بهبود بانس ریت در 10 روز! چگونه Bounce Rate سایت را کاهش دهیم

  • امید میرزایی
  • ۳۰ تیر ۱۳۹۷
  • سئو - بهینه سازی سایت
  • ۰

بانس ریت Bounce Rate: درصد کاربرانی است که بعد از دیدن یک صفحه از سایت خارج می شوند و نشان دهنده جذابیت سایت برای بازدیدکننده است. هر چه درصد بانس ریت کمتر باشد بهتر است. اگر درصد پرش کاربران یا بانس ریت بالا باشد به این معناست که بازدید کننده های بیشتری بعد از وارد شدن به سایت و بررسی یک صفحه به بازدید سایر صفحات تشویق نشده یا مورد جذابی برای حفظ کاربر در سایت وجود نداشته و کاربران بیشتری بلافاصله بعد از ورود سایت را ترک کرده اند. (ویکی پدیا)

آیا میخواهید بازدیدکنندگان، صفحات بیشتری از سایت شما را ببینند؟

بعضی مواقع مشکل اصلی زمانی پیش می آید که شما میتوانید تعداد زیادی از بازدیدکننده ها را به سایت خود بیاورید ولی سایت شما به صورتی نیست که بتوانید آنها را در سایت نگه دارید و آنها را با سایت خود درگیر کنید. در واقع افراد به سایت شما می آیند ولی فورا و از همان صفحه ورود سایت را ترک میکنند. در صنعت سئو این رویه را بانس ریت Bounce Rate می نامند که در فارسی آن را به عبارتی مانند نرخ پرش یا نرخ خروج ترجمه میکنند ولی من دوست دارم از همان واژه اورجینال بانس ریت استفاده نمایم. مهم نیست سایت شما چقدر محبوب است، خدمات شما چقدر خوب هستند و یا چه تعداد زیادی از بازدیدکنندگان را هر روز به سایت خود می کشانید، اگر نتوانید بانس رایت را کنترل کنید و پایین بیاورید، شما به آن موفقیتی که در تجارت آنلاین خود میخواهید دست نخواهید یافت.

بهبود بانس ریت

آیا تا بحال فکر کرده اید که چرا سایتهای محبوب سایتهای مورد اعتمادتری بوده و کاربران از صفحات زیادی از از این سایتها دیدن میکنند و نرخ بانس ریت سایت شما همچنان 80% است؟ برای اینکه اینگونه سایتها در هر صفحه خود پیشنهادات زیادی را برای ادامه به کاربران خود میدهند. آنها سعی میکنند کاربران خود را به نحوی با سایت خود درگیر کنند، طوری که کاربر به صفحه دیگری راهنمایی شود و در هر صفحه برای ادامه پیشنهادات جدید نیز داده میشود، و این باعث میشود کاربران صفحات زیادی را در این سایتها ببینند و این باعث بهبود بانس ریت آنها میشود. هرچند دستیابی به حد بانس ریت اینگونه سایتها یک شبه امکانپذیر نیست ولی امروز قصد دارم راه حلهایی را ارائه کنم که باعث کاهش بانس ریت سایت شما بشود.

در زیر یک پلن 10 روزه را معرفی میکنم که میتواند باعث بهبود بانس ریت سایت شما بشود. البته برخی از پلنها قطعا کار یک روزه نبوده و شاید بتوان گفت یک برنامه 10 قدمی برای کاهش بانس ریت می باشد.

روز اول یا قدم اول – کاهش سرعت لود سایت

هیچ کس دوست ندارد برای باز شدن صفحه ای از سایت شما زیاد منتظر بماند و سرعت بالای لود سایت یکی از دلایل عمده و حیاتی این است که بازدیدکنندگان سایتها را ترک میکنند. افراد از از بازدید از سایتهایی که آنها را منتظر نگه میدارند نفرت دارند. اگر واقعا میخواهید تا بازدیدکنندگان سایتتان وقت بیشتری را در سایت شما بگذرانند مطمئن شوید که سرعت بارگذاری سایت شما در حد مطلوبی قرار داشته باشد. پس اولین کاری که باید انجام شود افزایش سرعت بارگذاری سایت و ارائه سریع مطالب مورد نیاز کاربر است.

افزایش سرعت بارگذاری سایتهای وردپرس تا 5 برابر

روز دوم یا قدم دوم – بهبود نویگیشن سایت

نویگیشن سایت

آیا اطلاعاتی که بازدیدکنندگان از سایت شما انتظار دارند دقیقا در محل مناسبی قرار دارد؟ آیا در سایت شما بازدیدکنندگان برای رفتن به صفحاتی که نیاز دارند باید کلی دنبال لینک آن بگردند؟ نویگیشن یک وبسایت به مفهوم ساده قرار دادن المانهای صحیح در مکان صحیح است و راهنمایی آسان و راحت کاربر به صفحاتیست که به آن نیاز دارد. در واقع اگر بیشتر از 3 کلیک طول بکشد تا کاربر به صفحه مورد نظر خود برسد میتوان گفت سیستم نویگیشن سایت شما ناکارآمد است و مطمئن شوید این اتفاق در سایت شما نمی افتد و مطمئن شوید صفحات بصورت اصولی و هدفمند به همدیگر لینک شده باشند. بطور ساده تر فرض کنید شما یک فروشگاه اینترنتی لباس دارید و من میخواهم به صفحه لیست کفهشای کالج مردانه دسترسی داشته باشم. اگر بیشتر از 3 کلیک طول بکشد تا من به این صفحه در سایت شما برسم سیستم نویگیشن سایت شما خوب نیست.

چگونگی راه اندازی فروشگاه اینترنتی با بودجه کم و رسیدن به موفقیت

روز سوم یا قدم سوم – از درهم ریختگی به دور باشید!

آیا دوست دارید در صفحه از سایتی باشید که کاملا گیج کننده است؟ البته که نه. اگر بازدید کنندگان سایت شما با محتوا و مطالب سایتتان گیج شوند به راحتی دکمه ضربدر بستن صفحه را کلیک خواهند کرد. حتما شما هم سایتهایی را دیده اید که سر و ته آن مشخص نیست و هیچ چیز در جای درست خود قرار نگرفته است. بازدیدکنندگان خود را از اینگونه صفحات دور بدارید و هرگز از تبلیغات تصادفی یا پاپ اپهای بی کیفیت و بی هدف نیز در سایت خود استفاده نکنید.

روز چهارم یا قدم چهارم – ارزیابی محل تبلیغات

یکی از مهمترین دلایلی که کاربران از سایت خارج میشوند بنرها یا لینکهای تبلیغاتی هستند. شما با هزار زحمت کاربری را به سایت خود می آورید و در بهترین محل سایت خود بنر تبلیغاتی قرار میدهید و به راحتی کاربر را از دست میدهید. اگر هدف شما این است که اطلاعات مفیدی به بازدیدکننده بدهید و او را به صفحات دیگری هدایت کنید، همزمان با نشان دادن بنرها و لینکهای خرید او را مجبور به خرید کالایی دیگر نکنید. معمولا یکی از دلایل مهم خروج افراد از سایت این است که آنها چیزی جذابتر از موضوع سایت در صفحه می بینند. البته میدانم که قطعا یکی از اهداف شما کسب درآمد از تبلیغات است ولی نباید این موضوع هدف اصلی سایت شما را تحت الشعاع قرار دهد.

ضمنا به این موضوع  نیز توجه داشته باشید که گوگل هم از سایتهایی که در بالای محتوای خود تعداد زیادی بنر تبلیغاتی داشته باشند خوشش نمی آید و این موضوع میتواند از نظر سئو نیز به ضرر سایت شما تمام شود.

 

روز پنجم یا قدم پنجم- از Call-to-Action (دکمه های دعوت به اقدام) استفاده کنید

یک تکنیک خیلی حرفه ای از محتوا نویسی بگویم. تکنیک مناسب برای قرار دادن محتوا در یک وبسایت تکنیک (Read – Think – Do) یا همان خواندن – فکر کردن – اقدام است. بله تکنیک این است، ابتدا از بازدیدکننده خود درخواست دارید تا مطلبی که نوشته اید را بخواند، سپس کاری میکنید تا درباره آن فکر کند و درنهایت از او دعوت میکنید تا اقدام نماید. اینجا در مرحله آخر است که دکمه CTA کال تو اکشن میتواند آنها را برای خریدن سرویس شما و یا خواندن ادامه مطلب تهییج کند.

۶ دلیل عدم موفقیت کسب و کار و چرا کسب و کار شما مشتری از دست می دهد؟

روز ششم یا قدم ششم – اشتراک گذاری و ارائه نظر و فیدبک

در انتهای پست خود از بازدیدکننده خود بخواهید تا نظرش را درمورد این مطلب بنویسد و یا مطلب شما را در شبکه های اجتماعیش به اشتراک بگذارد. این موضوع نه تنها باعث میشود کاربر بیشتر با سایت شما درگیر شود بلکه میتواند با اشتراک گذاری های بیشتر باعث افزایش ترافیک سایت نیز بشود. حتما بعد از اشتراک و یا نظر دهی از آنها تشکر کنید.

روز هفتم یا قدم هفتم – طراحی سایتتان را بهبود دهید

یک موضوع مهم این است که فقط اطلاعات درون صفحه نیست که خواننده را اغوا میکند و به هیجان می آورد، بلکه طراحی سایت در این زمینه نیز بسیار موثر است. یک پست حرفه ای که در سایت غیر جذاب قرار داده شود خیلی مواقع مورد توجه بازدیدکنندگان قرار نمی گیرد. سایت خود را به گونه ای طراحی کنید که چشمان بازدیدکنندگان را خیره کند و آنها از تماشای سایت شما بارها و بارها لذت ببرند.

روز هشتم یا قدم هشتم- واکنش گرایی و ریسپانسیو بودن سایت

امروزه تعداد خیلی زیادی از کاربران وب به سمت موبایلها کشده شدند و عملا از سال 2016 به بعد میزان بازدیدکنندگان وب از طریق موبایل نسبت به کامپیوتر و لپ تاپ بیشتر شده است و این آمار همچنان روز به روز به سمت موبایل پیش می رود. اگر سایت شما فقط برای کامپیوتر طراحی شده باشد و ریسپانسیو یا واکنشگرا نباشد شما حجم زیادی از کاربران را از دست خواهید داد. مطمئن شوید که کاربران سایت در موبایل و تبلت نیز به راحتی به تمام اطلاعات سایت شما دسترسی داشته باشند. همچنین در صورتی که مقدور باشد برای سایت خود اپلیکیشن موبایل بسازید.

روز نهم یا قدم نهم – ارائه بی درنگ سرویس

در بسیاری مواقع افراد در همان لحظه خواندن مطلب هیجان و انگیزه آن را دارند تا نسبت به آنچه خوانده اند اقدام کنند. اگر شما یک پست مهیج درباره سئو کردن حرفه ای سایت نوشته اید، افراد انگیزه مناسب را دارند تا از سرویس سئوی حرفه ای برای سایت خود استفاده کنند. این دقیقا جاییست که شما باید هوشمند باشید. کافیست آنها را به صفحه سفارش یا صفحه توضیحات سرویس خود راهنمایی کنید و اگر امکانپذیر بود به نحوی با آنها ارتباط برقرار کرده و بیشتر راهنمایی کنید.

سئو وردپرس – سئو و بهینه سازی فوق حرفه ای و تخصصی سایت و فروشگاههای وردپرسی

روز دهم یا قدم دهم- اهمیت محتوای با کیفیت

شاید اگر پستهای مرا دنبال کرده باشید متوجه شده اید که من در هر مطلبی به نوعی به اهمیت محتوای با کیفیت می پردازم. چرا؟ چون واقعا مهم است. در واقع اگر محتوای با کیفیت نداشته باشید، نکاتی که در بالا به آن اشاره کردم هیچ معنایی نخواهند داشت. اگر مطلب شما ارزش وقت آنها را نداشته باشد، آنها از خواندن آن خودداری خواهند کرد. پس به کاربران خود محتوای با کیفیت و اطلاعاتی بدهید که واقعا میخواهند درباره آن بخوانند. در واقع هنر یک وبمستر این است که وارد ذهن آنها شده و متوجه شود که کاربران سایتش دقیقا به چه موضوعی علاقمند هستند.

چگونه محتوایی برای افزایش فروش بسازیم؟

نکته آخر اینکه هیچ درصد دقیقی برای اینکه چه بانس ریتی خوب است وجود ندارد. ولی خوب است بدانید بیش از 80 درصد سایتها بانس ریت بالای 70 دارند. بنابراین اگر بانس ریت سایت شما زیر 70 درصد است حداقل میدانید که جزو 20 درصد خوب هستید. و اگر بتوانید آن را به زیر 50 درصد برسانید در واقع کار فوق العاده ای انجام داده اید.

دوست دارم نظرات و ایده های شما را هم برای کاهش و بهبود بانس ریت سایت بدانم. لطفا نظرات خود را با من در میان بگذارید.

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید