چرا رتبه سایت شما در گوگل افت کرده است؟ ( و 7 روش برای بهبود رتبه سایت)

  • امید میرزایی
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۶
  • سئو - بهینه سازی سایت
  • ۸

یکی از رایج ترین سوالاتی که من بصورت روزانه با آن برخورد می کنم این است :

رتبه سایت من در گوگل افت کرده است، برای بهبود رتبه چه باید بکنم؟

شخصا علاقه زیادی به دنبال کردن رتبه تک تک کلمات کلیدی ندارم ولی اگر شما اصرار بر پبگیری رتبه بندی دارید، و می خواهید مطمئن شوید که افت رتبه سایت نخواهید داشت، در این پست 7 راهکار را معرفی میکنم تا زمانی که متوجه افت رتبه گوگل برای یک کلمه کلیدی خاص شدید می توانید انجام دهید. این روشها اگر بصورت مستمر انجام شوند میتوانند باعث بهبود رتبه سایت شما گردند.

search-rankings-drop

راه حل شماره 1: لینک بیلدینگ داخلی

بزرگترین اشتباهی که می بینم سایتها در حال حاضر انجام می دهند این است که آنها معمولا استفاده از لینک دهی داخلی را فراموش می کنند، که در آن شما یکی از صفحات وب خود را به دیگری لینک می دهید. و اگر شما بصورت گهگاه از این روش استفاده میکنید و جزو برنامه مداومتان نیست، احتمالا در یک نوشته ده ها لینک به نوشته دیگرتان میدهید که این راه صحیح لینک بیلدینگ داخلی نیست.
لینک بیلدینگ داخلی صحیح این است که در یک نوشته فقط یک الی دو بار یه صفحه دیگر لینک دهید و یکی از تکنیکهای مهم آن نیز استفاده عبارت کلیدی طولانی یا همان long tail keyword ها هستند.
زمانی که شروع به اضافه کردن لینک بیلدینگ داخلی می کنید انتظار نتایج فوری نداشته باشید. بطور معمول بیش از 3 ماه طول می کشد تا لینک ها تاثیر خود را در بهبود رتبه سایت نشان دهند. البته شما نمی توانید فقط به صفحات وب قدیمی خود رفته و انبوهی از لینکهای داخلی را آنجا قرار دهید. بلکه باید این کار را به آرامی و در طول زمان انجام دهید. همچنین لینک های داخلی را به صفحات و نوشته های جدید نیز اضافه کنید.

راه حل شماره 2: سرعت سایت خود را بالا ببرید

در سال 2010 گوگل اعلام کرد که سرعت سایت در زمان رتبه بندی سایت در نظر گرفته می شود. آنها متوجه شدند زمانی که به سایت های با بارگذاری کند رتبه می دهند و کاربران را به سایتهای کند هدایت میکنند، کاربران آزرده شده و با تجربه کاربری بدی مواجه میشوند که باعث می شود از گوگل کمتر استفاده کنند… و این به معنای درآمد کمتر برای گوگل است.
اما چگونه باید سرعت سایت خود را بسنجم و بهبود بخشیم؟ نگران نباشید، شما میتوانید برای سنجش سرعت سایت از سرویسهایی مانند Google Page Speed (قابل دسترسی از پنل گوگل آنالیتیک) یا Pingdom و یا GTmetrix استفاده نمایید. همچنین هر کدام از این سرویسها پیشنهاداتی را برای بهبود سرعت سایت ارائه میدهند که برخی به راحتی توسط خودتان قابل اجرا بوده ولی برخی نیازمند دانش فنی در این زمینه است. (همچنین اگر سایت شما وردپرسی است میتوانید از سرویس افزایش سرعت سایت وردپرس ما نیز کمک بگیرید.)

wetech-pingdom

راه حل شماره 3: بک لینک سازی ، اما نه به صفحه ای که رتبه جستجوی گوگل آن افت داشته است

هنگامی که رتبه صفحه ای از سایت شما در گوگل افت پیدا میکند اولین چیزی که به ذهن شما میرسد چیست؟ شما نیاز به ساخت لینک های بیشتر دارید، درست است؟
اکثر وبمستران این اشتباه را مرتکب میشوند و سریعا شروع به خرید بک لینک یا بک لینک سازی در تعداد زیاد برای صفحه ای که افت رتبه داشته است می کنند. و این یک کار اشتباه است، گوگل باهوش است و می تواند تشخیص دهد یک صفحه وب با سرعتی غیرطبیعی لینک هایی را بدست آورده است. بنابراین اگر شما لینک های زیادی را به صفحه ای که رتبه بندی آن افت داشته است ایجاد کنید، متوجه خواهید شد که رتبه بندی شما نه تنها بهتر نشد حتی با افت رتبه بیستر سایت هم مواجه شدید.
اما اگر شما بک لینک ها را بصورت اصولی و در تعداد مناسب به دیگر صفحات داخلی ایجاد کنید و از این صفحات داخلی به صفحه ای که افت رتبه داشته است لینک داخلی داشته باشید، متوجه می شوید نه تنها رتبه بندی شما تثبیت خواهد شد حتی افزایش رتبه سایت هم خواهد داشت. باز هم تکرار میکنم هنگام لینک بیلدینگ داخلی فقط یک یا دو بار از یک صفحه به صفحه هدفتان لینک دهید و از لینک دهی های مداوم با دهها کلمه کلیدی مختلف اجتناب کنید. این تاکتیک کمک خواهد کرد تا قدرت و اتوریتی کلی سایت شما افزایش یابد، و به این معنی است که تمام کلمات کلیدی شما افزایش رتبه خواهند داشت.

راه حل شماره 4: نوشته های قدیمی خود را به روز رسانی کنید

این تکنیک احتمالا یکی از ساده ترین روشهاست و معمولا یکی از موثرترین ها هم هست. گوگل ترجیح می دهد صفحات را از تازه به قدیمی رتبه بندی کند. بنابراین با اضافه کردن تصاویر و محتوای بروز شده به صفحات که از قبل دارید هم باعث میشوید مطالبتان مجددا در دید گوگل قرار بگیرد و هم یک تجربه کاربری بهتری را برای کاربرانتان ایجاد می کنید و آنها حس میکنند شما به وبسایتتان اهمیت داده و مطالبتان را مدام به روز می کنید.

البته در کنار به روز رسانی محتواهای قبلی حتما باید سایت خود را با محتواهای جدید یونیک و اورجینال نیز تغذیه کنید. چگونه محتوایی جالب و فریبنده برای گوگل بنویسیم؟
این باعث می شود که کاربران مدت زمان طولانی تری را در سایت شما بمانند و احتمال لینک دهی آنها به سایت شما و حتی اشتراک گذاری مطالب شما در شبکه های اجتماعی را نیز افزایش می دهد.

راه حل شماره 5: افزایش نرخ کلیک در نتایج جستجوی گوگل click-through rate – CTR

اگر شما به حساب گوگل کنسول (همان گوگل وب مستر تولز قبلی) خود وارد شوید، متوجه خواهید شد که گوگل نرخ کلیک شما را محاسبه می کند. (نرخ تبدیل کلیک یعنی به تعداد جستجوهایی که در کلمه کلیدی شما صورت گرفته است چه درصدی از کاربران بر روی سایت شما در نتایج جستجو کلیک کرده و وارد سایت شما شده اند)
یکی از راه های افزایش ترافیک سایت از جستجوگرها، بوسیله افزایش رتبه و رنک گوگل شما است، راه دیگر افزایش نرخ کلیک شما. اگر موتور جستجو تشخیص دهد نرخ کلیک شما برای موقعیتی که در آن رتبه هستید کم است، می تواند به راحتی باعث افت موقعیت شما شود، چون نرخ کلیک پایین این سیگنال را به موتور جستجو میفرستد که محتوای شما مناسب نیست و کاربران زیادی نمیخواهند بر روی آن کلیک کنند.
راه حلی که برای افزایش نرخ تبدیل CTR میتوان ارائه داد این است که حتما سعی کنید عنوان مطلب (تایتل) و همچنین متای توضیحات (meta description) جذاب و کلیک خوری را انتخاب کرده و حتما از کلمات کلیدی خود در عنوان و متا استفاده نمایید. توجه داشته باشید که کاربران در موتورهای جستجو فقط عنوان و توضیحات کوتاه مطلب شما را می بینند پس عنوان جذاب میتواند CTR شما را بصورت قابل توجهی افزایش دهد. همچنین شما می توانید با استفاده از برخی عبارتهای خاص در عنوان، نرخ کلیک مطلب خود را بالا ببرید. کلماتی مانند:
• چگونه
• ارقام لیستی (مثلا 30 نمونه از روشهای ….)
• رایگان
• نکات
• چرا
• بهترین
• ترفند
• …

ctr

راه حل شماره 6: طراحی سایتتان را بهبود بخشید

دستگاه های موبایل و تبلت با سرعت بسیاری نسبت به لپ تاپ ها و کامپیوترهای رومیزی در حال رشد هستند. با حصول اطمینان از اینکه وب سایت شما با انواع دستگاه ها سازگار است، شما احتمال حفظ رتبه بندی بالای خود را افزایش می دهید. در غیر اینصورت، برای گوگل این یک انتخاب غیر منطقی است که رتبه سایتی که برای موبایل بهینه نشده است را افزایش دهد، در حالی که بسیاری از جستجوگران از تلفن همراه استفاده می کنند.
از طریق گوگل آنالیز میتوانید انواع دستگاه هایی که کاربران با آنها از وب سایت شما بازدید می کنند را ببینید: از گوشی های تلفن همراه گرفته تا تبلت ها و لپ تاپ ها و کامپیوترهای رومیزی.

google-mobile

یک راه ساده برای اطمینان حاصل کردن از اینکه یک تجربه کاربری خوب تلفن همراه را فراهم کرده اید این است که اول مطمئن شوید که سایت شما سریع بارگذاری می شود.زیرا همه دارندگان موبایل از اینترنت سریع استفاده نمی کنند و کندی میتواند آزار دهنده باشد. شما می توانید این را از طریق Google Page Speed یا سایر گزینه ها تست کنید، که در بالا در مورد آن صحبت کرده ایم.
سپس، برای اطمینان حاصل کردن از اینکه سایت شما موبایل فرندلی است حتما بایستی وبسایت واکنشگرا یا ریسپانسیو داشته باشید. به این ترتیب، مهم نیست افراد با چه سایز صفحه نمایشی از سایت شما دیدن می کنند، طراحی شما خود را با آن وفق خواهد داد.

create-responsive-images

راه حل شماره 7: افزایش اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی

تا حدود 2 سال پیش اختلافاتی وجود داشت که آیا اشتراک گذاری اجتماعی در رتبه بندی گوگل تاثیری دارد یا خیر. تا اینکه گوگل رسما اعلام کرد که شبکه های اجتماعی نه تنها باعث افزایش و بهبود رتبه سایت میشوند بلکه برای گوگل ارزش زیادی نیز دارند. اما از نظر من چه آنها تاثیر داشته باشند چه تاثیر نداشته باشند، هر چه مطالب شما بیشتر در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شوند یعنی ترافیک بیشتر برای سایت شما و کاربران زیادی وب سایت شما را بازدید می کنند و شانس بیشتری وجود دارد که کسی به شما بطور طبیعی لینک بدهد. و لینک های بیشتر به معنای افزایش رتبه سایت شما است.
به همین دلیل شما باید سعی کنید اشتراک گذاری شبکه های اجتماعی را جدی بگیرید.
(همچنین در این زمینه میتونید از سرویس “3600 لایک و اشتراک شبکه های اجتماعی” که توسط شرکت ما ارائه میشود کمک بگیرید)

نتیجه گیری

اگر شما می خواهید رتبه بندی کلمات کلیدی خود را پیگیری کنید و بطور مستمر بهبود ببخشید، بویژه زمانی که آنها شروع به افت و لغزش می کنند، می توانید از تکنیکهای های بالا استفاده کنید.
اگر تمام راه حل هایی که در بالا اشاره کردم را ترکیب کرده و استفاده کنید در جهت بهبود رتبه سایت در نتایج گوگل نتیجه بهتری می بینید ولی باید در نظر داشته باشید حتی استفاده از تکنیکهای بالا نیز باعث نمیشود سریع و در مدت کم رتبه از دست رفته خود را برگردانید. معمولا چند ماه پس از اجرای راهبردهای بالا می توانید نتایج را ببینید.
اگر شما هم راه حلی دارید برای زمانی که رتبه یک صفحه افت میکند و میتواند مفید و موثر باشد با ما به اشتراک بگذارید.؟

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ
  • capt.m.joulaei گفت:

    عالی بود.
    ولی خود شما تو همین پست هم بیش از دو لینک به صفحه هات دیگتون دادید.
    من فکر نمیکنم این مورد خیلی صحت داشته باشه و تا ۴ تا مشکلی نداره.
    میشه توضیح بیشتر بدید؟

    • امید گفت:

      درسته ما هم در این صفحه بیش از ۲ لینک داخلی استفاده کردیم. در کل طبق پاراگراف اول راه حل شماره ۱ هدف این است از دادن لینک به دهها صفحه داخلی سایت خودداری بشه. حتما در برخی مقالات دیده اید که در هر سطر یک لینک داخلی به صفحات دیگر داده میشود. این کار اهمیت لینک بیلدینگ داخلی را از بین میبرد. لینک بیلدینگ داخلی باید دقیقا در جای خودش و با هدف انجام گیرد.

  • haskarimehr گفت:

    خیلی مطلب عالی بود کاملا علمی و تخصصی

  • تاپ نوا گفت:

    سلام

    با تشکر مطالب مفیدی بود

  • ahmadamiri681 گفت:

    سلام و خسته نباشید
    ی سئوال در باره راه حل شماره ۴( نوشته های قدیمی خود را به روز رسانی کنید) داشتم …
    سایت من سایت موزیک آیا نیازی هست پست های قدیمی ویرایش بشن متن آهنگ بشون اضافه شه آیا مشکلی پیش نمیاد … از این پست های قدیمی بازدید زیادی هم ندارم … با تشکر

    • امید گفت:

      همانطور که در توضیحات هم اشاره کردم به روز کردن پستهای قدیمی یکی از بهترین و ساده ترین روشها برای مرور مجدد گوگل از این نوشته هاست.

  • حامد فرّی گفت:

    با تشکر از مطلب عالیتون

  • behmelody.com گفت:

    ممنون

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید