موقع نوشتن متا دیسکریپشن چه کارهایی را نباید انجام داد؟

  • تیم رایاطرح
  • ۲۰ آبان ۱۳۹۶
  • سئو داخلی
  • ۰

اغلب بازاریاب‌ها نوشتن متا دیسکریپشن را به عنوان بخشی از سئو سایت ، مورد غفلت قرار می‌دهند. با این حال نوشتن آن برای صاحبان وبسایت‌ها و بازاریاب‌ها مفید است. متا دیسکریپشن عاملی برای رتبه گرفتن وبسایت شما نیست و قرار دادن کلمات کلیدی در این قسمت به شما کمک نمی‌کند تا جایگاه بهتری در موتورهای جستجو پیدا کنید. به همین دلیل است که بازاریاب‌ها وقت زیادی برای نوشتن آن، اختصاص نمی‌دهند.

اما متا دسکریپشن اثر خیلی زیادی روی مخاطبان شما خواهد گذاشت چرا که این بخش را در زیر لینک‌های وبسایت در موتور جستجو، مشاهده می‌کنند. اگر می‌خواهید تا توضیحات شما برای مخاطب جذاب باشد و او روی لینک کلیک کند بنابراین باید نکاتی که در مطلب آموزش سئو به آنها اشاره خواهد شد را در نظر بگیرید.

۱. روی تعداد کلمات تمرکز نکنید

همه این را می‌دانند که باید طول متا دیسکریپشن بین ۱۵۵-۱۶۰ کاراکتر باشد. اما لزومی به رعایت آن در تمام موقعیت‌ها وجود ندارد. هر چند این اعداد توسط متخصصان سئو مورد استفاده قرار می‌گیرند اما دلیل آن سادگی کار با کارکترها به جای کار کردن با پیکسل‌ها است. طول واقعی متای توضیحات برای رایانه‌ها ۹۲۰ پیکسل است.

ابزارهای زیادی هستند که می‌توان برای محاسبه طول متا دیسکریپشن از آن استفاده کرد. (مثل این وبسایت) از طرفی نوشتن یک متن بدون تمرکز روی تعداد کاراکترها خیلی آسان‌تر خواهد بود.

ممکن است متا دسکریپشنی با طول کمتر از ۱۵۵ کاراکتر درون قطعات (snippet) جستجو قرار نگیرد همین‌طور دسکریپشنی با طول بیشتر از ۱۶۰ کاراکتر نیز درون نتایج جستجوی معمولی قرار نمی‌گیرد. هر چند می‌توان دسکریپشنی با طول ۲۷۰ کاراکتر ایجاد کرد به شرطی که از نظر پیکسلی شرایط رعایت شده باشد.

متا دسکریپشن
مهم است که توجه کنید کاربران شما از وسایل مختلفی استفاده می‌کنند. قطعات (snippet) به خاطر عرض کم دستگاه‌ها، کوتاه‌تر هستند.

۲. از متا دیسکریپشن خود کپی ایجاد نکنید

هر چند ۲ متا دسکریپشن شبیه به هم مشکلی برای وبسایت شما ایجاد نمی‌کنند اما بهتر است جای آن را خالی بگذارید. در این صورت گوگل خودش به صورت خودکار یک meta description را برای صفحه شما ایجاد می‌کند و این متا می‌تواند بهتر از این باشد که هر بار مشتری لینک‌های وبسایت را می‌بیند با توضیحاتی تکراری مواجه شود.

اگر نمی‌توانید برای هر صفحه وبسایت خود یک متا دسکریپشن اختصاصی بنویسید جای نگرانی ندارد. روی مهم‌ترین صفحات تمرکز کنید، مثل: صفحه اصلی، صفحه دسته‌بندی‌ها و صفحه‌ای که بیشترین ترافیک را برای شما می‌آورد.
اگر هزارها یا حتی میلیون‌ها صفحه روی وبسایت خود دارید می‌توانید از یک قالب آماده استفاده بکنید که فقط کلمات کلیدی درون آن تغییر می‌کند.

متا دسکریپشن

۳. از کلمه کلیدی درون meta description استفاده کنید

از کلمه کلیدی مرتبط با محتوای وبسایت خود در متا دسکریپشن استفاده کنید. Click To Tweet

کلمه‌ای را استفاده کنید که مشتری شما به دنبال آن است.

در غیر این صورت موتور جستجو اولین جلمه‌ی درون محتوای شما را به نمایش خواهد گذاشت. به عنوان مثال در تصویر زیر با جستجوی کلمه «هدیه‌ی مسافرتی» به این متا دسکریپشن می‌رسید که هیچ معنایی ندارد.

متا دسکریپشن
۴. متا دیسکریپشن نباید خسته کننده باشد

نوشتن متا دیسکریپشن یکی از معدود راه‌هایی است که خلاقیت خود را در سئوی درون وبسایت نشان بدهید. شما این فرصت را دارید تا در مقابل مخاطبان خود قرار بگیرید. به نکاتی که در ادامه قرار دارد توجه کنید:

۱. در مورد چیزی که پیشنهاد می‌دهید کاملاً شفاف باشید

تشریح صفحه فرود وبسایت و خلاصه کردن آن در چند کاراکتر کار مشکلی است اما اگر به اندازه کافی واضح و مشخص صحبت کنید یا چند بار این کار را انجام داده باشید، کمتر دچار اشتباه خواهید شد. به این توضیح از وبسایت (Asos) توجه کنید. شما می‌توانید تصور کنید که بعد از کلیک کردن با چه چیزی مواجه خواهید شد. (توضیح متن: درون وبسایت Asos مجموعه‌ای از کفش‌های پاشنه بلند با رنگ‌های مشکی، نقره‌ای روشن را مشاهده خواهید کرد. بین کفش‌های مختلف کلاسیک، رسمی و بنددار جستجو کنید)

متا دسکریپشن
۲. مشتری را کنجکاو کنید

همه چیز را برای مخاطب روشن نکنید. بخشی از آن را برای خود نگه دارید. گاهی اوقات استفاده از علامت سوال یا یک جمله ناتمام می‌تواند مشتری را برای کلیک کردن قانع کند. به عکس زیر توجه کنید.

متا دسکریپشن
۳. از اعداد و نمادها استفاده کنید

استفاده از نمادهایی به جز اعداد می‌تواند توجه مخاطب را به خود جلب کند. می‌توانید از قیمت یا تعداد محصول در متا دسکریپشن استفاده کنید.

متا دسکریپشن
۴. از دکمه دعوت به عمل (call-to-action) استفاده کنید

بهتر است از یک عبارت مستقیم مثل: «در ادامه بخوانید» یا «همین الان بخرید» استفاده نکنید. به عنوان مثال در عکس زیر از عبارت «کشف کنید» استفاده شده که یک راه خلاقانه برای قرار دادن دکمه (call-to-action) است.

متا دسکریپشن

راهنمای نوشتن Call To Action قوی برای افزایش نرخ تبدیل

۵. در مورد مشتری صحبت کنید نه خودتان

این یکی از مهم‌ترین قوانین کپی‌ رایتینگ است و نباید از آن غفلت کرد. هیچ کس برای اینکه در مورد شما بیشتر بداند، کنجکاو نیست. همه می‌خواهند بدانند که چه منفعتی برای آنها وجود دارد.

به عنوان مثال در تصویر زیر نمونه‌ی یک متن خوب و بد را همزمان دارید. (متن مربوط به یک فست فود است که در مورد تولید همبرگر توضیح می‌دهد). در شروع به این اشاره می‌شود که چطور اشتهای شما را سیر می‌کنند اما در انتها به این اشاره می‌شود که هیچ کس مثل آنها نمی‌تواند همبرگر درست کند. این یک نوع به رخ کشیدن و تعریف از خود است.

این مطلب را نیز بخوانید: چگونه محتوایی جالب و فریبنده برای گوگل بنویسیم؟

متا دسکریپشن
۵. از Structure Data استفاده کنید

هر چند این موضوع ارتباط مستقیمی با متا توضیحات ندارد اما به شما کمک می‌کند تا متمایز عمل کنید. اگر می‌توانید از نظرات کاربران استفاده کنید یا دستور پخت مواد غذایی در وبسایت شما قرار دارد می‌توانید از قدرت (Structure Data) استفاده کنید.

متا دسکریپشن
همین‌طور می‌توانید لوگو و اطلاعات مربوط به شرکت خود را نیز در موتورهای جستجو قرار بدهید. این کار سبب جذاب‌تر شدن برند شما برای مخاطبان خواهد شد.

متا دسکریپشن
حتی می‌توانید از دسته‌بندی دقیق (breadcrumbs) درون وبسایت استفاده کنید که مخاطب بداند کجای وبسایت قرار گرفته است.

breadcrumbs

حدود ۵۷ درصد شرکت‌ها از (Structure Data) برای صفحات خود استفاده نکرده‌اند. این یک فرصت مناسب برای شما است.

شما می‌توانید از راهنمای گوگل برای اجرای آن استفاده کنید.

آیا شما نیز نکاتی را می‌دانید که برای نوشتن meta description باید مورد توجه قرار داد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید