5 دلیل اصلی شکست و کارهای اینترنتی

  • امید میرزایی
  • ۱ خرداد ۱۳۹۸
  • کسب و کار اینترنتی
  • ۰

آیا شما تا حالا کسب و کار اینترنتی رو شروع کردین و بعد شکست خوردین؟ اگه این اتفاق برای شما هم افتاده یا قصد ایجاد کسب و کار اینترنتی جدید دارید این ویدئو رو تا اخر ببینید.

من امید میرزایی هستم. کارشناس سئو و دیجیتال مارکتینگ شرکت عصر رایانه و امروز میخوام درباره 5 دلیل اصلی شکست کسب و کارهای اینترنتی صحبت کنم.  قبل از شروع ازتون میخوام اگه دوست دارید ویدئو های بیشتری مثل این ویدئو ببینید یادتون نره توی کانال یوتیوب ما و توی خبرنامه سایت ما عضو بشین تا به محض انتشار ویدئوهای جدید به شما اطلاع رسانی بشه.

 

 

دنیای کسب و کارهای اینترنتی خیلی وسوسه انگیزه. چون خیلیا فکر میکنن کسب و کارهای اینترنتی زودبازده هستند و میشه به راحتی به درآمدهای میلیاردی رسید. البته این موضوع دور از واقعیت نیست و خیلی از شرکتها تو ایران هستند که درآمد میلیاردی از کسب و کار اینترنتیشون دارن.

دلیل دیگه وسوسه انگیز بودن کسب و کارهای اینترنتی رویای نداشتن رئیس و نداشتن تایم دقیق کاری و اینکه خودتون مدیر خودتون میشید. شاید شما هم خیلی از مقالاتی که درباره مثلا فلان سایت یا فلان استارت آپ جدید که خیلی سریع رشد کرده رو خونده باشین. اما هیچکدوم این مقالات از اون صدها استارت آپ که بوجود میان و شکست میخورن صحبتی نکردن. از اون هزاران فروشگاه اینترنتی که با رویای تبدیل شدن به دیجیکالای دوم افتتاح میشن و بعد یکسال حتی دیگه دامنه سایتشونو تمدید نمیکنن صحبتی نکردن. بخاطر همین توی این ویدئو من میخوام درباره دلایل اصلی شکست کسب و کارهای اینترنتی صحبت کنم.

اولین دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی افتادن در چرخه شکسته.

خیلی از افراد در یک چرخه شکست می افتن. اولین کسب و کارشونو شروع میکنن و بعد چند ماه نتیجه ای نمیگیرن و شکست میخورن و بدون اینکه دلیل شکستشونو بدونن اونو میزارن کنار و میرن سراغ ایجاد کسب و کار دیگه. دوباره توی چرخه شکست میافتن و بعد چند ماه میزارن کنار و کسب و کار بعدی رو شروع میکنن.

من قبول دارم خیلی از افراد که کسب و کارهای موفقی دارن حتما بارها وبارها توی کسب و کارهای قبلیشون شکست خوردن. اما یه جایی این چرخه رو نگه داشتن و دلیلی شکستشونو بررسی کردن. آیا ایدشون درست نبوده؟ اجرای خوبی نداشتن؟ تیم قوی نداشت؟ و یا هر مشکل دیگه ای. و اگر هم بخوان کسب و کار جدیدی رو شروع کنن حتما قبلش دلایل شکست کسب و کار قبلیشونو متوجه میشن که دیگه این اشتباهات رو مرتکب نشن. پس یادتون باشه شکست خوردن توی کسب و کارهای اینترنتی نه تنها بد نیست بلکه خیلی هم خوبه به شرطی که توی چرخه شکست نیفتین و دلیل شکستتونو بدونین. پس بعد این ویدئو فکر کنین ببینین اگه توی کسب و کار قبلیتون شکست خوردین واقعا تا حالا نشستین ببینین دلیل شکستتون چی بوده؟

 

دومین دلیل شکست خیلیا توی کسب و کارهای اینترنتی که به نظر من یکی از مهمترین فاکتورهاست نداشتن صبر توی کارآفرینای جوانه.

همه میخوان خیلی سریع کسب و کارشون رشد بکنه و به درآمد خیلی بالایی برسن. و وقتی بعد از چند ماه فعالیت به اون نتیجه رویایی که از قبل خودشونو آماده کرده بودن نمیرسن این مورد رو یک شکست تلقی میکنن و خیلی سریع دلسرد میشن و کسب و کارشونو میزارن کنار.

خیلی از کارآفرینای جوان و بی تجربه تعهد به یک کسب و کار رو ندارن و نمیخوان یه مدت با تمام توانشون بچسبن به یه کسب و کار. و همچنان دنبال یک شبه پولدار شدن و کسب و کار خیلی زود بازده هستن.

چند وقت پیش با یکی از آشنایان یه جلسه مشاوره داشتم و بعد از اینکه کلی طرحشو بررسی کردیم بهش گفتم طرح خوبیه و به نظرم اگه یکی دو سال با تمام انرژی وقت بزاری روش میتونی به نتیجه خوبی برسی. جالب اینجا بود که این دوست ما کاملا دلسرد شد و می گفت دو سال خیلی زیاده. یعنی انتظاراتی که خیلیا از زودبازده بودن کسب و کارهای اینترنتی دارن انتظارات بجایی نیست و شما باید دیدتون به کسب و کارهای اینترنتی هم مثل سایر مشاغل باشه که مدتها باید وقت و انرژی بزارید، مشتری جمع کنید، برندتونو قوی کنید تا بعد از یه مدت معقول بتونید به درآمد مناسب برسید.

تضمین موفقیت کسب و کار اینترنتی شما با ۶ استراتژی دیجیتال مارکتینگ

سومین دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی عدم تمرکز هست.

من به جرات میتونم بگم 10 ها نفر رو دیدم که چندین و چند کسب و کار رو بصورت همزمان دارن مدیریت میکنن. درسته که داشتن multiple sources of income یا منابع متنوع درآمد یکی از مواردیه که مدرسین موفقیت توصیه میکنن اما برداشت خیلیا از این موضوع کاملا اشتباهه.

شما زمانی باید برید سراغ کسب و کار جدید که کسب و کار فعلیتون به بهترین شرایط خودش رسیده باشه. ما توی یه سری ارتباطات و جلساتمون خیلیا میگن من مدیر چنتا کسب و کار هستم و دربارشون مشاوره میخوام و وقتی ازشون سوال میشه که کسب و کار اصلیتون کدومه پاسخشون اینه که همشون کسب و کار اصلی من هستن.

من مطمئنم خیلی از شماها که این ویدئو رو میبینید هم همین الان چندین سایت در زمینه های مختلف دارید که هیچکدومشون هم به اون شرایط خیلی ایده ال و کسب درآمد خیلی زیاد نرسیده. و این یک روش اشتباهیه. پیشنهاد میکنم کسب و کار اصلیتونو انتخاب کنید و تمرکزتونو فقط روی اون بزارید و در شرایطی که این کسب و کارتون به سطح خیلی عالی رسید به فکر افزایش تعداد کسب و کارهاتون باشید.

چهارمین دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی از نظر من نداشتن سرمایه کافی هست.

خیلی وقتا ایده ها خوبه ولی برای اجراش یا برای رقابت با بازار نیاز به سرمایه داریم که ممکنه خیلی از کارآفرینای جوان این سرمایه رو نداشته باشن. امروز دیگه مثل 10 – 15 سال پیش نیست و برای رقابت در برخی کسب و کارهای اینترنتی باید پول کافی داشته باشیم به هر حال این واقعیتیه که باید بعضی وقتا باید باهاش روبرو شد. خوشبختانه بحث سرمایه گذاری روی ایده ها چند ساله که توی ایران فعاله و اگه واقعا فکر میکنید نیاز به سرمایه گذار دارید باید با شرکتهای سرمایه گذاری یا اصطلاحا شتاب دهنده ها ارتباط برقرار کنید. توی این مورد هم پیشنهاد میکنم اول کسب و کارتون ایجاد کنید و بعد با این سرمایه گذارها وارد بحث بشید و فقط با داشتن یک ایده توی ذهنتون خیلیا نمیان روش سرمایه گذاری کنن.

داشتن سایت تخصصی بهتر است یا سایت عمومی؟

پنجمین، آخرین و یکی از مهمترین دلایل شکست خیلی از کسب و کارها نداشن دانش کافی هست.

خیلیا فقط شنیدن که کسب و کار اینترنتی درآمد خوبی داره یا فروشگاه داری سود خوبی داره و بدون اینکه در این مورد آموزش دیده باشن و دانش اون رو داشته باشن هفته آینده فروشگاه اینترنتیشونو باز میکنن.

شما باید در هر کسب و کاری به اندازه کافی آموزش ببینید. اگه میخواید کسب و کار اینترنتی موفق داشته باشید باید دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات اینترنتی، سئو، سوشیال مدیا مارکتینگ که هر کدوم هم چندین و چند شاخه داره رو یاد بگیرید. صرف داشتن یک سایت باعث نمیشه که شما به درآمد برسید. توی این مورد هم خوشبختانه هم مقالات و محتوای رایگان توی اینترنت زیاده و هم اینکه میتونید توی دوره ها و کلاسهایی که شرکتها و اساتید محترممون برگزار میکنن شرکت کنین.

نتیجه گیری :

شکست یک کسب و کار اینترنتی میتونه دلایل دیگه ای هم داشته باشه مثل خوب نبودن ایده، نداشتن تیم حرفه ای، اجرای بد و دلایل دیگه ولی از نظر من این پنج مورد جزو اصلی ترین دلایل شکست این کسب و کارهاست.

با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما میتوانید در رشد کسب و کار خود قدم موثری بردارید!

[avangpress_form id="10026"]
مطالب مرتبط
پست های جدید اینستاگرام
[instagram-feed]
محصولات مرتبط
پرسش و پاسخ

پرسش یا نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

رایاطرح دارای گواهی تخصص در طراحی UI و UX از دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه شریف
رایاطرح
پادکست هفته
مدت زمان سئو چقدره و در چه مدتی میشه به صفحه اول گوگل رسید؟

به اشتراک بگذارید