راز رسیدن به رتبه 1 گوگل چیست؟ با گوگل کشتی نگیرید

  • امید میرزایی
  • ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
  • سئو - بهینه سازی سایت
  • ۱

خیلی از وبمسترها برداشت کاملا اشتباهی از سئو دارند و فکر میکنن سئو یعنی مبارزه و کشتی گرفتن با گوگل و هیچ توجهی به حلقه گمشده سئو ندارن.

سلام. من امید میرزایی هستم کارشناس سئو و دیجیتال مارکتینگ شرکت عصر رایانه و امروز میخوام درباره حلقه گمشده سئو و رسیدن به رتبه 1 گوگل یعنی تحلیل رقبا صحبت کنم.  ازتون میخوام که اگه به مواردی مثل کسب و کار اینترنتی، دیجیتال مارکتینگ و سئو علاقمند هستید حتما توی کانال یوتیوب ما عضو بشین و زنگوله نوتیفیکیشن هم فعال کنین تا به محض انتشار ویدئوهای جدید به شما اطلاع رسانی بشه.

 

 

بسیاری از وبمسترها در پروسه سئو حریف اشتباهی رو انتخاب میکنن و فکر میکنن که گوگل حریف اونهاست و تمام تلاششون اینه که گوگل رو شکست بدن تا به نتایج بالای جستجو برسن.

تو این ویدئو میخوام دیدگاهتون رو درباره این قضیه عوض کنم. میخوام به داستان اینطوری نگاه کنین که گوگل فقط یک داوره که اون پشت وایساده و داره مبارزه هایی که توی رینگ انجام میشه رو میبینه. حالا مبارزان کیا هستن؟ وبسایتها هستن و گوگل یه داوره خیلی دقیقه که تمام تلاششو میکنه بی طرف بمونه و در نتیجه ی این مبارزات هر سایتی که بتونه بهتر مبارزه کنه و رقباش رو شکست بده اونا به جایگاههای بالا و رتبه 1 می رسونه.

اما حتما میدونید که یه مبارز خوب قبل از مبارزه رقباش رو آنالیز و تحلیل میکنه تا از نقاط قوت و ضعف اونها استفاده کنه. یکی از مهمترین بخشهای سئو هم تحلیل رقبا هست. چیزی که حتی در کلاسها و دوره های آموزشی هم خیلی کمتر به اون پرداخته میشه.

خیلی از وبمستران برای رسیدن به رتبه 1 گوگل تمام تلاششون اینه که دقیقا به فاکتورهای گوگل عمل بکنن. ولی وقتی میپرسیم رقباتون کیا هستن؟ متوجه میشیم که حتی یکبار هم سایت رقباشونو ندیدن و یا رقبای اصلیشونو اصلا نمیشناسن. البته اینکه سعی کنین به فاکتورهای گوگل توجه کنین خیلی خوبه. اما اگه رقباتونو تحلیل نکنین و ندونین که اونا دارن چی کار میکنن تمام این کارا تیری در تاریکیه. شما ممکنه توی فاکتورهای گوگل خیلی هم خوب عمل کنین اما وقتی ندونین رقباتون چطوری عمل کردن نمیتونین به خودتون امتیاز بدین.

درواقع این تحلیل رقبا است که به شما میگه چی کار باید بکنین، چقدر باید محتوا بنویسین؟ از کجا باید بک لینک داشته باشین؟ و این تحلیل رقبا دقیقا همون حلقه گمشده سئوئه که خیلیا ازش خبر ندارن.

وبمسترها و سئوکارای حرفه ای دنیا قدرت تحلیل رقبا رو بخوبی میدونن

حتما میدونین که ابزارهای مختلفی در دنیا برای تحلیل رقبا وجود داره که از معروفترین اونها میشه به سایت moz یا ahrefs اشاره کرد

فقط کافیه به این عدد توجه کنید که درآمد سایت moz سال گذشته بیش از 70 میلیون دلار بوده. اگه درآمد بقیه ابزارهای این حوزه رو هم در نظر بگیریم متوجه میشیم که با یک بازار چند صد میلیون دلاری سرو کار داریم و کار همشون تحلیل رقباست.  این عدد مشخص میکنه که وبمسترهای دنیا چقدر به رقباشون اهمیت میدن و برای تحلیل اونها از اینگونه ابزارها استفاده میکنن.

پروسه های سئوی شرکتهای بزرگ همواره از تحلیل رقبا آغار میشه و این یک راز مهمیه که خیلیا ازش خبر ندارن

هدف من توی این ویدئو صرفا اینه که دیدگاه شما رو نسبت به سئو کمی تغییر بدم و بهتون بگم که برای گرفتن رتبه های بالاتر به سراغ رقباتون برید

تحلیل رقبا یه موضوع خیلی جامعیه  جزو الزامات برای رسیدن به رتبه 1 گوگل است که ساعتها زمان میخواد برای اموزش اون اما خیلی کوتاه و سریع بهتون میگم که باید چیکار کنین.

اول اینکه منظور از رقبا سایتهایی هستند که در صفحه اول نتایج گوگل برای کلمات کلیدی مورد نظر شما قرار گرفتن. ممکنه برخی از سایتهای صفحه دوم نتایج هم مهم باشن چون به هر حال اونها هم پتانسل اومدن به صفحه اول نتایج رو دارن.

پس اول باید 10 الی 20 تا رقیبمون رو انتخاب کنیم که میشه سایتهای صفحه اول و دوم نتایج جستجو

7 معیار اندازه گیری سئو سایت که مدیران سایت باید بدانند

مرحله بعدی تحلیل سئوی داخلی اون سایتاست. اول شما باید بدونین تک تک رقباتون برای مقاله یا صفحه ای که با کلمات کلیدی شما رقابت میکنن نوع محتواشون چیه؟ این موضوع خیلی مهمه که نوع محتوای رقبا چیه که رتبه گرفته؟ این موضوع رو بهش میگن search intent که بخوایم ترجمش کنیم میشه نیت جستجو یا نیت مخاطب و اهمیت زیادی داره. آیا بیشتر رقبا محتواشون برای اون کلمه کلیدی مقاله است؟ یا محصوله؟ شاید یک ابزاره رایگانه؟ شاید صفحه دسته بندی و لیستی از محصولاته. شما هم باید سعی کنین نوع محتواتون مثل اونها باشه تا مسئله search intent رو رعایت کرده باشین. داخل صفحهشون چقدر و چند کلمه محتوا نوشتن؟ محتواشون چقدر باکیفیته؟ چه نوع عنوانی برای مطلب نوشتن؟ چقدر عکس دارن توی اون صفحه؟ از ویدئو استفاده کردن یا نه؟ کیورد دانسیتشون چقدره؟ از لینک سازی داخلی استفاده کردن یا نه؟ لینک خارجی به ی; سایت دیگه ای دادن یا نه؟

تمام این فاکتورها رو باید در سایت رقبا بررسی کنین و اگه میخواین رتبه بهتری بگیرین در تمام موارد باید بهتر از اونها عمل کنین.

سرعت صفحه و سایت رقباتون رو بررسی کنین و کاری کنین سرعت سایت شما بهتر از اونها باشه.

سایت رقباتون رو از نظر ux ، چیدمان و نوع طراحی بررسی کنین. شاید نوع طراحی و Ux سایت شما خیلی جذاب نباشه و باعث بشه کاربر سریعتر از سایت شما خارج بشه. این موارد رو باید بررسی و بهینه کنین

پس در مرحله اول باید تمام مواردی که گفتم رو بررسی کنین و شما بهتر از اونها باشین. مثلا اگه نوع محتوای رقبا مقاله است و بزرگترین رقیبتون محتواش 2000 کلمه داره شما باید مقاله 3000 کلمه ای بنویسین. البته محتوای باکیفیت، اثربخش که نیت مخاطب را برطرف بکنه.

بعد از این مرحله برای رسیدن به رتبه 1 گوگل باید سئوی خارجی یا off page اونار رو تحلیل کنین. چقدر و از کجاها بک لینک دارن؟ استراتژی بک لینک سازیشون چیه؟ آیا این امکان وجود داره که توی اون سایتها شما هم بک لینک بسازین. مثلا ممکنه استراتژی اصلی رپورتاژ آگهی باشه. پس شما هم میتونین توی اون سایتها رپورتاژ آگهی داشته باشین. شاید از یک سری سایتها بک لینکهای رایگان گرفتن، شما هم میتونین از اونجا بک لینک داشته باشید یا استراتژی های مختلفی که میتونن داشته باشن. برای تحلیل بک لینکها از سایت الکسا یا moz میتونین استفاده کنین که از نظر من moz.com بهتره

همچنین میتونین سوشیالها و شبکه های اجتماعی رقبارو بررسی کنین و شما سعی کنین بهتر از اونها عمل کنین.

نتیجه گیری :

اگر میخواهید در نتایج طبیعی گوگل جایگاه خوبی داشته باشید علاوه بر اینکه باید مستقیما به فاکتورهای گوگل اهمیت بدهید، در کنار آن باید رقبا را هم آنالیز کنید و در تمام موارد سعی کنید بهتر از آنها باشید. البته بعضی وقتا ممکن است رقبا خیلی قدرتمند و قوی باشند ولی یادتان باشد در مبارزه هیچ رقیبی غیر قابل شکست نیست. اگر تلاش خود را زیاد کنید و صبر داشته باشید و انتظار اینکه دو هفته ای به رتبه اول برسید را نداشته باشید، مطمئنا میتوانید به نتایج خیلی خوبی برسید.

امیدوارم این ویدئو یکم دیدتونو نسبت به سئو اصولی باز کرده باشه و از همین امروز برید رقبای اصلیتونو شناسایی کنین و به تحلیل اونها بپردازین.

حتما توی قسمت نظرات نظر خودتونو برام بنویسین. فراموش نکنین که این ویدئو رو با کسایی که فکر میکنین به دردشون میخوره به اشتراک بزارید.

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید