سرچ کنسول گوگل چیست؟ راهنمای کامل سرچ کنسول (Search Console)

  • تیم تحریریه
  • ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
  • سئو - بهینه سازی سایت
  • ۰

 سرچ کنسول

بعد از اینکه چند وقتی از راه اندازی سایتتان می گذرد و موارد مختلفی را برای سئو سایت انجام می دهید تا بتوانید در کلمات کلیدی جایگاه های مختلفی را کسب کنید، زمان آن می رسد که به طور دقیق تر و فنی تر به بهبود عناصر مختلفی بپردازید تا بتوانید در کلمات کلیدی مورد نظرتان بهتر عمل کنید. در این زمان نیاز به ابزارهای دقیق تر دارید تا بتوانید آمارها، تحلیل ها و گزارشات کاملی از سایت خودتان داشته باشید تا بتوانید به صورت سریع تر و سهیل تر این کار را انجام دهید. یکی از قوی ترین ابزارها برای این کار سرچ کنسول گوگل است که امکانات متنوعی را در اختیار شما قرار می دهد تا سایت خود را بررسی کنید و نسبت به موارد مختلف، اقداماتی را انجام دهید که به بهبود سایت شما در نتایج جستجو کمک کند. با سرچ کنسول می توانید بر سایت خود نظارت کنید و مشکلات مختلف آن را ببینید و سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید.

سرچ کنسول گوگل چیست؟

سرچ کنسول گوگل چیست

سرچ کنسول شرکت گوگل (search console) که قبلا با نام وبمستر تولز پا به عرصه سئو گذاشت، یکی از ابزارهایی است که گزارشات مختلفی در مورد کلمات کلیدی، صفحات، وب سایت شما و… به شما می دهد که با استفاده از آن ها می توانید سریع تر و سهیل تر، در نتایج موتورهای جستجو عمل کنید.

اهمیت سرچ کنسول گوگل چیست؟

اهمیت سرچ کنسول

مهمترین مواردی که استفاده از سرچ کنسول را پر اهمیت می کند عبارت است از:

کلمات کلیدی ای که در نتایج موتورهای جستجو اکنون رتبه گرفته اند را می توانید مشاهده کنید، تحلیل های مختلف آن را ببینید و نسبت به بهبود آن اقدام کنید.

هر مشکلی که در کرال و ایندکس سایت شما خلل ایجاد می کند را می توانید مشاهده کنید و رفع کنید.

از نظر اینکه روی دستگاه های موبایل چگونه سایت شما نمایش داده می شود و آیا مشکلی دارد یا خیر می توانید آن را بررسی کنید.

از نظر سرعت می توانید سایت خود را در دستگاه های مختلف بررسی کنید و با استفاده از گزارشات آن، اقدام به بهبود سرعت سایت خود کنید.

از نظر امنیت می توانید سایت خود را بررسی کنید.

گزارشات مختلفی در مورد لینک های داخلی و خارجی می توانید داشته باشید.

بخش های مختلف سرچ کنسول گوگل

بعد از اینکه سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کردید (اگر سایت خود را در سرچ کنسول ثبت نکردید می توانید مقاله معرفی سایت در سرچ کنسول را بخوانید)، با وارد شدن به آن، محیطی را می بینید که به آن داشبورد سرچ کنسول می گویند و جایی است که شما می توانید به بررسی قسمت های مختلف سایتتان بپردازید و با استفاده از آن نسبت به بهبود سایت خود اقدام کنید. در ادامه به اینکه در هر کدام از بخش های سرچ کنسول گوگل چه گزارشات و تحلیل هایی را می توانید ببینید تا با انجام درست آنها نسبت به بهبود سایت خود در نتایج موتورهای جستجو بپردازید، نگاهی خواهیم کرد.

 URL inspection

یکی از بخش های مفیدی که در سرچ کنسول گوگل وجود دارد بخش URL inspection است. یکی از مهمترین کاربردهای این بخش این است که اگر متوجه شدید که گوگل یک صفحه خاص از سایت شما را ایندکس نکرده است، با استفاده از این بخش می توانید به گوگل اطلاع دهید که صفحه شما را ایندکس کند. البته موارد مختلفی را در این بخش می توانید چک کنید و اطلاعات مختلفی در مورد وضعیت کرالینگ و ایندکس شدن صفحات سایت خود بدست بیاورید.

اگر خواستید ببیند که آیا یک صفحه از سایت شما در گوگل ایندکس شده است یا خیر و اگر نشده است درخواست ایندکس شدن آن را بدهید می توانید مراحل زیر را دنبال کنید.

ابتدا از منوی سمت چپ روی قسمت URL inspection کلیک کنید.

سپس در باکس زیر باید لینک صفحه ای که قصد بررسی وضعیت ایندکس شدن آن را دارید وارد نمایید.

URL inspection

در صورتی که لینک وارد شده پیش تر ایندکس نشده باشد، با پیغام URL is not on Google مواجه خواهید شد. در این صورت در صورتی که بخواهید این صفحه توسط گوگل ایندکس شود، باید روی لینک REQUEST INDEXING همانند شکل زیر کلیک کنید تا درخواست ایندکس شدن صفحه مورد نظر به گوگل ارسال شود. با این کار درخواست شما به گوگل ارسال می شود.

URl inspection

 و اما در صورتی که لینک وارد شده پیش تر ایندکس شده باشد، با پیغام URL is on Google روبرو خواهید شد که به این معنا است که URL صفحه مورد نظر ایندکس شده است.

URL inspection

Peformance

تقریبا مهمترین بخش سرچ کنسول که اطلاعات بسیار مناسبی را برای سایت شما فراهم می کند و شما می توانید با بکارگیری آن ها به بهبود موارد مختلف بپردازید، بخش performance است.

performnce در سرچ کنسول

قبل از اینکه وارد بخش های مختلف performnce شویم و به با قسمت های آن آشنا شویم به یک مثالی توجه کنید که به درک بهتر این بخش از سرچ کنسول می تواند به شما کمک کند. تصور کنید که امروز تصمیم گرفتید که یک مقاله در وب سایت خود بنویسید. برای این مقاله یک کلمه کلیدی یا احتمالا بیشتر کلمه کلیدی در نظر می گیرید. به عنوان مثال فرض کنید مقاله ای با عنوان «چگالی کلمات کلیدی چیست؟» می خواهید بنویسید و کلمه کلیدی که برای این مقاله در نظر گرفتید چگالی کلمه کلیدی است. بعد از نوشتن مقاله و انتشار در وب سایتتان، بستگی به فاکتورهای مختلفی و بعد از گذشت مدت زمانی، در نتایج موتورهای جستجو، نتایجی را احتمالا بدست می آورید. به عنوان مثال ممکن است با کلمه کلیدی «چگالی کلمه کلیدی»، شما رتبه ای در صفحه پنج یکی از موتورهای جستجو (به عنوان مثال گوگل) آورده باشید. ولی این همه ماجرا نیست. علاوه بر آن همچنین ممکن است روی کلمه کلیدی «اهمیت چگالی کلمات کلیدی» که اصلا کلمه کلیدی مد نظر شما نبوده است هم رتبه ای در صفحه هفت گوگل بدست بیاورید!! در حالیکه اصلا کلمه کلیدی مد نظر شما نبود. ولی این به این دلیل است که با توجه به محتویات مقاله شما و کوئری کاربر در موتورهای جستجو، موتورهای جستجو تصمیم گرفته اند در ازای سرچ کاربر (کوئری کاربر) با آن کلمه کلیدی مقاله شما را به عنوان نتیجه نمایش دهند. در بخش کوئری سرچ کنسول که در منوی Performance است هم تمام کلمات کلیدی که کاربر سرچ کرده و در ازای آن یک صفحه شما در نتایج آمده است لیست می شود و آمارهای مختلفی را می توانید ببینید. بنابراین ممکن است در یک مطلبی که شما می نویسید کلمات متفاوتی باشد که شما با آن ها در نتایج موتورهای جستجو دیده می شوید و همه ی این ها را در بخش کوئری سرچ کنسول به عنوان کلمات کلیدی می توانید ببینید.

خوب بپردازیم به بخش Performance. در بخش Performance دو بخش Search results و Discover وجود دارد که در هر کدام اطلاعات مختلفی وجود دارد و در ادامه به آن ها می پردازیم.

3-2-1 Search results

performance در سرچ کنسول

در بخش Search results اطلاعات بسیار مفید و مختلفی را در مورد کلمات کلیدی، صفحات، سایتتان و… می توانید مشاهده کنید که در ادامه به آن ها می پردازیم.

3-2-1-1 Total clicks

total clicks‌ در سرچ کنسول

قبل از پرداختن به Total Clicks در سرچ کنسول، به مفهوم کلیک دقت کنید که به طور کلی هر بار که یک کاربر در ازای سرچ کلمات کلیدی در نتایج گوگل، وارد سایت شما می شود یک کلیک انجام شده است. به عنوان مثال یک کاربر سرچ می کند «چگالی کلمات کلیدی» و در ازای این، یکی از مقالات سایت شما در نتایج گوگل ظاهر می شود و آن کاربر هم روی همان لینک کلیک می کند، در این صورت یک کلیک برای آن صفحه از سایت شما در نظر گرفته می شود و همچنین یک کلیک هم برای کل سایت شما در نظر گرفته می شود. Total Clicks تعداد کل کلیک ها را نمایش می دهد. شما هم می توانید تعداد کل کلیک های سایت را در یک بازه زمانی دلخواه (مثلا سه ماهه) به صورت کلی نگاه کنید هم می توانید تعداد کل کلیک ها را برای یک صفحه خاص از وب سایتتان نگاه کنید و هم می توانید تعداد کل کلیک ها را برای یک کلمه کلیدی خاص نگاه کنید.

به عنوان مثال اگر بخواهید ببینید چه تعداد کلیک به طور کلی سایت شما در سه ماه قبل داشته است کافی است ابتدا Data last را روی سه ماه بگذارید و در این صورت Total Clicks که در این قسمت می بینید مربوط به تعداد کل کلیک هایی است که وب سایت شما در سه ماه قبل دریافت کرده است.

و اگر بخواهید مثلا تعداد کل کلیک هایی که روی یکی از صفحات مقاله یا … شما در سه ماه اخیر شده است را نگاه کنید، کافی است ابتدا از قسمت PAGES (که در قسمت پایین کنار کوئری قرار دارد)، صفحه مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس Total Clicks نمایش داده شده مربوط فقط به همین مقاله یا … است.

و همچنین اگر بخواهید ببینید چه تعداد کلیک روی یک کلمه کلیدی خاص در سه ماه اخیر را نگاه کنید، کافی است ابتدا از قسمت Query (که در پایین قرار دارد)، کلمه کلیدی مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس Total Clicks نمایش داده شده مربوط فقط به همین کلمه کلیدی است. البته برای کلمه کلیدی خاص، جلوی خودش هم تعداد کل کلیک ها را در گزینه Clicks نمایش می دهد.

این اعداد می تواند به شما کمک کند تا بفهمین کدام از صفحات شما بیشترین بازدید را داشته اند، کدام یک کمترین و…

3-2-1-2 Total impressions

total impressions در سرچ کنسول

قبل از پرداختن به  Total impressions در سرچ کنسول، به مفهوم ایمپرشن دقت کنید که به طور کلی هر بار که سایت شما در ازای سرچ کلمات کلیدی در نتایج گوگل ظاهر شود و کاربری که آن را سرچ کرده است هم در آن صفحه قرار داشته است، یک دیده شدن یا ایمپرشن برای آن صفحه از سایت و همچنین یک ایمپرشن برای کل سایت نیز حساب می شود. به عنوان مثال فرض کنید یک مقاله ای در سایت شما است به نام چگالی کلمات کلیدی چیست؟

فرض کنید 1000 کاربر در باکس سرچ گوگل تایپ می کنند: «چگالی کلمات کلیدی» و گوگل در صفحه سه نتایج و در یک جایگاهی مقاله شما را نمایش می دهد. حال فرض کنید از این 1000 کاربر، 800 تا از آنها فقط صفحه یک را نگاه می کنند، صد و پنجاه تا از آنها علاوه بر صفحه یک، صفحه دو را نیز نگاه می کنند و پنجاه تا از آنها صفحه سه (که اتفاقا مقاله شما نیز در آن است) را نیز نگاه می کنند.

دیده شدن یا impression این کلمه کلیدی شما در این مقاله برابر است با پنجاه به دلیل اینکه فقط پنجاه کاربر در صفحه ای حضور داشتند که مقاله شما هم با آن کلمه کلیدی در آنجا بوده است. دقت کنید که به صرف اینکه 1000 کاربر آن را جستجو کرده اند و شما هم در صفحه سه هستید نمی توان گفت که نرخ دیده شدن شما 1000 است بلکه مد نظر کاربران حاضر در آن صفحه هستند.

Total impressions تعداد کل ایمپرشن ها را نمایش می دهد. شما هم می توانید تعداد کل ایمپرشن های سایت را در یک بازه زمانی دلخواه (مثلا سه ماهه) به صورت کلی نگاه کنید هم می توانید تعداد کل ایمپرشن ها را برای یک صفحه خاص از وب سایتتان نگاه کنید و هم می توانید تعداد کل کلیک ها را برای یک کلمه کلیدی خاص نگاه کنید.

به عنوان مثال اگر بخواهید ببینید چه تعداد ایمپرشن به طور کلی سایت شما در سه ماه قبل داشته است کافی است ابتدا Data last را روی سه ماه بگذارید و در این صورت Total impressions که در این قسمت می بینید مربوط به تعداد کل ایمپرشن هایی است که وب سایت شما در سه ماه قبل دریافت کرده است.

و اگر بخواهید مثلا تعداد کل ایمپرشن هایی که روی یکی از صفحات مقاله یا … شما در سه ماه اخیر  اتفاق افتاده است را نگاه کنید، کافی است ابتدا از قسمت PAGES (که در پایین قرار دارد)، صفحه مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس Total impressions نمایش داده شده مربوط فقط به همین صفحه است و نشان می دهد چه تعداد ایمپرشن این صفحه شما داشته است.

و همچنین اگر بخواهید ببینید تعداد ایمپرشن ها روی یک کلمه کلیدی خاص در سه ماه اخیر را نگاه کنید، کافی است ابتدا از قسمت Query (که در پایین قرار دارد)، کلمه کلیدی مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس Total Impressions نمایش داده شده مربوط فقط به همین کلمه کلیدی است. البته برای کلمه کلیدی خاص جلوی خودش هم تعداد کل ایمپرشن ها را در گزینه Impressions نمایش می دهد.

این اعداد بسیار می توانند به شما کمک کنند مثلا می توانید آن صفحاتی که تعداد کلیک آن ها کم است ولی ایمپرشن بالایی دارند را شناسایی کنید و با روش های مختلفی مثلا انجام اقدامات درستی در راستای افزایش نرخ کلیک، اقدام به بهبود آن ها کنید. همچنین آن صفحاتی که هم کلیک بالا و هم ایمپرشن بالایی دارند جز صفحات خوب شما محسوب می شوند. یا مثلا صفحاتی که در لیست صفحات حداقل کلیک و ایمپرشن را دارند نرخ خزش شما را هدر می دهند. می توانید با بررسی هایی یا آنها را حذف و ریدایرکت به صفحاتی که مطالب مشابهی دارند کنید، یا محتوا را بروز کنید و… بنابراین می توانید از این آمارها برای بهبود سایت خود استفاده کنید.

3-2-1-3 Average CTR

Average CTR در سرچ کنسول

قبل از پرداختن به  Average CTR در سرچ کنسول، به مفهوم CTR دقت کنید که CTR یا نرخ کلیک، به تعداد کلیک ها تقسیم بر تعداد ایمپرشن بدست می آید و به معنی است که چه تعداد روی صفحه شما در مقابل اینکه در نتایج حضور داشته و کاربر هم در آن صفحه بوده، کلیک شده است. شما هم می توانید Average CTR سایت را در یک بازه زمانی دلخواه (مثلا سه ماهه) به صورت کلی نگاه کنید هم می توانید Average CTR را برای یک صفحه خاص از وب سایتتان نگاه کنید و هم می توانید تعداد Average CTR را برای یک کلمه کلیدی خاص نگاه کنید.

به عنوان مثال اگر بخواهید ببینید Average CTR سایت شما به طور کلی در سه ماه قبل چی بوده است کافی است ابتدا Data last را روی سه ماه بگذارید و در این صورت Average CTR که در این قسمت می بینید مربوط به Average CTR است که وب سایت شما در سه ماه قبل دریافت کرده است که به این معنی است که تعداد کل کلیک هایی که روی سایت شما به طور کلی شده، نسبت به تعداد کل دیده شدن هایی که سایت شما دریافت کرده، به طور میانگین چقدر است. دقت کنید این گزینه به این دلیل میانگین است که ممکن است جایگاه هایی که در یک بازه زمانی در نتایج جستجو دریافت می کنید متقاوت باشد و نرخ کلیک های مختلفی را دریافت کنید بنابراین نرخ کلیک را به طور میانگین محاسبه می کند.

و اگر بخواهید مثلا Average CTR که روی یکی از صفحات مقاله یا هر صفحه ی دیگری از سایت شما در سه ماه اخیر شده است را نگاه کنید، کافی است ابتدا از قسمت PAGES (که در پایین قرار دارد)، صفحه مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس  Average CTR نمایش داده شده مربوط فقط به همین صفحه است و نشان می دهد Average CTR این صفحه شما چقدر است.

و همچنین اگر بخواهید ببینید Average CTR روی یک کلمه کلیدی خاص در سه ماه اخیر را نگاه کنید، کافی است ابتدا از قسمت Query (که در پایین قرار دارد)، کلمه کلیدی مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس Average CTR نمایش داده شده مربوط فقط به همین کلمه کلیدی است. البته برای کلمه کلیدی خاص جلوی خودش هم تعداد Average CTR را در گزینه CTR نمایش می دهد.

3-2-1-4 AVG Position

AVG Position در سرچ کنسول

قبل از پرداختن به  AVG Position در سرچ کنسول، به مفهوم Position دقت کنید که Position، به موقعیت قرار گیری سایت، در نتیجه سرچ های گوگل است. به عنوان مثال در ازای سرچ یک کلمه کلیدی ممکن است یکی از مقالات شما در صفحه یک گوگل و در رتبه 5 قرار بگیرد. در این صورت Position شما 5 است.

AVG Position، موقعیت متوسط است. شما هم می توانید AVG Position سایت را در یک بازه زمانی دلخواه (مثلا سه ماهه) به صورت کلی نگاه کنید هم می توانید AVG Position را برای یک صفحه خاص از وب سایتتان نگاه کنید و هم می توانید تعداد AVG Position را برای یک کلمه کلیدی خاص نگاه کنید.

به عنوان مثال اگر بخواهید ببینید AVG Position سایت شما به طور کلی در سه ماه قبل چی بوده است، کافی است ابتدا Data last را روی سه ماه بگذارید و در این صورت AVG Position که در این قسمت می بینید مربوط به AVG Position است که وب سایت شما در سه ماه قبل دریافت کرده است که به این معنی است که میانگین موقعیت سایت شما به طور کلی در سه ماه قبل کجا بوده است.

و اگر بخواهید مثلا AVG Position یکی از صفحات مقاله یا هر صفحه ی دیگری از سایت خودتان را در سه ماه اخیر ببینید، کافی است ابتدا از قسمت PAGES (که در پایین قرار دارد)، صفحه مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس  AVG Position نمایش داده شده مربوط فقط به همین صفحه است و نشان می دهد AVG Position این صفحه شما چقدر است.

و همچنین اگر بخواهید ببینید AVG Position روی یک کلمه کلیدی خاص در سه ماه اخیر را نگاه کنید، کافی است ابتدا از قسمت Query (که در پایین قرار دارد)، کلمه کلیدی مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس AVG Position نمایش داده شده مربوط فقط به همین کلمه کلیدی است. البته برای کلمه کلیدی خاص جلوی خودش هم AVG Position را در گزینه Position نمایش می دهد.

3-2-2 Discover

قسمت بعدی در performance، قسمت Discover است که اگر محتوای شما در نتایج گوگل دیسکاور ظاهر شد، شما می توانید از طریق این گزینه، تعداد کلیک ها، ایمپرشن و نرخ کلیک را برای محتوای خود ببینید و نسبت به بهبود آن اقدام کنید.

Index

در بخش Index موارد مختلف ایندکس و کرال اشاره می کند که می توانید در صورتی که سایت شما از این نظر مشکل داشته باشد، با درست کردن موارد مختلف سایت خود را بهبود ببخشید.

3-3-1 Coverage

Coverage در سرچ کنسول

با استفاده از گزارش Coverage کنسول می توانید بررسی کنید که دقیقا چند صفحه از سایت شما توسط گوگل ایندکس شده است و مشکلات مربوط به کرالینگ و ایندکسینگ را متوجه شوید. و در صورتی که متوجه ایندکس نشدن صفحه خاصی شدید که تمایل به ایندکس شدن آن داشتید ولی صورت نگرفته، می توانید از بخش URL Inspection اقدام به ثبت آن صفحه کنید. این قسمت علاوه بر اینکه به شما نشان می دهد، کدام یک از صفحات شما به درستی ایندکس شده اند، به شما نشان می دهد کدام صفحات سایت شما ایندکس نشده اند و همچنین توضیحات مناسبی هم برای اینکه چرا این صفحات ایندکس نشده اند در اختیار شما می گذارد که می توانید با استفاده از آن ها نسبت به حل مشکلات مختلف بپردازید.

به طور کلی در گزارش coverage سرچ کنسول URL ها دارای یکی از وضعیت های زیر هستند:

ERROR (قرمز): لینک هایی که به دلیل بروز مشکلاتی هنوز ایندکس نشده اند، را در این قسمت می توانید مشاهده کنید. با توجه به مشکل و راه حل هایی که سرچ کنسول می دهد می توانید به درست کردن آن ها بپردازید.

Valid with warnings (زرد): لینک هایی که در این قسمت قرار می گیرد به این معنا است که صفحه شما ایندکس شده است اما دارای مشکلاتی می باشد که بهتر است آنها را برطرف کنید.

Valid (سبز): لینک های قرار گرفته در این قسمت بدون هیچ مشکلی توسط گوگل ایندکس شده اند و در واقع تعداد صفحات سایت شما که به درستی توسط گوگل ایندکس شده اند، را نمایش می دهد.

Excluded (خاکستری): در این حالت لینک های شما ایندکس نشده اند. اما سرچ کنسول این ایندکس نشدن را به دلایلی نظیر ایندکس نکردن توسط شما با استفاده از noindex tag، ایندکس نکردن توسط شما با ابزار removals، ایندکس نکردن توسط شما با اعلام در فایل robots.txt و … می داند. در واقع عمدتا مواردی است که خود شما به دلایل خاصی اقدام به این کار کرده اید اما در این قسمت می توانید یک گزارش از آن ها ببینید.

3-3-2 Sitemap

در بخش بعدی از قسمت ایندکس سرچ کنسول، سایت مپ وجود دارد و در واقع سایت مپ یک فایل است که شما در آن تمام صفحات خود را لیست می کنید و کرالرهای گوگل از آن فایل استفاده می کنند تا تمام صفحات شما را کرال کنند و ایندکس کنند. برای معرفی سایت مپ به گوگل پس از اینکه وارد اکانت سرچ کنسول خود شدید با سه مرحله زیر می توانید سایت مپ خود را به گوگل معرفی کنید.

سایت مپ

از منوی بالا سمت چپ سایت مورد نظر خود را که می خواهید سایت مپ برای آن تعیین کنید را انتخاب کنید.

روی گزینه Sitemaps در قسمت سمت چپ سایدبار کلیک کنید.

یو آر ال سایت مپ خود را اضافه کنید و Submit را بزنید.

با انجام این مراحل گوگل فایل سایت مپ شما را کرال می کند و شروع به کرال کردن و ایندکس کردن همه لینک های لیست شده در این فایل می کند.

برای آشنایی بیشتر با سایت مپ و چرا بهتر است سایت مپ داشته باشیم، مقاله سایت مپ را مطالعه کنید.

3-3-3 Removals

Removals در سرچ کنسول

ابزار URL Removal Tool سرچ کنسول سریع‌ترین و راحت‌ترین راه برای حذف موقت یک صفحه از ایندکس گوگل است.

به کمک این ابزار شما می‌توانید به مدت ۶ ماه ادرس یکی از صفحات سایت خود را پاک کنید، درواقع مالک سایت و یا کسی که به سرچ کنسول وبسایت شما دسترس کامل دارد می‌تواند یک صفحه یا بخشی از سایت و یا کل سایت را به صورت موقت از نتایج جستجوی گوگل حذف کند.

Enhancements

Enhancements در سرچ کنسول

گزارشات بخش Enhancements سرچ کنسول شامل سه بخش عمده سرعت وب سایت، کارکرد مناسب روی گوشی تلفن همراه و نتایج غنی است

3-4-1 Core web vitals

Core web vitals در سرچ کنسول

بخش Core Web Vitals یا هسته حیاتی وب که تا چند وقت پیش page speed نام داشت، یکی از مهم‌ترین بخش‌های سرچ کنسول جدید گوگل هست که با استفاده از آن فاکتورهای مهمی از تجربه کاربری مانند LCP، FID و CLS وب سایتان را در موبایل و کامپیوتر بررسی می کنید. گزارشات این قسمت را به منظور بهبود این عناصر می توانید بکار ببرید. این برنامه اطلاعات دریافتی را هم برای کامپیوتر ها و هم برای دستگاه های موبایل ارائه می دهد. برای آشنایی بیشتر با Core Web Vitals و آشنایی با فاکتورهای آن مقاله هسته حیاتی وب چیست را بخوانید.

3-4-2 Mobile Usability

Mobile Usability در سرچ کنسول

یکی دیگر از گزارش های موجود در بخش enhancements سرچ کنسول mobile usability نام دارد. در این بخش می توانید بررسی کنید که وب سایتتان چقدر موبایل فرندلی(طراحی مناسب با دستگاه های موبایل) است و کدام یک از صفحات وب سایت در هنگام نمایش روی گوشی های تلفن همراه دچار مشکل هستند. در این قسمت لیست صفحاتی که دچار این مشکل هستند، اطلاعاتی درباره چگونگی رفع آنها و… را می توانید مشاهده کنید.

3-4-3 نتایج غنی

نتایج غنی در سرچ کنسول

یکی از بخش هایی که در قسمت Enhancement می توانید مشاهده کنید، بخش نتایج غنی است. Breadcrumbs، FAQ، و… همه جز بخش نتایج غنی هستند.

گزارشات این بخش Enhancement نشان می دهد که کدام یک از داده های ساختار یافته شما، برای ظاهر شدن در نتایج غنی، معتبر است. این به شما کمک می کند تا خطاها و هشدار ها را برای بهبود آن درست کنید. در واقع گزارشاتی از نتایج غنی برای وب سایتتان را در این قسمت می توانید ببینید و می توانید بررسی کنید کدام یک از آنها توسط گوگل شناخته می شود و کدام یک نمی شود و به حل آن ها بپردازید.

 نکته ی مهمی که باید به آن توجه کنید این است که شما در صورتی در این بخش سرچ کنسول اطلاعاتی را می بینید که سرچ کنسول داده هایی از آن ها از سایتتان داشته باشد. به عنوان مثال اگر شما مواردی مانند صفحات AMP، FAQ و… دارید، اطلاعاتی در مورد آن ها را در این بخش می توانید مشاهده کنید. برای هر کدام از نتایج غنی که توسط گوگل شناخته شده است شما در اینجا می توانید اطلاعاتی را ببینید.

Security and Manual Actions

این بخش از دو زیر قسمت Manual action و Security issues تشکیل شده است که در ادامه به آن ها می پردازیم.

3-5-1 Manual action

Manual action در سرچ کنسول

اگر به هر دلیلی توسط گوگل جریمه شده باشید، در این قسمت Manual action سرچ کنسول می توانید گزارش های مربوط به جریمه شدن و… را ببینید. با کلیک روی هر مورد می‌توانید جزئیات مربوط را ببینید و در مورد روش‌های حل مشکل اطلاعاتی به دست آورید.

3-5-2 Security issues

Security issues در سرچ کنسول

در بخش Security Issues پیغام‌هایی در خصوص وجود یا عدم وجود مشکلات امنیتی در صفحات وب‌سایت شما نمایان می‌شود که شما می توانید با توجه به هشدارها و خطاهای موجود در این بخش، نسبت به رفع آن اقدام کنید. به عنوان مثال در پیام بالا نشان می دهد که مشکل امنیتی برای سایت وجود ندارد.

Links

Links در سرچ کنسول

یکی از مهم ترین کارها که برای بهینه ‌سازی وب سایت خود باید انجام دهید، لینک ‌سازی داخلی و خارجی است. در بخش Links سرچ کنسول اطلاعات مفیدی در مورد لینک های داخلی و خارجی در سرچ کنسول می توانید مشاهده کنید و برای بهبود لینک سازی خود استفاده کنید. گزارش Links در کنسول جستجوی گوگل لینک های داخلی و خارجی را به شما نشان می دهد.

3-6-1 لینک خارجی

لینک‌های خارجی یکی از مهمترین بخش‌های Links در سرچ کنسول جدید هستند. در این بخش می‌توانید موارد زیر را بررسی کنید:

چه تعداد لینک از سایت های دیگر به سایت شما داده شده است؟ کدام مطالب از سایت شما بیشترین لینک را از سایت های دیگر دریافت کرده است؟ و…

3-6-2 لینک داخلی

در این بخش می‌توانید مشاهده کنید که کدام صفحات بیشترین لینک داخلی را دریافت کرده‌اند. همچنین می‌توانید از این گزارش برای مدیریت عمق لینک‌ها استفاده کنید و لینک‌ها را به گونه‌ای طراحی کنید که کاربران بتوانند با کمترین کلیک ممکن به صفحه مورد نظرتان برسند. برای آشنایی کامل با لینک داخلی و تاثیر آن بر سئو سایت می توانید مقاله لینک داخلی را مطالعه کنید.

نتیجه گیری :

سرچ کنسول گوگل یک ابزار قوی برای تحلیل قسمت های مختلف سایت شما است و می توانید با استفاده از آن به طور دقیق تری اقدام به بهبود عناصر مختلف سایتتان کنید و در نتایج موتورهای جستجو بهتر عمل کنید. در این مقاله سعی کردیم شما را با بخش های مختلف سرچ کنسول گوگل آشنا کنیم تا بتوانید موارد مختلف آن را به صورت کاربردی برای سایت بکار ببرید.

سوالات پرتکرار

1- سرچ کنسول گوگل چیست؟

سرچ کنسول شرکت گوگل (search console) که قبلا با نام وبمستر تولز پا به عرصه سئو گذاشت، یکی از ابزارهایی است که گزارشات مختلفی در مورد کلمات کلیدی، صفحات، وب سایت شما و... به شما می دهد که با استفاده از آن ها می توانید سریع تر و سهیل تر، در نتایج موتورهای جستجو بهتر عمل کنید.

2- اهمیت سرچ کنسول گوگل چیست؟

مهمترین مواردی که استفاده از سرچ کنسول را پر اهمیت می کند عبارت است از: کلمات کلیدی ای که در نتایج موتورهای جستجو اکنون رتبه گرفته اند را می توانید مشاهده کنید، تحلیل های مختلف آن را ببینید و نسبت به بهبود آن اقدام کنید. هر مشکلی که در کرال و ایندکس سایت شما خلل ایجاد می کند را می توانید مشاهده کنید و رفع کنید. از نظر اینکه روی دستگاه های موبایل چگونه سایت شما نمایش داده می شود و آیا مشکلی دارد یا خیر می توانید آن را بررسی کنید. از نظر اینکه سرعت می توانید سایت خود را در دستگاه های مختلف بررسی کنید و با استفاده از گزارشات آن، اقدام به بهبود سرعت سایت خود کنید. ...

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید