راهنمای اساس تولید محتوای سایت برای مبتدیان

  • امید میرزایی
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۹
  • بازاریابی اینترنتی - تبلیغات
  • ۱

بازاریابی محتوایی همچنان یکی از ارزان ترین و موثرترین روشهای دریافت بازدیدکننده های هدفمند برای وب سایت هاست و هاب اسپات اعلام کرده که نوشتن وبلاگ و محتوا برای مارکترها 13 برابر امکان سود بیشتر رو بهشون میده.

سلام. من امید میرزایی هستم کارشناس سئو و دیجیتال مارکتینگ شرکت عصر رایانه و در این پست درباره اساس، فنداسیون و روح تولید محتوا برای مبتدیان صحبت کنیم که قبل از اجرای نکات فنی در تولید محتوا باید این موارد را درک کنید. 

قدم اول اساس تولید محتوا: هدفتان را مشخص کنید

نیچ و موضوع کسب و کار شما چیست؟ چه نوع محتوایی می خواهید تولید کنید؟ میخواهید با محتوایتان چکار کنید؟

اگر متوجه نوع محتوایی که باید تولید کنید نباشید نتیجه خوبی هم نخواهید گرفت. همه فکر میکنن و همه توصیه میکنن که در تولید محتوا فقط باید مخاطباتونو در نظر بگیرین ولی این شما هستید که محتوا را تولید می کنید و می نویسید. اگر محتوایی بنویسید که هیچ علاقه و شور و اشتیاقی به آن نداشته باشید و عاشق آن کار نباشید، نتیجه نهایی یک محتوای خاص و بینظیر نمی شود. پس اول باید به این سوال پاسخ بدهید که خودتان میخواهید درباره چه بنویسید که فکر می کنید مردم دوست دارن بخوانند و یا بشنوند.

مثلا من درباره سئو و دیجیتال مارکتینگ تولید محتوا می کنم، دلیلش این است که خودم عاشق این کار هستم، ، من علی رغم درگیری زیاد کاری وقت زیادی را برای تولید محتوای ویدئویی می گذارم و شاید یک محتوا یا یک ویدئو ساعتها و رزوها وقتمم را بگیرد، ولی چون عاشق این کار هستم پس سعی می کنم با شور و اشتیاق تولید محتوا کنم.

البته اینکه باید به مخاطبانتان هم اهمیت بدهید مهم است که آن هم ما را به قدم دوم می برد.

قدم دوم: درباره مخاطبانتان تحقیق کنید

باید پرسونا و شخصیت مخاطبانتان را بشناسید. مخاطبان شما چه نوع سوالاتی می پرسند؟ چه مشکلاتی دارند که شما میتوانید کمکشان کنید این مشکلات را حل کنند؟

تولید محتوا در اکثر مواقع یعنی حل مشکلات و سوالات افرادی که آن را جستجو کردند. باید ببینید چطور می توانید برای مخاطبان تولید ارزش کنید؟

با فهمیدن این موارد مطمئن میشوید نه تنها محتوایی مینویسید که خودتان عاشقش هستید، بلکه مخاطبانتون هم دوست دارند در این مورد بشنوند که این به شما کمک میکند رتبه بهتری بگیرید.

حالا احتمالا ممکنه این سوال برای شما پیش بیاید که من از کجا بدانم مردم چه مشکلاتی دارند و چه سوالاتی میپرسند؟

برای این کار سایتهای زیادی در دنیا وجود دارند که سوالاتی که مردم درباره یک نیچ و موضوع میپرسند را در اختیار شما قرار میدهند مثل سایت ubersuggest و answerthepublic و hypersuggest و… و تقریبا هیچ کدام زبان فارسی را بصورت کامل ساپورت نمی کنند.

اما میخواهم روشی که خود ما هم استفاده میکنیم و یکی از روشهای مورد علاقه خودم هست را به شما معرفی کنم.

این روش استفاده از سایت پرسش و پاسخ quora هست. Quora یکی از معروفترین سایتهای دنیاست که مردم آنجا در هر موضوعی سوالی داشته باشند میپرسند.

هرچند زبان اصلی این سایت انگلیسی است، ولی از آنجاییکه خود مردم هستند که سوال میپرسند، میتوانیم بگوییم سوالاتی که مردم فارسی زبان هم درباره یک موضوع دارند میتواند شبیه اینها باشد.

کاری که ما انجام میدهیم این است که در سایت quora کلمه کلیدی مورد نظر را به انگلیسی جستجو میکنیم. مثلا جستجو می کنیم digital marketing و بعد روی questions کلیک می کنیم که فقط سوالات رو ببینیم.

 حال quora سوالاتی که مردم در این زمینه پرسیدند را نشان میدهد. حالا کافی است این سوالات را به فارسی ترجمه کنید تا سوالات حوزه آن کلمه کلیدی که مردم میپرسند را متوجه شوید.

مثلا در زمینه دیجیتال مارکتینگ می بینید که چقدر سوالات خوب و بدردبخوری رو میتونیم از اینجا متوجه بشویم.

و اگر انگلیسی این سوالات را هم متوجه نشدید و افزونه گوگل ترنسلیت روی مرورگرتان نصب باشد میتوانید سوال را انتخاب کنید و توسط افزونه ترجمه آن را ببینید.

بدین شکل شما متوجه دهها و شاید صدها سوالی می شوید که مردم در مورد کلمات کلیدی شما میپرسند و متوجه میشوید که اینها مشکلاتی هستند که مردم در حوزه کلمه کلیدی شما دارند. حالا میتوانید با پاسخ دادن به این سوالات توی محتواهاتون مشکلات مردم رو حل کنین

قدم سوم: تحقیق کلمه کلیدی انجام بدهید

تحقیق کلمه کلیدی به شما می‌گوید که دقیقاً از چه کلمات کلیدی باید در محتواهایتان استفاده کنید.

برای اینکار هم ابزارهای رایگان و پولی زیادی وجود دارد. و تکنیکهای خیلی خاصی هم وجود دارد و ما خودمان از تکنیکهای خیلی پیشرفت است ای استفاده می‌کنیم ولی اینجا می‌خواهم یک ابزار ساده را پیشنهاد کنم.

یکی از این ابزارها keywordtool.io هست. وارد سایت keywordtool.io بشوید و زبان فارسی را انتخاب کنید. کلمه کلیدیتان تایپ کنید.

این ابزار کلمات کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی اصلی شما را نشان میدهد و شما متوجه میشوید مردم در آن حوزه چه کلمات دیگری را هم جستجو می‌کنند و اینجا شما کلماتی را پیدا می‌کنید که حتی ممکن است به ذهنتان هم نرسد. مثلاً می‌بینید که دیجیتال مارکتینگ بیمه یا دیجیتال مارکتینگ از طریق اینستاگرام و می‌توانید با پوشش دادن این کلمات در مقالاتتان باعث شوید در این کلمات هم رتبه بگیرید.

قدم چهارم: ایجاد ویدئو و محتواهای بصری و تصویری

دیگه هیچ راز و رمزی در این زمینه وجود ندارد و کاملا ثابت شده است که محتوای تصویری و بویژه ویدیو کل وب ر دارد در سلطه خود میگیرد. از اینستاگرام تا فیسبوک، یوتیوب، لینکدین، تیک تاک کاملا مشخص است که ویدئو چقدر محبوب شده است.

اما اگه نمی خواهید ویدئو درست کنید حداقل می توانید پادکست درست کنین یا حتی می توانید اینفوگرافیک درست کنید و این هم به هر حال راهی است که می توانید توسط تصاویر داستان محتوایتان را انتقال دهید.

قدم پنجم: فرمول EAT را دنبال کنید

EAT یا E    A   T  یک موضوع و یک الگوریتمی است که گوگل چند وقت پیش مطرح کرده است و مخفف کلمات expertise یعنی تخصص ، authority یعنی قدرت و trust یعنی اعتبار است.

هدف  aet چیست؟ گوگل نمی خواهد مردم محتوایی بنویسند که هیچ تخصص و اعتباری در آن زمینه ندارند. برای مثال من یک مارکترم. اگر من شروع به نوشتن در حوزه سلامت بکنم، مثلا اگر تبتان شدید شد، اگر مریض شدید، این کار و بکنید، آن کارو بکنید! من هیچ تخصصی در این زمینه ندارم. مهم نیست چقدر محتوای باکیفیت و خوبی بنویسم، چقدر بک لینک بگیرم، من رنکی در آن محتوا نمیگرم، چون این تخصص من نیست و ممکن است توصیه های پزشکی من باعث صدمه به یکی شود.

یا مثلا درباره مسائل مالی و سرمایه گذاری بخواهم محتوا بنویسم. من یک مدیر سرمایه گذاری نیستم، هیچ تخصصی در این زمینه ندارم، پس من نباید به مردم توصیه کنم کجا پولشان را سرمایه گذاری کنند یا سرمایه گذاری نکنند.

من باید بچسبم به چیزی که خودم درباره اش دانش و تخصص دارم. این مفهوم الگوریتم eat است.

در محتواهایتان می توانید بیوگرافی نویسنده را قرار دهید، حتی می توانید به صفحات شبکه های اجتماعی شخصیتان لینک بدهید. اینها در زمینه شناسایی الگوریتم eat کمک میکند. و در نظر داشته باشید که گوگل فقط ماشین و الگوریتم نیست و کارمندانی دارد که می توانند شخصا به سایتتان سر بزنند.  پس یادتان باشد درباره چیزی که دانشش را ندارید در سایتتان ننویسید و تولید محتوا نکنید.

قدم ششم: به طول محتوا دقت کنید

قدم ششم که سوال خیلی ها هم هست اینه که طول محتوای ما چقدر باشد؟ عده ای می گویند طولانی بنویسید، عده دیگری می گویند اگر طولانی بنویسید کاربر خسته می شود. خلاصه چقدر بنویسیم؟ 500 کلمه 1000 کلمه 3000 کلمه؟

پاسخ من به این سوال این است که: به اندازه کافی بنویسید.

بعضی ها فکر میکنند هرچقدر محتوا طولانی باشد بهتر است. هرچند که در نگاه اول محتوای طولانی میتواند اطلاعات بیشتری را در برداشته باشد، ولی من محتواهایی رو دیدم که مفهوم یک موضوعی رو در بخشی از آن محتوا می توانستند در یک سطر بنویسند ولی برای اینکه محتوا طولانی بشود آن را در یک پاراگراف نوشتند و توضیحات بی موردی را نوشتند و اصطلاحا فقط موضوع رو کش دادند تا محتوا طولانی شود.

طولانی نوشتن مهم است و الان دیگه واقعا نباید محتواهای 300 – 400 کلمه ای بنویسید، ولی اگر فکر می کنید در محتوایتان برای توضیح یک بخشی یک سطر کافی است همان یک سطر را بنویسید و یک پاراگراف برایش ننویسید و یا اگر برای یک بخشی یک پاراگراف توضیح کافی است یک صفحه ننویسید.

این نه تنها باعث کاهش کیفیت محتوا میشود، بلکه باعث میشود خواننده ها از اینکه یک موضوعی را بارها و بارها با روشهای مختلفی در محتوا تکرار کردید خسته شوند و سریعتر سایت شما رو ترک کنند. البته اگر تمام بخشهای محتواهایتان باارزش و باکیفیت است هیچ عیبی ندارد که حتی محتواتان 5 – 6 هزار کلمه هم باشد.

پس طولانی نوشتن هنر نیست، به اندازه کافی بنویسید.

همچنین رقبای صفحه اول نتایج رو هم در نظر بگیرید و ببینید آنها چقدر نوشتند. پس پاسخ من به این سوال که طول محتوا چقدر باشه این است که به اندازه کافی باشد.

نتیجه گیری :

در این 6 تا قدم درباره اساس و فنداسیون تولید محتوا توضیح دادم که قبل از اجرای نکات فنی حتما باید این موارد را بدانید و اگر به این مواردی که گفته شد عمل کنید مطمئن باشید که یک محتوای عالی خواهید نوشت که هم خودتان عاشقش شوید و هم مخاطبانتان از مطالعه آن لذت ببرند.

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید