ایندکس سریع در گوگل و همه چیز درباره ایندکس موتورهای جستجو

  • تیم رایاطرح
  • ۲ خرداد ۱۳۹۷
  • سئو - بهینه سازی سایت
  • ۰

ایندکس شدن محتوا در موتورهای جستجو از اهمیت ویژه ای برخوردار است و عملا اگر محتوایی توسط موتور جستجو ایندکس نشود پس در نتایج هم نمایش داده نخواهد شد، بنابراین همیشه درنظر داشته باشید که سئو سایت از ایندکس شروع میشود. در این مقاله خیلی به این اشاره کنیم که موتورهای جستجو چگونه مطالب را ایندکس میکنند و همچنین ما چگونه میتوانیم باعث ایندکس سریع مطالب خود در موتورهای جستجو و بویژه گوگل شویم! (مگه کسی هم از موتورهای جستجوی دیگه استفاده میکنه! )
عدم بهینه سازی وبسایت بدون درک این موضوع که موتورهای جستجو چطور کار می‌کنند و چگونه مطالب را ایندکس میکنند مثل این می‌ماند که قبل از نوشتن یک کتاب آن را منتشر کنیم!

بنابراین باید ابتدا درک کنیم موتورهای جستجو چطور کار می‌کنند تا بتوانیم وبسایت را برای آن بهینه سازی کنیم.

نتایج جستجوی پولی

در ابتدا بهتر است دید خود را نسبت به موتورهای جستجو عوض کنید. موتورهای جستجو مراکز خیریه نیستند! نه گوگل، نه بینگ و نه هیچ موتور جستجویی برای این وجود ندارد که نتایج جستجوی طبیعی ایجاد کنند و برای شما کسب درآمد بوجود بیاورند. چرا که این نتایج مستقیماً برای گوگل درآمدزایی نمی‌کنند. اساساً گوگل و بینگ موتورهای جستجوی تبلیغاتی هستند که دست بر قضا ترافیک طبیعی نیز ایجاد می‌کنند.

تبلیغات در گوگل متفاوت – ۷ پکیج تخصصی تبلیغ در گوگل (حرفه ای تبلیغ کنید)

امروزه موتورهای جستجو چطور کار می‌کنند؟

ایندکس وبسایت

گوگل نتایج طبیعی را فراهم می‌کند تا زمینه درآمدزایی از نتایج پولی خود را فراهم کند. حالا اجازه بدهید نگاهی به نحوه عملکرد موتورهای جستجو بیندازیم.

در این مقاله به موضوع ایندکس وبسایت خواهیم پرداخت و اینکه چگونه میتوان باعث ایندکس شدن سریع مطالب در گوگل شد.

ایندکس وبسایت

ایندکس کردن نقطه شروع است. ایندکس کردن به معنی اضافه کردن محتوای وبسایت به گوگل است. وقتی صفحه‌ای را به وبسایت خود اضافه می‌کنید چندین روش برای ایندکس کردن آن وجود دارد.

راحت‌ترین راه این است که کاری نکنیم. گوگل خود بالاخره این محتوای جدید را از طریق لینک های داخلی پیدا می‌کند. اما اگر بخواهید باعث ایندکس سریع محتوای خود شوید باید بدانید که چطور این محتوا را زودتر به بات‌های گوگل برسانیم.

همچنین اگر از قبل محتوایی داشتید که تغییراتی در آن بوجود آوردید و یا آن را به رسانی کرده اید نیز میتوانید با این روشها باعث توجه دوباره گوگل به مطلب سایت خود شوید. در ادامه به روش‌هایی که برای ایندکس دستی وبسایت استفاده می‌شود اشاره خواهیم کرد:

۱. نقشه XML وبسایت

ایندکس وبسایت

این همان نقشه وبسایت یا سایت مپ است که از طریق Search Console به گوگل معرفی شده است. (اگر هنوز سایت مپ خود را در گوگل ثبت نکرده اید در داخل سرچ کنسول و در قسمت Crawl میتوانید این کار را انجام دهید) نقشه XML وبسایت به موتورهای جستجو فهرستی از تمام صفحات روی وبسایت شما را می‌دهد، همین طور جزئیاتی در مورد آخرین تغییراتی که صورت گرفته است. همچنین اگر صفحه جدیدی به سایت اضافه شود آدرس آن نیز در نقشه xml فهرست میشود تا گوگل متوجه آن بشود.

اما اگر می‌خواهید تغییرات را هر چه سریع‌تر به گوگل معرفی کنید ابزار چندان سریعی نیست.

۲. Fetch and Render

در Search Console گوگل می‌توانید از ابزار Fetch and Render استفاده کنید. کافی است در منوی سمت چپ کنسول روی دکمه Crawl > Fetch as Google کلیک کنید. آدرس مورد نظر را وارد کنید و دکمه Fetch را فشار دهید. بعد از آن روی گزینه Request Indexing کلیک کنید.

عموماً بعد از چند ثانیه الی چند دقیقه می‌توانید نتایج را در گوگل مشاهده کنید.

۳. آدرس URL جدید را به گوگل معرفی کنید

اگر هم خیلی تنبل هستید، کافی است از ویژگی submit گوگل استفاده کنید.

برای این کار کافیست عبارت [submit URL to Google] را در گوگل جستجو کنید و در باکس باز شده آدرس صفحه جدید را بنویسید و بر روی submit کلیک کنید.

همین کار را میتوانید با بینگ نیز در این آدرس انجام دهید.

این مطلب را نیز بخوانید: بهبود رتبه گوگل -چرا سایت من رتبه نمی گیرد؟ [۷ روش افزایش رتبه سایت]

۴. گوگل پلاس

از هرچه بگذریم، از اینکه گوگل پلاس سرویس سوشیال سیگنال مختص خود گوگل است نمیتوان گذشت. اضافه کردن پست‌های وبسایت به گوگل پلاس گاهی باعث ایندکس شدن آنها در کمتر از چند ثانیه میشود. البته در کنار آن اشتراک پستها در سایر شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و تویتر نیز میتواند به ایندکس سریع مطالب کمک کند.

۵. انتشار مطلب در صفحه اصلی سایت

از آنجاییکه گوگل به صفحه اصلی سایت اهمیت بیشتری میدهد، لذا معمولا تعداد Crawl این صفحه نسبت به سایر صفحات بیشتر است. بنابراین در صورتیکه پست خود را پس از انتشار، در صفحه اول سایت خود نیز منتشر کنید احتمال دارد گوگل سریعتر متوجه شده و باعث ایندکس سریع گوگل شود.

6. استفاده از Crawl Budget

در واقع نمیتوان در باره ایندکس سریع صحبت کرد ولی به Crawl Budget اشاره نکرد.

Crawl Budget یک ویژگی است که میزان منابع مصرفی گوگل برای ایندکس کردن یک سایت را مشخص میکند. در واقع در این روش شما میتوانید به گوگل بگویید که بیشتر از حد نرمال به سایت شما سر بزند و ربات خزنده گوگل بیش از حد نرمال صفحات سایت شما را پیمایش کند. اما به همین سادگی هم نیست و باید مواردی در نظر داشته باشید

منابع اختصاص داده شده در این قسمت به مواردی مربوط است که دو مورد اصلی آن در زیر اشاره میشود:

  1. سرور شما چقدر سریع و قوی است؟ (پیمایش بیش از حد ربات گوگل در سایت باعث استفاده بیشتر از منابع سرور میشود و ممکن است باعث کاهش سرعت سایت شود. نباید به گونه ای باشد که پیمایش سایت توسط ربات گوگل باعث افت سرعت سایت شده و باعث ضربه زدن به تجربه کاربری سایت شما بشود.)
  2. سایت شما چقد مهم است.

اگر شما یک سایت خبری بزرگ هستید که دائما محتوای خود را در حال به روز رسانی کردن هستید و جستجوگران باید از آنها مطلع شوند شاید نیاز باشد Crawl Budget خود را بیشتر کنید.

اگر شما یک سایت معمولی هستید که هر از چند گاهی و یا حتی هر روز پستهای جدید ایجاد میکنید نیازی به تغییر در این زمینه وجود ندارد.

نتیجه گیری :

همانطور که مشخص است ایندکس سریع گاه به یک موضوع حیاتی تبدیل میشود و باید از روشهایی برای این کار استفاده کرد. استفاده از روشهای بالا میتواند باعث ایندکس سریعتر محتوای جدید منتشر شده شود. در اینجا میخواهم به این موضوع اشاره کنم که در صورتیکه سایت شما یک سایت فعال باشد و بصورت مداوم در حال تولید محتوا باشد گوگل پس از مدتی بصورت اتوماتیک تعداد Crawl از سایت شما بالا می برد، بطوریکه حتی چند دقیقه و یا چند ثانیه پس از انتشار مطلب آن را ایندکس میکند. این همان دلیل ایندکس سریع سایتهای خبری و سایتهای تفریحی است. حتما دیده اید مطالب جدید در سایتهای خبری یا تفریحی فعال پس از انتشار سریعا ایندکس میشود. پس شما هم اگر بصورت مرتب به روز رسانی سایت داشته باشید و گوگل متوجه فعالیت زیاد سایت بشود، کم کم تعداد بازبینی روزانه سایت شما را بالا میبرد و در این صورت نیازی به استفاده از روشهای دیگر برای ایندکس مطالب نخواهید داشت.

اگر شما هم برای ایندکس سریع مطالب خود از روشهای دیگری استفاده میکنید با در میان بگذارید.

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید