تاثیر تجربه کاربری UX در سئو و بهینه سازی سایت

  • تیم رایاطرح
  • ۲۶ مرداد ۱۳۹۷
  • سئو - بهینه سازی سایت
  • ۰

اغلب تصور می‌کنند که سئو یعنی لینک سازی و تکرار کلمات کلیدی در محتوا. با اینکه اینها ۲ بخش نیز از استراتژی سئو هستند ولی موتورهای جستجو امروز به عوامل زیاد دیگری هم توجه می‌کنند.

عامل تجربه کاربری UX روی سئو تاثیر دارد. آیا وبسایت شما سریع، ایمن و برای دستگاه‌های موبایل بهینه شده است؟ آیا محتوای باکیفیت روی وبسایت دارید تا مخاطب را با آن درگیر کنید؟ آیا کار کردن با وبسایت شما آسان است؟

این‌ها المان‌هایی هستند که برای رتبه گرفتن توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو در نظر گرفته می‌شود.

چرا تجربه کاربری UX برای سئو مهم است؟

تجبه کاربری و سئو

گوگل در طی این سال‌ها به شدت تغییر کرده است. این غول جستجو مرتب در حال به روز رسانی الگوریتم‌های خود است تا بهترین نتایج ممکنه را برای کاربران فراهم سازد. هر به روز رسانی گوگل روی نتایج کاربر پسند تمرکز دارد. ما شاهد ارائه پنل دانش (knowledge panel) و snippets و الگوریتم‌های جدید گوگل بوده‌ایم که نشان می‌دهد تجربه کاربری از چه اهمیتی برخودار است. تنها کافی است نگاهی به الگوریتم RankBrain گوگل بیندازیم.

معرفی RankBrain

RankBrain در سال ۲۰۱۵ معرفی شد و به عنوان سومین عامل مهم در مورد ارزش سئوی یک وبسایت در نظر گرفته می‌شود. رنک برین پشت سر لینک‌ها و محتوا قرار داشت. RankBrain توسط شاخص‌های رفتاری، نرخ  پرش، میزان ماندگاری کاربر و نرخ طبیعی کلیک عمل می‌کرد. این شاخص‌ها نشان می‌دادند که آیا کاربر از محتوای ارائه شده لذت می‌برد یا نه.

اگر کاربر به وبسایت شما بارها مراجعه کند و زمان زیادی را در آن بگذراند و به آسانی در وبسایت به جستجو بپردازد گوگل متوجه می‌شود که او از تجربه کاربری خوبی برخودار بوده و در نتیجه رتبه شما نیز بهبود می‌یابد. از طرف دیگر اگر کاربری به سرعت وبسایت شما را ترک کند و به صفحه جستجو باز گردد نشان می‌دهد که اطلاعات ارائه شده بی‌ربط بوده و این می‌تواند باعث کاهش رتبه شما شود.

الگوریتم رنک براین گوگل RankBrain سومین فاکتور بزرگ سئو و رتبه بندی

تجربه کاربری و سئو هدف مشترکی دارند

تجربه کاربری با سئو در یک راستا قرار دارند چرا که هر دو اهداف مشترکی دارند. اگر مباحث مربوط به سئو را دنبال کرده باشید می‌دانید که دیگر تنها هدف سئو گرفتن رتبه بهتر نیست. بلکه حالا هدف سئو ارائه اطلاعات مورد نیاز به جستجو کننده است. اینجا همان نقطه‌ای است که تجربه کاربری و سئو با هم ارتباط برقرار می‌کنند. هر دو می‌خواهند به کاربر کمک کنند تا با ارائه اطلاعات لازم به کاربر، مشکل او را حل کنند. سئو کاربر را به محتوای مورد نیازش می‌رساند. تجربه کاربری هم او را به صفحه مورد نظرش می‌رساند.

اهمیت اقدامات مرتبط با سئو و تاثیر آن روی تجربه کاربری

تجربه کاربری

مهم است که با اقدامات مرتبط با سئو که روی تجربه کاربری اثر می‌گذارند، آشنا شویم:

تگ‌های تصاویر و تیترها مهم هستند. تگ‌های تصاویر وقتی که تصویر لود نمی‌شود به جزئیات تصویر اشاره می‌کند و به کاربر تجربه کاربری را ارائه می‌کند قطع نظر از اینکه تصویر لود بشود یا نه.

ایجاد محتوایی با بیش از ۶۰۰ کلمه مهم است تا بتواند پاسخ درستی به کاربر برای پرسش‌هایش بدهد.

بهینه بودن وبسایت برای موبایل نیز مهم است چرا که موبایل ۵۲٫۲ درصد بازار را تشکیل می‌دهد. از سال ۲۰۱۶ به بعد، موبایل بازار جهانی اینترنت را از دسکتاپ ربوده است.

سرعت صفحات نیز نقش مهمی را بازی می‌کنند. هیچ کس نمی‌خواهد که برای لود یک صفحه بیش از 2 – 3 ثانیه انتظار بکشد. خودتان چند بار برای لود شدن یک صفحه صبر کرده‌اید و دکمه ریفرش را کلیک نکرده‌اید؟!

افزایش سرعت بارگذاری سایت وردپرس – کاهش زمان لود – افزایش سئو

چطور تجربه کاربری درستی ارائه کنیم؟

خوشبختانه حالا می‌دانید که بهینه سازی تجربه کاربری چه اهمیتی برای موتورهای جستجو دارد. خوب حالا باید از کجا شروع کنید تا تجربه کاربری روی رتبه وبسایت اثر مثبت بگذارد؟

استراتژی‌های سئو و تجربه کاربری را با هم هماهنگ کنید

اولین کار هماهنگی بین استراتژی‌ها در این دو بخش است. به هر حال یکی از اهداف وبسایت شما بدست آوردن کاربر و افزایش نرخ تبدیل به مشتری است. هم سئو و هم تجربه کاربری نقش مهمی را در این مورد بازی می‌کنند اما برای بدست آوردن موفقیت هر دوی آنها باید با هم کار کنند.

روی طراحی تمرکز کنید که به سئو نیز اهمیت بدهد

طراحی خوب در سئو

باید روی نام و توضیحات محصول تمرکز کنید. مسیر مشخصی برای رسیدن به محصول را طراحی کنید. نام منوها را بهینه سازی کنید و تگ‌های H1 و H2 را درست به کار ببرید و محتوایی ایجاد کنید که با کاربر و موتورهای جستجو ارتباط برقرار کند.

برای طراحی واکنش‌گرا هزینه کنید

در سال ۲۰۱۸ دیگر هیچ بهانه‌ای برای واکنش‌گرا نبودن وبسایت، قابل قبول نیست. تصور کنید که چه تعداد مشتری را به این خاطر از دست می‌دهید. از طرفی رتبه خود را نیز از دست می‌دهید. اگر فردی از طریق موبایل به وبسایت شما وارد شد و خواندن آن مشکل باشد و بعضی دکمه‌ها کار نکنند و سرعت لود صفحه کند باشد هرگز نمی‌توانید به رتبه های بالایی گوگل دست پیدا کنید.

آسان کردن مسیریابی و گشت و گذار در وبسایت

وقتی در مورد تجربه کاربری و رتبه وبسایت صحبت می‌شود مسیریابی (گشت و گذار در سایت و رسیدن به صفحات مورد نظر از طریق منوها یا لینک های داخلی) از اهمیت زیادی برخودار است. صفحه اصلی شما باید تمیز و مسیریابی در آن نیز آسان باشد. کاربر باید به راحتی مسیر خود را در وبسایت پیدا کند نه اینکه به اقدام بعدی خود فکر کند. حتما از sitemap در وبسایت خود استفاده کنید.

روی کیفیت تمرکز کنید

مسیریابی تنها عامل نشان دادن کیفیت وبسایت به گوگل نیست. عامل دیگر قالب صفحات، ارتباط محتوا، اصالت محتوا، ساختار لینک‌های داخلی و سرعت صفحات است.

وقتی در مورد رتبه وبسایت در موتورهای جستجو صحبت می‌کنیم هیچ شکی نیست که تجربه کاربری یکی از فاکتورهای مهم است. اگر می‌خواهید بیشتر در معرض دید کاربر قرار بگیرید و نرخ تبدیل خود را بالاتر ببرید باید استراتژی سئو و تجربه کاربری شما هماهنگ باشد.

از توصیه‌هایی که در بالا شد برای شروع این کار استفاده کنید اما حتما وبسایت را مورد تست مجدد قرار دهید و همیشه به فکر بهبود آن باشید. اگر کاری نکنید عقب خواهید افتاد.

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید