5 نکته مهم بازاریابی اینترنتی برای کسب و کارهای کوچک

  • تیم رایاطرح
  • ۴ تیر ۱۳۹۷
  • بازاریابی اینترنتی - تبلیغات
  • ۰

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی نباید برای کسب و کارهای کوچک خیلی سخت باشد. اما خیلی از شرکت‌ها به آن به چشم یک چالش نگاه می‌کنند که وقت و پول زیادی باید برای آن صرف شود. البته گاهی اوقات این طور هم است اما اغلب اوقات شما میتوانید با دانستن نکاتی خاص این موضوع را برای کسب و کار اینترنتی خود به یک چالش اسانتری تبدیل کنید.

بازاریابی اینترنتی مجموعه‌ای از فعالیت‌های مختلف است که لزومی ندارد کسب و کارهای کوچک همه آنها را انجام دهند. آنها فقط باید استراتژی‌هایی را دنبال کنند که برای آنها جواب می‌دهد و روی آن سرمایه‌گذاری کنند.

این پست به خصوص برای کسب و کارهای کوچکی مثل: برقکارها، لوله‌کش‌ها، خدمات نظافت، رستوران‌ها، وکلا و سایر کسب و کارهای کوچک مفید است.

نکته شماره ۱: وبسایت خود را ساده نگه دارید

وبسایت، ویترین کسب و کار آنلاین شماست. یک بروشور بازاریابی برای برند و خدمات شما است. وبسایت باید شامل تمام المان‌های مهم کسب و کار باشد. این کار افرادی را که می‌خواهند با شما تماس بگیرند آسان‌تر می‌کند.

در مورد ایجاد وبسایت یا طراحی قالب وردپرس، شرکت‌هایی زیادی وجود دارند که می‌توانند به شما در این زمینه کمک کنند. فقط قبل از گرفتن تماس با آنها، خواسته‌های خود را مشخص کنید. بهترین توصیه این است که همه چیز را ساده نگه دارید.

ساده نگه داشتن وبسایت برای تجربه کاربری خیلی مفید است و مدیریت آن را نیز آسان‌تر می‌کند. این موضوع به خصوص روی سئو هم اثر می گذارد. در ادامه یک نمای کلی از وبسایت را معرفی می‌کنیم که می‌تواند راهنمای شما برای ادامه کار باشد.

۱. صفحه اصلی

۲. صفحات خدمات شخصی (شامل: تصاویر و ویدئو از کارهای گذشته)

۳. صفحه سوالات متداول

۴. داستان‌های موفقیت و نظرات کاربران

۵. منابع

۶. صفحه راهنمای استفاده

۷. درباره ما

۸. تماس با ما

۹. بلاگ

یک نکته مهم که باید به خاطر بسپارید نوع تصاویری است که در وبسایت استفاده می‌کنید. اغلب شرکت‌ها از تصاویر آماده استفاده می‌کنند توصیه می‌کنیم یک روش دیگر را در پیش بگیرید. چرا که این فرصتی است تا نشان بدهید که شرکت کوچک شما جنبه‌های انسانی بیشتری دارد. اینجا جایی است که می‌توانید برندهای بزرگ را شکست دهید.

برای تصاویر از عکس‌های پروژه‌های قبلی خود استفاده کنید. برای انتخاب این تصاویر باید وقت بگذارید. سپس از یک عکاس بخواهید تا تصاویر را برای شما تهیه کند.

برای نوشتن متن یک نویسنده یا اصطلاحا کپی رایتر استخدام کنید که قبلاً با کسب و کارهایی مثل شما کار کرده باشد. برای او اطلاعات مورد نیاز را فراهم کنید تا با برند شما بیشتر آشنا شود. این فرد باید مهارت‌های سئو را نیز داشته باشد.

در ضمن مطمئن شوید که وبسایت شما برای تمام نمایشگرها بهینه باشد و همچنین بسایت شما باید طراحی واکنش‌گرا داشته باشد.

آموزش نوشتن توضیحات محصول برای فروش بیشتر

نکته شماره ۲: مشتری شما بزرگ‌ترین طرفدارتان است

نظرات مشتریان برای شرکت شما به خصوص کسب و کارهای آنلاین خیلی مهم هستند. نظرات مثبت و منفی و نحوه مواجه با آنها، وقتی مشتری می‌خواهد با شما تماس بگیرد می‌تواند عامل مهمی در تصمیم‌گیری کاربران باشد. به همین دلیل باید به تمام نظرات پاسخ دهید.

درست مثل استفاده از تصاویر و شخصی سازی کسب و کار، پاسخ دادن به مردم هم می‌تواند نشان دهد که شما انسان هستید. کسب و کارهای محلی و کوچک باید نشان بدهند که به مشتری اهمیت می‌دهند. اگر کسی به شما نظر مثبتی می‌دهد از او تشکر کنید. اگر کسی نظر منفی می‌دهد درست مثل وقتی که کسی به صورت حضوری این نظر را می‌دهد با او برخورد کنید. به این صورت به مردم نشان می‌دهید که شرکت شما به آنها اهمیت می‌دهد و قصد دارید با آنها کار کنید.

چند نکته مهم در پاسخ دهی به نظرات:

  • به تمام نظرات حتی نظرات مثبت، پاسخ دهید.
  • پاسخ شما به نظرات منفی، نباید فقط توضیح دادن باشد. سعی کنید با آنها ارتباط مستقیم برقرار کنید.

در ضمن نظرات می‌توانند برای سئو هم خوب باشند و شما را بالاتر از رقبا قرار دهند. سعی کنید آنها نظرات‌شان را در شبکه‌های اجتماعی هم بدهند تا از تنوع بیشتری برخوردار باشید. به صورت هفتگی این نظرات را بررسی کنید و به همه آنها پاسخ دهید.

نکته شماره ۳: شبکه‌های اجتماعی و رشد مخاطبان

نکات مهم بازاریابی

هر کسب و کاری بدون توجه به اندازه آن، باید در شبکه‌های اجتماعی حضور داشته باشد. یک صفحه برای شرکت خود ایجاد کنید و اطلاعات شرکت را در آن قرار دهید و مرتب آن را به روزرسانی کنید. شبکه‌های اجتماعی مثل: فیسبوک، لینکدین، اینستاگرام و توئیتر برای بازاریابی شرکت خیلی مفید هستند.

همچنین این‌ها سایت‌های خیلی خوبی برای تبلیغات محصولات، سرویس‌ها و ارائه محتوای وبلاگ و ویدئوی شما هستند. در صورت استفاده درست از این شبکه‌ها می‌توانید با بازار هدف خود ارتباط بهتری برقرار کنید. سوشیال سیگنال ها برای سئو نیز مفید هستند.

سعی کنید در اغلب شبکه‌های اجتماعی صفحه ایجاد کنید و اطلاعات آنها را به روزرسانی کنید و حتماً از تصاویر هم استفاده کنید. در ادامه موثرترین آنها را شناسایی کنید.

چگونه از اینستاگرام برای فروش بیشتر، بهینه استفاده کنیم؟ [ اینستاگرام مارکتینگ ]

نکته شماره ۴: بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی یکی از بهترین راه‌ها برای بازاریابی سرویس‌ها و محتوای شماست. افرادی که در خبرنامه شما عضو شده‌اند از شما می‌خواهند که با آنها در ارتباط باشید. شما می‌توانید برای آنها پیشنهادهای ویژه یا مطالب جدید وبسایت را ارسال کنید. حتی می‌توانید از کارها و خبرهای جدید شرکت بگویید. نکته مهم این است که مطالب جذاب و کوتاه باشند.

وقتی از بازاریابی ایمیلی به درستی استفاده کنید می‌تواند یکی از بهترین کانال‌های تبدیل مشتری باشد. کوتاه بودن ایمیل‌ها باعث می‌شود تا مشتری بهتر ارتباط برقرار کند. وقتی اطلاعات زیادی می‌فرستید مشتری خسته می‌شود. اگر هدف‌تان این است که کاربر روی لینک کلیک کند باید توضیح جذابی بنویسید و دکمه فراخوان به عمل متقاعد کننده‌ای داشته باشید. اگر می‌خواهید پیشنهاد جدیدی به آنها ارائه کنید دقیقاً بگویید این پیشنهاد چیست و چطور می‌توانند آن را بدست آورند.

نکته مهم دیگر این است که در انجام بازاریابی ایمیلی زیاده‌روی نکنید. اگر شرکتی برای مشتری‌ها ایمیل‌های زیادی ارسال کند مردم از شرکت آزرده می‌شوند. این موضوع باعث لغو عضویت در خبرنامه ایمیلی شرکت خواهد شد که دقیقاً برعکس هدفی است که برای بازاریابی ایمیلی در نظر دارید.

نکته شماره ۵: بازاریابی محتوا (مخاطب خود را بشناسید و برای او برنامه‌ریزی کنید)

با اینکه شاید بازاریابی محتوایی همیشه مهم‌ترین بخش بازاریابی آنلاین نیست اما به دلایل زیر می‌تواند مفید باشد:

  • ایجاد اعتبار از طریق پاسخگویی به سوالات مخاطبان وب
  • افزایش حضور شما در فضای آنلاین و انجمن‌های مرتبط
  • باعث افزایش آشنایی مخاطبان با شما از طریق شبکه‌های اجتماعی می‌شود.
  • لینک سازی از طریق ایجاد رابطه با سایر بلاگرها و اینفلوئنسرها

چرا استراتژی بازاریابی محتوایی در کسب و کار اینترنتی جواب می دهد؟

انجام درست بازاریابی محتوا برای کسب و کارهای کوچک و محلی می‌تواند وقت‌گیر باشد. این از آن کارهایی است که باید وقت کافی برای انجام دادنش داشته باشید. ابتدا باید زمین بازی خود را تشخیص دهید، یعنی باید موضوعات مرتبط با کار خود را تشخیص دهید.

اگر کسی نیاز به پاسخ طولانی داشت در مورد آن یک مطلب بنویسید. بعد می‌توانید مطلب را برای این فرد ارسال کنید. احتمال اینکه بقیه نیز همین سوال را داشته باشند خیلی بالاست. در این موقع می‌توانید مطلب را برای آنها هم ارسال کنید.

نتیجه گیری :

قبل از اینکه هر کدام از این نکات را پیگیری کنید چند چیز را باید در نظر داشته باشید:

اول اینکه مطمئن شوید که هدف‌های مشخص دارید. این هدف می‌تواند افزایش ترافیک یا ترافیک ارجاعی یا افزایش دنبال کننده‌های شبکه اجتماعی باشد. هر کدام از این نکته‌ها می‌تواند به شما در رسیدن به هدف‌تان کمک کند.

نکته دوم اینکه همه چیز را ساده نگه دارید. زیادی فکر نکنید چون ممکن است به هیچ وجه دست به عمل نزنید. هر چقدر زودتر کار را شروع کنید زودتر به موفقیت می‌رسید.

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید