌توانید از مرتبط بودن، اعتبار و کیفیت بک لینک‌ها اطمینان حاصل پیدا کنید. این ابزار تعداد بک لینک‌های داده شده به دامین اصلی و زیر دامنه‌ها را مشخص می‌کند.

شما باید لینک‌های داخلی و خارجی وبسایت را نیز بررسی کنید و لینک‌های بی‌کیفیت را حذف کنید.

بررسی URL

وجود ساختار درست URL برای وبسایت ضروری است چرا که به کیفیت سئو کمک می‌کند. همه URL‌ها در وبسایت باید بهینه باشند.

بررسی جریمه‌های گوگل

گوگل می‌تواند به خاطر پیروی نکردن از دستور العمل‌ها شما را جریمه کند. جریمه گوگل می‌تواند آسیب زیادی به شهرت وبسایت و سئوی آن بزند. اگر شما از این جریمه بی‌اطلاع باشید کارهای بعدی شما می‌تواند اوضاع را بدتر هم بکند.

در طول هر بررسی سئوی وبسایت باید به بررسی جریمه‌های گوگل بپردازید. ابزارهایی مثل: Panguin و Fruition به بررسی جریمه‌های گوگل می‌پردازند.

نقشه وبسایت

بررسی سئوی وبسایت

نقشه وبسایت به گوگل کمک می‌کند تا ساختار وبسایت را بهتر درک کند. اگر نقشه وبسایت درست ایجاد شده باشد بدون مشکل می‌توانید به کار خود ادامه دهید.

ابتدا فایل‌های sitemap.xml یا sitemap_index.xml را بررسی کنید. کنسول جستجوی گوگل هم کمک می‌کند تا مشخص کنید چه تعداد از آدرس‌های وبسایت با موفقیت ثبت شده‌اند. از همین جا به مشکلات وبسایت نیز پی می‌برید. از ابزارهایی مثل: CodeBeautify و XMLValidation به این منظور استفاده کنید تا خطاهای نقشه وبسایت را پیدا کنید.

بررسی امنیتی وبسایت

بررسی امنیت وبسایت، عامل بسیار مهمی در مشخص کردن رتبه وبسایت است. اگر یک فروشگاه اینترنتی دارید امنیت از اهمیت بیشتری هم برخوردار می‌شود. از آنجایی که داشتن گواهی ssl تاثیر خوبی روی کاربر می‌گذارد بهتر است یک گواهی تهیه کنید.

راهنمای گام به گام سئو فروشگاه اینترنتی رایگان

نتیجه گیری :

وقتی این بررسی را به اتمام رساندید ماهانه یا به صورت فصلی دوباره این فرایند را تکرار کنید. با دنبال کردن چک لیست سئو اشاره شده، می‌توانید بررسی سئو را خیلی بهتر انجام دهید و از رتبه گرفتن وبسایت هم مطمئن شوید.

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید